Domine @ Kyttaro Live Club

Το ημερολόγιο δείχνει 26 Σεπτέμβρη και τα μυαλά και τα κορμιά όλων βρίσκονταν στο Κύτταρο, για την μεγάλη βραδιά. Οι Ιταλοί Domine τίμησαν την ημέρα αυτή χάρη στην δύναμη που έβγαλαν πάνω στο σανίδι και την περίσσεια ζωντάνια τους. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου ανέβηκαν πάνω και έδειξαν ότι “πετάνε” από θέμα απόδοσης. Η μπάντα εξαιρετικά δεμένη και πως θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε, από την στιγμή που παίζουν μαζί από δεκαετία και πάνω με εξαίρεση το μικρό διάλλειμα που έκανε ο Riccardo Iacono μεταξύ 2008 και 2010. Εξαιρετικά ορεξάτοι ο drummer της μπάντας Stefano Bonini που δεν σταμάτησε να σφυροκοπά. Όπως επίσης και ο κιθαρίστας Enrico Paoli που σε κάθε νότα σου τρυπούσε την καρδιά. Αγέραστοι, ακούραστοι με αποκορύφωμα τον τραγουδιστή του Adolfo Morviducci η κοινώς “Morby” που παρά τα 50 του χρόνια έχει μία πολύ καλοδιατηρημένη φωνή, σύμφωνα πάντα με την μελωδία που έβγαζε αλλά και τις τσιρίδες στα σημεία που χρειαζόταν.
\r\n
\r\n
\r\n  Πριν την εμφάνιση των Domine ένα βροντερό παρόν έδωσαν οι Wrathblade παίζοντας κομμάτια από όλες τις κυκλοφορίες που έχουν κάνει από το “Titanomakxia” από το War Of The Titans(7”), περνώντας σε μεταγενέστερα κομμάτια του τύπου Reins Of Doom από το ομώνυμο demo αλλά και το κομμάτι με το οποίο άνοιξαν την συναυλία Met In Hades απο το πρώτο full-length τους(Into The Netherworld’s Realm). Το πρόγραμμα τους περιλάμβανε και δύο κομμάτια του τρίτου τους δίσκου που δεν ήταν συγκεκριμένοι για την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Ούτως η άλλως όμως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να είσαι πάντα σίγουρος. Αυτό που πάντα μου άρεσε σε αυτή την μπάντα είναι το δέσιμο μεταξύ των δύο κιθαριστών τους, του Χρήστου Μοσάλου και του Νίκου Σωτηρίου. Ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετικοί όπως και ο drummer Γιάννης Αλεξανδράκης.
\r\n
\r\n
\r\n  Και φτάνω στους Sacral Rage, στην μπάντα που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση, είχα μία κάψα να τους δω και να διαπιστώσω αν είναι τόσο καλοί όσο ακούω στα CD τους. Ήταν πολύ καλύτεροι από το να ακούς το CD!!!
\r\nΜία άκρως παραστατική είσοδος τους με το εισαγωγικό Harbinger και με την είσοδο του Δημήτρη Καρτάλογλου ως  δραπέτης του Δρομοκαιτείου με έναν ζουρλομανδύα. Ακολούθησαν κομμάτια όπως το Lost Chapter E:Sutratma και Α Tyrranous Revolt ενώ τελείωσαν το δικό τους set με το Return Of The Dead απο το Deadly Bits On Iron Fragments(EP). Το laser που έχει ενσωματώσει στο αριστερό του γάντι ο Δημήτρης είναι για εφετζίδικους λόγους προφανώς, γιατί άκουσα κάτι σχόλια του τύπου “παιδιαρίζει” και τέτοια. Haters gonna hate που λέει και ένα δημώδες, τέσσερα άτομα κάθε ένας προσδίδοντας το κάτι παραπάνω ξεκινώντας από τον drummer Βαγγέλη Φελόνη που ακόμα και όταν μείωνε το tempo ήταν εκπληκτικός. Στην κιθάρα με ιδιαίτερη έμφαση στο  Lost Chapter E:In Amarna’s Reign με τα solos του Μάριου να ξεφεύγουν, ενώ υπήρξαν στιγμές που το μπάσο του Σπύρου δεν κρυβόταν απο τα υπόλοιπα όργανα. κάτι που τους δίνει ένα ακόμα θετικό point. Είναι ακόμα στα πρώτα τους βήματα και ήδη έχουν κατακτήσει τις καρδιές πολλών απο εμάς. 
\r\n
\r\n
\r\nΉταν μεγάλη βραδιά αυτή καθώς σήμανε την επαναλειτουργία της Eat Metal Records μετά απο μία μικρή διακοπή, στην οποία συμμετείχαν και οι Convixion για λίγα λεπτά πρίν την είσοδο των Wrathblade. Όσο για την προσέλευση του κόσμου ήταν υπέρ αρκετή κάτι στο οποίο βοήθησε και το πολύ φθηνό εισητήριο. Πάντα τέτοια..
\r\n 

\r\n\r\n

Report Δημήτρης Μιχαλίτσης 

\r\n

Copyright 2022. All Right Reserved.