DIMLIGHT ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ MORA

DIMLIGHT - THE RED KING

Έχοντας αναλάβει τα female vocals των DIMLIGHT η Mora είναι μια από τις θηλυκές παρουσίες της σκηνής που έχουν προκαλέσει θετικά σχολία και έχουν ξεχωρίσει. Με αφορμή την πιο πρόσφατη κυκλοφορία των DIMLIGHT Kingdom Of Horrors μιλήσαμε μαζί της για να την γνωρίσουμε καλύτερα.

Να ξεκινήσουμε από το πώς ξεκίνησες με το τραγούδι; Έχεις κάνει μαθήματα φωνητικής ;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μοντέρνο τραγούδι από 14 ετών. Αργότερα, μετά το σχολείο είχα καταλήξει ότι είχα βρει το δρόμο μου και αποφάσισα να σπουδάσω κλασσικό τραγούδι και θεωρητικά. Το 2018 ολοκλήρωσα τις σπουδές αντίστιξης και πλέον βρίσκομαι ένα βήμα πριν το δίπλωμα μονωδίας. 

Ποιες είναι οι επιρροές/ είδωλά σου ;

Πάντα δυσκολευόμουν να απαντήσω αυτή την ερώτηση! Κάθε καλλιτέχνης επιδρά πάνω μας με ένα ξεχωριστό τρόπο! Από φωνητικής άποψης με επηρέασε ιδιαίτερα η Simone Simons, η Amy Lee, ο Roy Khan, o Nick Holmes, και φυσικά οι Ronnie James Dio και Bruce Dickinson.

Σαν αγαπημένα μου συγκροτήματα θα προσπαθούσα να ξεχωρίσω τους Alice in Chains, Katatonia, Dark Tranquility , Opeth, Draconian, Lamb of God, Paradise Lost, και Septic Flesh.

Mora.jpg

Οι μουσικές σου επιρροές; Όταν ακούς μουσική τι ακούς;

Νομίζω η προηγούμενη απάντηση απαντάει λίγο πολύ και αυτή! Παρ όλα αυτά, την τελευταία περίοδο με έχουν ενθουσιάσει οι Advent Sorrow, Cult of Luna, Amenra, Obscure Sphinx, Mors Principium Est, Fleshgod Apocalypse, Kataklysm, και Infected Rain.

Πες μας λίγα πράγματα για το πως εντάχθηκες στους DIMLIGHT;

Η μπάντα διεξήγαγε μια σειρά από audition. Πέρασα από τρεις ακροάσεις. Έπειτα από κάποια αναμονή, με ενημέρωσαν για την επιλογή τους. 

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του συγκροτήματος δεν είναι απλά ένα άλμπουμ, αλλά και soundtrack για το παιχνίδι. Πως εμπνευστήκατε ένα τέτοιο εγχείρημα; Ήταν δύσκολο στην υλοποίηση; Τι ανταπόκριση έχετε λάβει μέχρι τώρα για αυτό;

Σωστά! Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η ολοκληρωμένη κυκλοφορία αποτελείται από το Kingdom of Horrors -τον full length δίσκο, το Bowels of Madness - η νουβέλα φαντασίας που περιγράφει λεπτομερώς την ιστορία του δίσκου, το Secrets of Irkala Kar -το επιτραπέζιο rpg, το Realm of Tragedy και το Symphony of Horrors -τους δύο instrumental δίσκους που με την αισθητική τους βάζουν πιο βαθιά τον ακροατή στον κόσμο της Νεμορενσίας. 

Οι Dimlight ήταν ανέκαθεν μια μπάντα με πολύ μεράκι και όρεξη για δημιουργία. Η αρχική ιδέα επινοήθηκε από το συγγραφέα μας, Μάριο Κουτσούκο, στη συνέχεια όλοι συνέβαλλαν στην προσπάθεια για το αποτέλεσμα που βλέπεις σήμερα.  Φυσικά, δεν ήταν ένα εύκολο εγχείρημα, καθώς από μόνο του απαιτούσε πολλή αφοσίωση, πόσο μάλλον και επειδή ήταν μια self released κυκλοφορία. Παρ όλα αυτά είμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα, μέχρι τώρα έχει αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια!

Dimlight KOH.jpg

Επιλέξατε να κάνετε την παρουσίαση εκτός Ελλάδας. Για ποιο λόγο;

Η πρόταση για να εμφανιστούμε στο Κάιρο υπήρχε εξαρχής, οι ημερομηνίες ταίριαζαν. Πέραν αυτού, η μπάντα είχε αρκετή απήχηση στο Αιγυπτιακό κοινό από την εποχή του Lost Chapters, οπότε νιώσαμε την ανάγκη να βρεθούμε ξανά στο “σπίτι της καρδιάς μας” όπως αναφέρουν και τα υπόλοιπα μέλη. 

Πως είναι η live εμπειρία με τους DIMLIGHT; Πως προσεγγίζεις τα τραγούδια που έχουν αρχικά ερμηνευτεί από τις προκατόχους σου;

Τα live για μας είναι η πιο γαμάτη διαδικασία!  Κάθε φορά ερχόμαστε όλο και πιο κοντά και το απολαμβάνουμε όλοι στο μέγιστο! Επικοινωνούμε βαθιά και αισθανόμαστε ότι εξυπηρετούμε τον αληθινό σκοπό μας. Όσον αφορά τα τραγούδια των προηγούμενων δίσκων, τα έβλεπα πάντα σαν μια πρόκληση.  Να καταφέρω να ερμηνεύσω  και να αποδώσω με την ίδια ακρίβεια και ίδιο πάθος τα συναισθήματα κάθε κομματιού, χωρίς να χάνω την ταυτότητά μου ήταν πάντα μια διαδικασία που με μάγευε. Άλλωστε αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τη μουσική των Dimlight. Θεωρώ ότι αυτός είναι και ο σκοπός της μουσικής γενικότερα. Το να γίνεσαι κομμάτι σε μια ιστορία κάποιου άλλου, και να δημιουργείς μέσα απ αυτήν κάτι νέο, δικό σου. Αυτό είναι μαγεία.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι των DIMLIGHT και γιατί;

Ίσως να ξεχώριζα αυτό με το οποίο έχω ταυτιστεί περισσότερο , και αυτό είναι το Beryl Eyes. Πέρα από τη μουσική σύνθεση που με ενθουσιάζει, αλλά και τη δυναμικότητα που κατέχει, ο σημαντικότερος λόγος είναι η ιστορία που διηγείται. Είναι το σημείο όπου ο Αθάνορ  μαγεύεται από τις νύμφες  του ναού, όπου αυτές βίαια του ξεριζώνουν τα μάτια, και του φορούν δύο πέτρες από Βήρυλλο, ώστε να καταφέρει να δει την πραγματική όψη του κάτω κόσμου. Ίσως ταυτίστηκα με αυτό το μέρος της ιστορίας γιατί πάντα στην πορεία μου με απασχολούσε η – πολλές φορές- σκληρή αλήθεια, πέρα από ένα πρόσχαρο φαίνεσθαι.

56330900_2559295834144600_4256300804945739776_n.jpg
Photocredits https://www.facebook.com/mindcrimek

Τι feedback έχεις λάβει από το κοινό του συγκροτήματος; Υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις ή κριτικές; 

Μέχρι τώρα, πραγματικά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένη! Το κοινό των Dimlight με αγκάλιασε, και μάλιστα, απ τις πρώτες μέρες μου στο συγκρότημα! Οι κριτικές ήταν όλες πολύ θετικές!

Έχετε ήδη αρχίσει να γράφετε υλικό για επόμενο άλμπουμ; Συμμετέχεις στη δημιουργική διαδικασία;

Ο επόμενος δίσκος είναι κατά 50% ολοκληρωμένος όσων αφορά τη μουσική σύνθεση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει. Φυσικά συμμετέχω σε ότι αφορά τα φωνητικά, παρ όλα αυτά όλοι συνεισφέρουμε για το συνολικό αποτέλεσμα.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για εσένα μουσικά; Dimlight αποκλειστικά ή υπάρχει και κάτι άλλο;

Δεν μπορώ να πω ότι με εκφράζει αυτός ο όρος. Η μουσική είναι ξεκάθαρα ο δρόμος που έχω επιλέξει, ο σκοπός μου, Ο λόγος ύπαρξης θα τολμούσα να πω. Οι Dimlight με εκφράζουν έντονα παρ όλα αυτά, σίγουρα υπάρχουν και θα υπάρξουν και άλλες πλευρές, προοπτικές και σενάρια, χωρίς αυτό φυσικά να αναιρεί οτιδήποτε.  Στα άμεσα πλάνα μου βρίσκεται η όπερα και ένα προσωπικό project.

Η αμέσως επόμενη εμφάνισή σας είναι στο Ladies Of Metal τι να περιμένουμε από αυτή την εμφάνιση; Έχετε προγραμματίσει άλλες εμφανίσεις;

Το Ladies of Metal Festival θα είναι η πρώτη μας ευκαιρία να παρουσιάσουμε στο Αθηναϊκό κοινό ένα μέρος του Kingdom of Horrors! Σε όσο χρόνο μας διατεθεί δηλαδή. Ετοιμάζουμε και μια μικρή έκπληξη!  Θα υπάρξουν κι άλλες εμφανίσεις  για το 2019 που θα ανακοινωθούν σύντομα!

Dimlight.jpg

Λίγο πριν το κλείσιμο πες μου που βλέπεις τον εαυτό σου σε ένα χρόνο από σήμερα.

Νιώθω πολύ αισιόδοξη! Θέλω να ελπίζω ότι θα έχω βελτιωθεί σαν τραγουδίστρια και σαν μουσικός, θα έχω πετύχει κάποιους απ’ τους στόχους που έχω θέσει και θα έχω ωριμάσει λίγο παραπάνω  ως  προσωπικότητα. Εστιάζω στην καριέρα μου, την φυσική κατάσταση και την εσωτερική αναζήτηση.  Στην αυτοβελτίωση γενικότερα. Κάτι που θα ενθάρρυνα τον οποιονδήποτε να ακολουθήσει ως νοοτροπία.

Τελευταία λόγια δικά σου, ένα μήνυμα για τους αναγνώστες

Η ζωή πάντα είχε και θα έχει δυσκολίες. Μην διστάζετε να διεκδικείτε και να κυνηγάτε τα όνειρα και τους στόχους σας. Αμφισβητείστε τα πάντα, μην ακούτε κανέναν. Μόνο την καρδιά σας.   Μη σας τρομάζει η αβεβαιότητα και οι αλλαγές, είναι ο δρόμος προς την εξέλιξη. Παλέψτε για το καλύτερο.  Ζήστε έντονα!

Mora, Dimlight.

Copyright 2024. All Right Reserved.