Type O Negative - Slow, Deep and Hard

Type O Negative – Slow, Deep and Hard [FULL ALBUM | HQ SOUND]

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ… ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ

Οι Type O Negative ένα Αμερικάνικο doom/gothic σχήμα  που δημιουργήθηκε στα στενά και σκοτεινά σοκάκια της Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του 80. Πρώτα ως New Minority, το 1990 ως Repulsion με ένα demo, No More Negative. Κάποια στιγμή ονομάστηκαν και Sub Zero. Και κατέληξαν στο γνωστό Type O Negative. Αυτή την κλειστοφοβική και σκοτεινή αίσθηση μέσα στον αρνητισμό πέρασε ιδρυτής, τραγουδιστής, μπασίστας, υπερβασικός στο songwriting, και εμφατική προσωπικότητα Peter Steele, ex – Carnivore. Μαζί του ο ντράμερ Sal Ambruscato, που αντικαταστάθηκε το 1994 από τον Johnny Kelly. O κιθαρίστας και στα δεύτερα φωνητικά Kenny Hickey. Και ο πληκτράς και δεύτερα φωνητικά Josh Silver. και έβγαλαν στο φως από το σκοτάδι της ψυχής του Peter Steele επτά ολοκληρωμένους

 Μεταξύ άλλων κυκλοφοριών, demos, eps, compilations, live albums, & dvds, οι Type O Negative δημιούργησαν δίσκους, με τους περισσότερους να είναι τουλάχιστον εξαιρετικοί. Εδώ πιάνουμε το πρώτο τους full length με τίτλο Slow, Deep And Hard, που κυκλοφόρησε 14 Ιουνίου του 1991, από την Roadracer Records, με πλήθος επανακυκλοφοριών μέσα στα χρόνια.

 Το Slow, Deep & Hard ανοίγει τα χαρτιά του με πόνο, ανακατεμένο με θυμό, που περίμενε μέσα στο ηφαίστειο για να ξεπεταχτεί ως καυτή λάβα. Στοιχεία που φέρνει από  το προηγούμενο speed/thrash/crossover σχήμα του, ο  Peter Steele τους Carnivore, μαζί με  όλα αυτά τα στοιχεία που είδαμε και νιώσαμε σε όλη την δημιουργική πορεία των Type O Negative. Όλα αυτά περιέργως αναδεικνύονται από την κατά τα άλλα μέτρια παραγωγή, που είναι όμως καταλυτική για να βγάλει αυτούσιο τον ήχο, τα συναισθήματα και όλες τις τρέλες που είχαν τότε στο κεφάλι τους οι Type O Negative. Το μπάσο του Steele ακούγεται σαν κακοκουρδισμένη κιθάρα, η κιθάρα του  Hickey  βγάζει ένα κρατσαριστό ήχο, τα τύμπανα του  Sal ακούγονται δυνατά, και τα πλήκτρα του Silver είτε ακολουθούν μελωδικά, είτε παίζουν industrial ήχους που προσθέτουν και εμπλουτίζουν το αποτέλεσμα. Και το όλο αυτό, ολοκληρώνεται από τα εντόνως εκφραστικά και  βραχνά φωνητικά του Steele.

Πέρα από το δωδεκάλεπτο  Unsuccessfully Coping with the Natural Beauty of Infidelity, που ξεκινάει τον δίσκο με κάτι σαν σειρήνα κινδύνου, βάζοντας με σε μια κατάσταση τρόμου, κάτι που συνεχίζει και το Der Untermensch, αλλά κυρίως το  Xero Tolerance με την τρομακτική εισαγωγή, και την απειλητική φράση ‘’I kill you tonight’’ που μαζί με το ‘’and now you die’’, έτσι όπως φεύγει από τα χείλη του Steele παγώνει το αίμα. Prelude To Agony και μέσα στα δεκατρία λεπτά του, δεν το λες και ακριβώς πρελούδιο, αλλά μια ακολουθία πλήκτρων μπάσου ρυθμικής κιθάρας πάνω σε στοιχειωμένη μελωδία. Η αφιλόξενη αισθητική του Slow, Deep & Hard και τα κύματα τρόμου και δυσάρεστης αύρας, συνεχίζονται με δυο instrumental:   Glass Walls of Limbo (Dance Mix), θα ήθελα να γνωρίσω κάποιον που θα χόρευε αυτόν τον σκοπό και The Misinterpretation of Silence and Its Disastrous Consequences. Το Slow, Deep & Hard κλείνει με την περίεργη εξίσωση Gravitational Constant: G = 6.67 x 10⁻⁸ cm⁻³ gm⁻¹ sec⁻², περίεργη και σαν τίτλος, και σαν ήχος  που βάζει ακόμα πιο δύσκολα στον ακροατή.

Συνοψίζοντας το Slow, Deep & Hard είναι ένας ευκολόπιοτος δίσκος, ακούγεται μονορούφι δηλαδή, και τον ευχαριστιέσαι, αλλά και περίεργος δύσκολος και δύστροπος συνάμα. Σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος της δισκογραφίας των Type O Negative αλλά αποτέλεσε το εφαλτήριο της δικής τους μοναδικής μουσικής πορείας μέχρι το 2007 με το τελευταίο τους δίσκο Dead Again, και τον θάνατο του Peter Steele στις 14 Απριλίου 2010.

Copyright 2024. All Right Reserved.