CORONER @ Gagarin 205

Για να πω την αλήθεια οι Coroner ήταν από τις μπάντες που ναι μεν ήθελα αλλά δεν περίμενα ποτέ να δω επί Ελληνικού εδάφους. Όλα άλλαξαν όμως όταν ανακοινώθηκε το συγκεκριμένο Live στο Gagarin και όπως είναι φυσικό η ανυπομονησία αλλά και οι προσδοκίες είχαν χτυπήσει κόκκινο! Στα της συναυλίας λοιπόν. Δυστυχώς , λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν πρόλαβα το set των Rex Mundi οι οποίοι από ότι πληροφορήθηκα εμφανίστηκαν σε ένα σχεδόν άδειο Gagarin παίζοντας για περίπου μισή ώρα προετοιμάζοντας το έδαφος.
\r\n
\r\nΤους Released Anger δεν τους είχα ξαναδεί ποτέ επί σκηνής και για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ακούσει κάποια δουλειά τους, με το που τους είδα όμως Live μου ήταν αρκετό για να βγάλω συμπέρασμα. Τα άτομα ΤΑ ΣΠΑΝΕ!!! Επί σκηνής είναι η υλοποίηση της έκφρασης “Thrash till Death” , αεικίνητοι, με πολύ καλή σκηνική παρουσία, πώρωση και τσαμπουκά. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να παίξεις Thrash,  χωρίς αυτές τις «αρετές» όμως , καλύτερα κάτσε σπίτι σου. Ο κόσμος ανταποκρινόταν αρκετά στις προτροπές του τραγουδιστή ενώ μετά το τέλος του set τους μου δημιουργήθηκε έντονη η επιθυμία να φύγω από τον συναυλία, να πάω  σπίτι μου και να βάλω Kreator! Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που τιμούν την Ελληνική σκηνή και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις μπάντες του εξωτερικού!
\r\n
\r\nΜετά τους Released Anger, ήρθε η ώρα για μια άλλη επανασυνδεδεμένη μπάντα να κάνει την εμφάνιση της, ο λόγος για τους Acid Death οι οποίοι εμφανίστηκαν στη σκηνή με κάποια μικροπροβλήματα στον ήχο τους στην αρχή, κάτι που διορθώθηκε αρκετά γρήγορα στη συνέχεια. Απέδωσαν το set τους με αρκετό επαγγελματισμό πάνω στη σκηνή κάνοντας το Live να μοιάζει με κάτι σαν ιστορική αναδρομή αφού έπαιξαν κομμάτια τόσο από το παρελθόν όσο και από πιο πρόσφατες δουλειές τους ενώ δεν παρέλειψαν να τιμήσουν και τον εκλιπόντα Chuck Schuldiner διασκευάζοντας το "Flattening Of Emotions".
\r\n
\r\nΚατά τις 22.30 και υπό τους ήχους του “Golden Cashmere Sleeper Part 1” οι Ελβετοί Coroner εμφανίστηκαν στη σκηνή του κατάμεστου πια Gagarin και για μιάμιση ώρα μας έδωσαν τα μυαλά στα χέρια! Δεν ξέρω τι έγινε πριν 19 χρόνια σε εκείνο το Live με τους Rage που όλοι εκθειάζουν, αυτό που ξέρω είναι ότι και εγώ αλλά και όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί το Σάββατο το βράδυ, ζήσαμε μια από τις καλύτερες συναυλιακές εμπειρίες των τελευταίων 10 χρόνων! Η απόδοση του group ήταν πέρα για πέρα ΑΨΟΓΗ ενώ ο ήχος ήταν λες και άκουγες cd!! Το τρίο (με την προσθήκη ενός πληκτρα όπου κρινόταν απαραίτητο) έδινε μαθήματα του πως πρέπει να ηχεί ένα σωστό Live. Απέδιδαν τα κομμάτια τους με εκνευριστική άνεση και ξεσήκωναν τον κόσμο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ενώ ήταν ιδιαίτερα εμφανές το γεγονός ότι γούσταραν και οι ίδιοι τη φάση και δεν έκαναν «Αγγαρεία» όπως πολλοί συνάδελφοι τους. Το Set list δεν πρέπει να άφησε κανέναν παραπονεμένο αφού ακούστηκαν κομμάτια από όλη τη δισκογραφία τους. Ο χαμός όμως που έγινε στα “Masked Jackal” , “Semtex Revolution” αλλά και στο “Reborn Through Hate” με το οποίο έκλεισαν την εμφάνιση τους δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις!
\r\n
\r\nΓενικά το όλο γεγονός ήταν μια γιορτή του (progressive?) Thrash ήχου και ναι, τώρα μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο είχαν λυσσάξει όλοι οι «παλιοί» με τη συναυλία των Coroner πριν από 19 χρόνια. Τώρα θα έχω κι’εγω κάτι να λέω στις μελλοντικές γενιές.
\r\n
\r\nΔημήτρης  “Stormdrifter”  Καραντούνιας
\r\n
\r\nSetlist:
\r\nGolden Cashmere Sleeper Part 1
\r\nInternal Conflicts
\r\nSerpent Moves
\r\nMasked Jackal
\r\nD.O.A
\r\nStatus: Still Thinking
\r\nMetamorphosis
\r\nThe Lethargic Age
\r\nSemtex Revolution
\r\nGliding Above While Being Below
\r\nDivine Step (Conspectus Mortis)
\r\nNo Need To Be Human
\r\nGrin
\r\n-----------------------
\r\nPurple Haze (Jimi Hendrix cover)
\r\nReborn Through Hate

\r\n

Copyright 2022. All Right Reserved.