WRECK ATHENS FEST @ Kyttaro Live Club

Περιμένω το Wreck Athens κάθε χρόνο περίπου μια ώρα αφού τελειώσει το προηγούμενο… Οπότε 18.20 ήμουν εκεί με τον πολύτιμο ταλαντούχο συνεργάτη Νώντα Εμμανουήλ που απαθανάτισε τα συγκροτήματα με το φακό του. Ακριβώς στις 18.30 λοιπόν ήχησε η πρώτη πενιά από τους Simple Fast.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Οι Simplefast είναι πιτσρικάδες και ορεξάτοι έτοιμοι να τα σαρώσουν όλα με πολύ rock and roll διάθεση και άγρια φωνητικά. Στην ξέφρενη αυτή πορεία τους μοιάζουν με αυτά τα τρένα που βλέπουμε στα καρτουν που τρέχουν τόσο γρήγορα που μόνο από τύχη δεν ξεκολλάνε από τις ράγες… Τα θυμάστε; Όπου τρένο η μουσική όπου ράγες οι νότες.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Φαλτσάριζε που και που το τρένο, αλλα γουστάραν τόσο πολύ αυτό που έκαναν που δεν το κρατούσες εναντίον τους. Ποζεριές με τις κιθάρες, πλάκα με τον κόσμο που ήταν ικανοποιητικός για πρώτο συγκρότημα. Συνεχίστε να προβάρετε και να μελετάτε ρε αλάνια και θα τα ξαναπούμε!

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Δεύτεροι στη σκηνή οι Alpha State! (Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα πάει ρολόι! Διοργανωσάρα όχι αστεία και για την ακρίβεια ήμασταν και 7 λεπτά μπροστά απ το πρόγραμμα.) Οι Alpha State γέμισαν τη σκηνή με τις γεμάτες heavy metal μελωδίες τους, τα φωνητικά που θύμιζαν και κάτι από Dickinson όχι τόσο στη χροιά όσο στη διαχείριση  της φωνής και της εκφραστικότητας.

\r\n\r\n

Πολύ καλοπαιγμένο Heavy Metal από το πρώτο τους άλμπουμ Out Of The Black. Περιμένουμε τα καλύτερα!

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Τρίτοι στη σκηνή οι After Dusk. Γνώριμες φάτσες από Mother faster Βασίλης και Παμίνος. Ήταν σαν να άκουγες Uriah Heep και Black Sabbath. Με Hammond και φοβερά κλιμακούμενες μελωδίες στις κιθάρες, σίγουρα έδωσαν τροφή για σκέψη και ψάξιμο!

\r\n\r\n

Είναι εντελώς ανεπιτήδευτα αυτά τα παλικάρια και με κέρδισαν όταν είδα στα μπλουζάκια τους να γράφει True heavy metal can egist! Ψάχτε τους δεν θα σας απογοητεύσουν.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Επόμενοι στη σκηνή οι Lightfold. Αυτή τη φορά με το Μάκη Πετρίτση στο μπάσο. Έχω παρακολουθήσει το συγκρότημα αρκετές φορές σε διαφορετικές σκηνές και ομολογώ ότι αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνισή τους που έχω δει. Παρουσίασαν τα τραγούδια τους από το Time to believe μόνο που ζωντανά ακούγονται πολύ καλύτεροι. Στο Reborn and Rise το Θοδωρή συνόδευσε η Πολύμνια Κονδύλη σε μια πολύ καλή ερμηνεία ενώ και πάλι πάνω στη σκηνή τους συνόδευσε η χορεύτρια Βιβή Κούρτη που είχαν μαζί τους και πέρσι.

\r\n\r\n

Μάλιστα μας παρουσίασαν και δύο νέα τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ τους Chapter 1: Between Life And Death , Chapter 2: Man Of Sins. Το κοινό τους υποδέχτηκε θερμά και το σετ ήταν από τα καλύτερά τους. Αναμένουμε το νέο άλμπουμ για περισσότερα.

\r\n\r\n


\r\nΕπόμενοι στη σκηνή οι εξωγήινοι Gravastar. Ο ήχος τους πιο φρέσκος πιο μοντέρνος πάνω στη σκηνή κατι φωτιστικά σαν δάδες με φωτιά, κάτι χαλιά από φύλλα και από ότι μας είπαν φιλμάρισαν και ένα βίντεο. Στο προτελευταίο τραγούδι έγινε μια εξαιρετική καθυστέρηση για κάποιο τεχνικό πρόβλημα που δεν κατάλαβα ακριβώς τι ήταν. Μαζί τους στη σκηνή στα στα Mother of Nation και Venomous Spirit η Christine Ullorja . Ειδικά στο δεύτερο η αντίθεση της αγριογκαρίδας του Σωτήρη με την μελωδικότητα της Christine ήταν πολύ ξεχωριστός.
\r\n
\r\nΝα κάνω και το παράπονό μου ως θεατής; Ήθελα μια πιο ειλικρινή επικοινωνία με το κοινό. Μου φάνηκαν ότι απευθύνονταν σε ένα κοινό όπως το φαντάζονταν και όχι σε αυτό που είχαν μπροστά τους. Τους προέκυψε και ένα τεχνικό θέμα το οποίο έσπασε τη διάθεση, μιας και τράβηξε πολύ και καθυστέρησε όλο το πρόγραμμα.
\r\n
\r\n

\r\n\r\n

Εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος των Gravastar υπήρξε καθυστέρηση για τους τελευταίους επι σκηνής Null O Zero. Με θερμούς υποστηρικτές οι μοντέρνοι μεταλλάδες έπαιξαν υλικό από το πρώτο τους άλμπουμ, δύο διασκευές Judas Priest και Megadeth και δύο καινούρια τραγούδια. Το δεύτερο από τα κεινούρια με τον τίτλο Post Null (θα δείξει) εμένα προσωπικά με κέρδισε! Εντυπωσιακός ήχος, άγρια φωνητικά και εξαγριωμένο κοινό που απαίτησε και πήρε δεύτερο τραγούδι encore. Καλοδουλεμένες και καλοπαιγμένες μελωδίες στην κιθάρα και όπως έλεγε κάποιος δίπλα μου για τον Λευτέρη τον…τη, το ταμπούρο ακούγεται και χωρίς μικρόφωνο!
\r\n
\r\n

\r\n\r\n

Όσοι δεν είχατε την ευκαιρία να απολαύσετε τη γιορτή των ελληνικών heavy metal συγκροτημάτων μέχρι σήμερα έχετε μια ακόμη ευκαιρία άμεσα…

\r\n\r\n

Ξεσηκωθείτε και τα λέμε 18.30 στο Κύτταρο…. Wreck Athens

\r\n\r\n

Περισσότερες φωτογραφίες μετά τη λήξη του φεστιβάλ στο Photorocking
\r\nΦωτογραφίες : Nondas Emmanouil
\r\nΑνταπόκριση : Hellena Mihailidou

\r\n

Copyright 2022. All Right Reserved.