Behemoth @ Fuzz Club

Thaw

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ανοιξιάτικη βραδιά την Παρασκευή και πολύς κόσμος κατέβηκε στο Fuzz, για να δει άλλο ένα live των αγαπημένων στα μέρη μας ακραίων metallers Behemoth. Με μικρή καθυστέρηση άνοιξαν οι πόρτες του χώρου και, αφού μπήκαμε από τους πρώτους κοιτούσαμε πού θα σταθούμε. Την βραδιά άνοιξαν οι Πολωνοί Thaw, με λιγοστό κόσμο στην αρχή εξαιτίας του γεγονότος ότι ξεκίνησαν τηρώντας με ευλαβική ακρίβεια το πρόγραμμα, και ας μην είχαν μπει ακόμα όσοι περίμεναν τη σειρά τους στην είσοδο. Δηλαδή δεν είχαμε καταλάβει αν γινόταν sound check ή αν είχε ξεκινήσει η μπάντα! Εντυπωσιακό intro, και μετά μια συνέχεια με ένα εντυπωσιακό ήχο στα ντραμς. Και ένα ντράμερ που έτρεχε 100άρι στα 10.000 μέτρα απόσταση. Τα φωνητικά ήταν στην μπρουτάλ μορφή τους, ακαταλαβίστικα, και στην καθαρή μορφή τους υποφερτά. Έπαιξαν χωρίς σταματημό, λες και είχαν ένα σχεδόν σαραντάλεπτο τραγούδι, χωρίς να πουν λέξη, σε όλη τους την εμφάνιση αλλά και χωρίς να δούμε ούτε τα πρόσωπά τους αφού ο φωτισμός ήταν ιδιαίτερα χαμηλός, οι της μπάντας φορούσαν συνεχώς κουκούλες και τακτικά μας γύριζαν και τις πλάτες. Από κει και πέρα, το Black Ambient Noise metal τους δεν με άγγιξε καθόλου, όπως και αρκετό άλλο κόσμο, που κοιτούσε απορημένος την σκηνή. Είχαν κόσμο πάντως που τους χειροκρότησε στο τέλος, και έλεγαν τα καλύτερα λόγια για την εμφανισή τους.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Bolzer

\r\n\r\n

Οι Ελβετοί Bolzer εμφανίστηκαν μπροστά σε σχεδόν γεμάτο κλαμπ. Και οι περρισότεροι είχαν έρθει να δουν και αυτούς, καθώς η φήμη που έχουν και με τα δυο eps που έχουν κυκλοφορήσει, αλλά και έχοντας παίξει σε όλη την Ευρώπη, είχε δημιουργήσει αυτή την προσμονή.

\r\n\r\n

Είναι και ένα όχι τόσο συνηθησμένο σχήμα, με δυο μόνο μέλη,με ένα κιθαρίστα τραγουδιστή και ένα ντράμερ. Το μικρόφωνο στημένο αλλά Lemmy ήταν ένα ακόμα σημείο που έκανε αίσθηση.

\r\n\r\n

Η αποδοσή τους δικαίωσε απόλυτα την φήμη τους, και με σύμαχο τον πολύ καλό ήχο, ικάνοποίησαν απόλυτα τους οπαδούς τους, αλλά έκαναν και αρκετούς καινούριους, αν κρίνω και από την κίνηση στο Merchandising τους.

\r\n\r\n

Είπαν και ένα καινούριο τραγούδι, που άρεσε στους περρισότερους.

\r\n\r\n

Μετά από έξι τραγούδια, άφησαν την σκηνή καταχειροκροτούμενοι, αφήνοντας τεράστιες προσδοκίες για καινούριο υλικό, που μάλλον έρχεται, αλλά και για headline εμφάνιση στην χώρα μας.

\r\n\r\n

Set List Bolzer

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Behemoth

\r\n\r\n

Και έφτασε η ώρα για την εμφάνιση των Behemoth. Μπροστά σε πολύ κόσμο, που σχεδόν γέμισε το κλαμπ. Από το εναρκτήριο Blow Your Trumpets Gabriel από τον τελευταίο δίσκο των Πολωνών The Satanist, μέχρι και το τελευταίο τραγούδι του σετ   O Father O Satan O Sun! , είδαμε ένα άψογα στημένο συγκρότημα πάνω στη σκηνή, και ένα εκπληκτικό σόου. Οι Behemoth  με επαγγελματισμό, με άψογο ήχο, αλλά και με αρκετά καλή διάθεση όργωναν όλη την σκηνή, και καθώς το κάθε τραγούδι ακολουθούσε το άλλο, τα mosh pitwall of death και το headbanging  ήταν στο προσκήνιο.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ο Nergal, ως ένας δυναμικός φροντμαν, είχε ως όπλα τις φωτιές, τα ψαλτήρια, μια ντουντούκα, και φυσικά τις κλασικές μάσκες, που φόρεσε το συγκρότημα στο τέλος του σετ τους. Το δυνατότερο σημείο του ήταν η επικοινωνία που είχε με το κοινό, που τον κοιτούσε στα μάτια. Ξεχώρισε με διαφορά η απίστευτη ατάκα ‘’Scream for Me Greccia’’ που είπε κάμποσες φορές ξεσηκώνοντας το κοινό. Κάτι μου θύμισε αυτό... αλλά τέλος πάντων, δεν χάλασε κανένα. Και ο ντράμερ Inferno, ο μπασίστας Orion και ο live guitar Seth, καμιά σχέση με τον γνωστό, είχαν την δική τους συμετοχή στα τεκταινόμενα πάνω στην σκηνή, και το δικό τους μερίδιο στην αποθέωση.

\r\n\r\n

Πέρα από το Blow Your Trumpets Gabriel από το The Satanist έπαιξαν  τα Ora Pro Nobis Lucifer, Messe NoireBen Sahar, και το τραγούδι που έπαιξαν στο ανκόρ,  O Father OSatan O Sun.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Έπαιξαν και ύμνους όπως τα "Decade of Therion", "Christians to the Lions", "Alas, Lord Is Upon Me", "At the Left Hand ov God" που έγινε απλά ο κακός χαμός.

\r\n\r\n

Περίπου τα μεσάνυκτα μας αποχαιρέτησαν, αφήνοντας μόνο καλές εντυπώσεις, και ευχαριστημένους οπαδούς.

\r\n\r\n

Πολύ καλή επαγγελματική, αλλά και ψυχωμένη εμφάνιση από τους Behemoth, μικρή σε διάρκεια, λιγότερο από 80 λεπτά, με αρκετά καλό σετ λιστ. Αν και κάτι παραπάνω από το Thelema.6  και κανά τέταρτο ακόμα διάρκεια, δεν θα χαλούσε κανένα.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Set – List Behemoth

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

  Ben Sahar

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

  Encore:

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Reporting Live: Στέφανος Στεφανίδης

\r\n\r\n

Photos: Αναστασία "Magica" Κίτσιου

\r\n

Copyright 2022. All Right Reserved.