ARRAYAN PATH - ILLUSORY @ REMEDY LIVE CLUB

Βράδυ Σαββάτου και τι καλύτερο για να κλείσεις την μέρα με το πολυαναμενόμενο live των Arrayan Path με τους Illusory. Ο κόσμος είχε μαζευτεί από νωρίς στο φιλόξενο Remedy (οι πόρτες είχαν ήδη ανοίξει από τις 21:15 περίπου) και λίγο μετά τις 22:00, όπως προέβλεπε και το πρόγραμμα, οι Illusory ανέβηκαν στην σκηνή μέσα σε επευφημίες.

Ορεξάτοι και με εξαιρετική διάθεση, οι Illusory δεν δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν άμεσα τον κόσμο που είχε γεμίσει το Remedy. Άλλωστε με τις αρκετές ζωντανές εμφανίσεις τους μπροστά στο αθηναϊκό κοινό έχουν πλέον χτίσει έναν πυρήνα οπαδών, κάτι που φάνηκε και από την ανταπόκριση του κόσμου. Παίζοντας μπάλα λοιπόν σε φιλικό γήπεδο, οι Illusory δεν δυσκολεύτηκαν να… ντριπλάρουν με μαεστρία, παίζοντας κυρίως κομμάτια από την τελευταία τους κυκλοφορία, το Polysyllabic του 2016, χωρίς βέβαια να παραλείψουν να τιμήσουν με κάποια κομμάτια και το ντεμπούτο The Ivory Tower. Στην σκηνή μαζί τους σε αρκετά κομμάτια βρέθηκε η Μαργαρίτα Παπαδημητρίου των Voice Box, η οποία μας έδωσε μερικές πολύ όμορφες στιγμές καθώς η φωνή της έδενε άψογα με αυτή του Δημήτρη Θεοδώρου.

Αν και αντιμετώπισαν όχι λίγα προβλήματα με τον ήχο, οι Illusory και λόγω εμπειρίας αλλά και ικανοτήτων κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να μας προσφέρουν μια χορταστική εμφάνιση που έβαλε χαμόγελα στα πρόσωπα πολλών από τους παρευρισκόμενους. Προσωπικά κορυφαίες στιγμές θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τα Dreamshade και Pale Moonlight αλλά είμαι σίγουρος ότι ο καθένας που ήταν στο Remedy θα είχε και κάποια διαφορετική αγαπημένη στιγμή. Επίσης, δεν γνωρίζω αν το είχαν προαναγγείλει αλλά μια μικρή έκπληξη αποτέλεσε ένα νέο κομμάτι που μας παρουσίασαν, μέσα από τον επερχόμενο δίσκο τους. Ο τίτλος του ήταν All Blood Red και με μια πρώτη ακρόαση φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον, θα τολμήσω να πω πιο κοντά στο ύφος του The Ivory Tower παρά του Polysyllabic, αν και εφόσον η μπάντα βρίσκεται ακόμα σε φάση δημιουργίας, μπορεί να διαφέρει ως την επόμενη φορά που θα ξαναπαιχτεί. Μετά από σχεδόν μιάμιση ώρα  στην οποία πραγματικά τα έδωσαν όλα, οι Illusory μας αποχαιρέτησαν μέσα σε θερμό χειροκρότημα, βάζοντας άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό τους.

Συνέχεια με τους Arrayan Path, οι οποίοι μετά από 2 χρόνια και 2 δίσκους επιστρέφουν στην Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές τους το περσινό πάρα πολύ καλό Dawn Of Aquarius αλλά και το The Chronicles Of Light του 2016 από το οποίο δεν είχε ακουστεί ακόμα νότα επί ελληνικού εδάφους. Το Remedy ήταν πλέον ασφυκτικά γεμάτο (η αλήθεια είναι ότι ήταν μάλλον μικρό για την συγκεκριμένη συναυλία) και οι Arrayan Path μέσα σε επευφημίες ανεβαίνουν στην σκηνή. Όπως ήταν αναμενόμενο ακούσαμε κομμάτια από το Dawn Of Aquarius (το ομώνυμο και τα Cremation Grounds,The Hundred Names Of Kali Ma, Equilibrium και Lotus Eyes) όπως και από το Chronicles Of Light (Gabriel Is Rising, Ignore The Pain, δυστυχώς έλειψε το αγαπημένο μου Scorpio) ωστόσο η μπάντα δεν άφησε κανένα δίσκο παραπονεμένο, καλύπτοντας έτσι, στο μέτρο του δυνατού βέβαια, το σύνολο της δισκογραφίας της. Έχοντας λοιπόν πολλούς άσσους στο μανίκι τους, οι 6 εξαιρετικοί μουσικοί ξεσήκωσαν το Remedy αποδίδοντας με περισσή ακρίβεια και με κέφι τους ύμνους της δισκογραφίας τους. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο τραγουδιστής Νικόλας Λεπτός δεν κατάφερε να πιάσει το 100% των δυνατοτήτων του, καθώς όπως μας είπε και από μικροφώνου αντιμετώπιζε ένα κρύωμα που είχε επηρεάσει την φωνή του, κάτι που πάντως δεν ήταν φανερό από την αρχή, παρά μόνο στο δεύτερο μισό της εμφάνισής τους, καθώς ο Νικόλας κατέβαλε πραγματικά υπερπροσπάθεια και αν μη τι άλλο δεν νομίζω ότι μπορεί να άφησε κάποιον παραπονεμένο με απόδοσή του. 

Όπως είπα και παραπάνω, η μπάντα κάλυψε όλους τους δίσκους της αλλά φυσικά 6 δίσκοι δεν χωράνε σε 2 ώρες, παρόλα αυτά δεν υπήρχε περίπτωση να λείψει το Road To Macedonia κοντά στο τέλος στο οποίο έγινε και ο απαραίτητος χαμός.  Λίγο πιο πριν οι Arrayan Path μπήκαν σε… encore mode με τον ύμνο Molon Lave στο οποίο φυσικά ο Νικόλας Λεπτός τραγούδησε το ρεφραίν μαζί με το κοινό, σούπερ διασκευή σε Moonchild από Iron Maiden,  το υπέροχο The Liberation Song αλλά και το Mystic Moon, το πρώτο κομμάτι από το πρώτο demo των Arrayan Path, το Return To Troy, πίσω στο 1999 με το οποίο έκλεισαν θριαμβευτικά την εμφάνισή τους μέσα σε ζεστό χειροκρότημα.

Συνολικά σχεδόν 3,5 ώρες μουσικής από 2 εξαιρετικές μπάντες, όμορφο κλίμα και αρκετός κόσμος, νομίζω όλα συναινούν στο να χαρακτηριστεί η βραδιά άκρως πετυχημένη και σίγουρα όταν με το καλό οι 2 μπάντες θα έχουν νέες κυκλοφορίες θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να τους ξαναδούμε μαζί.

Copyright 2023. All Right Reserved.