Destiny's End - Breathe Deep the Dark

ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ

Οι Destiny’s End ήταν ένα μουσικό σχήμα, από την Pasadena της California, στα τέλη των 90ς. Ήταν ένα ακόμα μουσικό σχήμα που έδρασε ο James Rivera (Helstar, Seven Witches, ShadowKeep – ex Malice, New Eden, Vicious Rumors, Flotsam and Jetsam Κ.Α.). Ένα Demo το 1998 και μετά τον δίσκο που θα ξανά ακούσω και θα ασχοληθώ εδώ σε αυτό το κείμενο. Το ‘’Breathe Deep the Dark’’ που κυκλοφόρησε μέσω της Metal Blade Records στις 22 του Σεπτέμβρη του 1998. Σε cd, σε κασέτα από την Wizard και πρόσφατα σε 12’’ βινύλιο από την BlackBeard.

Μαζί με τον σπουδαίο James Rivera ήταν οι Nardo Andi στο μπάσο, Brian Craig στα τύμπανα, Dan DeLucie στην κιθάρα...όλοι τους και στους New Eden και ο έτερος κιθαρίστας Perry M. Grayson. Όλοι μαζί δημιούργησαν ένα δίσκο που δεν είναι σε πολλές λίστες με τα ‘’καλύτερα’’, αν και είναι. Που δεν θα μπει σε αυτήν την τσάντα να συντροφεύει την εξορία σε ένα ερημικό νησί, αν και θα έπρεπε. Ακόμα και αυτό το καλλιτεχνικό, εκφραστικό και ονειρικά ταξιδιάρικο εξώφυλλο με τον μάγο να ατενίζει τον γκρίζο ορίζοντα, βάζει τα πάντα στις σωστές μουσικές – καλλιτεχνικές ράγες και έτσι ξεκινάμε. ‘’Rebirth’’ όπως το ακούμε, αν και εδώ έχουμε μια πρωτογενή γέννηση του ήχου των Destiny's End, πάνω στο μελωδικό power μαζί με γερές δόσεις traditional metal. Τα riffs δονούν το κορμί, η μελωδία μελώνει τα αυτιά και μένει εύκολα στο μυαλό. Και ο James Rivera βάζει την σφραγίδα του μεταφέροντας τις φωνητικές μελωδίες με τον τρόπο που το έχει κάνει τόσα πολλά χρόνια στο Αμερικάνικο κλασικό και power metal. Και τις τσιρίδες του τις ρίχνει, αρκετά διακριτικά πάντως. Όμως οι Destiny's End έχουν προσθέσει και αρκετή τεχνική στο παίξιμο τους, κυρίως στις κιθάρες ,μπλέκουν και σε σημεία τις ακουστικές κιθάρες, και τα τύμπανα και έτσι το όλο σύνολο γίνεται μοναδικό. Έτσι το ομώνυμο ‘’Breathe Deep the Dark’’ ή τα κιθαριστικά όργια των ‘’To Be Immortal’’, ‘’The Fortress Unvanquishable’’, ‘’Sinister Deity’’, περνούν σαν ακράτητη φωτιά μες τον ακατάπαυστο ρυθμό τους, ενώ ανάμεσα τους το ‘’Idle City’’ είχε βάλει την μελωδική αρχή του σαν προσάναμμα. Το ‘’Unsolved World’’ φλερτάρει με το technical thrash σε σημεία ενώ και το ‘’Under Destruction's Thumb’’ κάτω από ένα ταραγμένο και μαύρο ουρανό βάζει τις κιθάρες να ηλεκτρίσουν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα. Τα ‘’Clutching At Straws’’, ‘’Where Do We Go?’’ με τα απίστευτα riffs να δίνουν την σκυτάλη σε αντίστοιχα solos και το πιο μελωδικό ‘’The Obscure’’, είναι αυτό που λέμε ότι οι Destiny's End μας άφησαν τα πιο καλά για το τέλος.

Το ‘’Breathe Deep the Dark’ των Καλιφορνέζων Destiny's End μας χαρίζει σε κάθε του ακρόαση ένα απολαυστικό σαρανταπεντάλεπτο. Οι Destiny's End ανήκουν στο παρελθόν, αρκετοί μουσικοί που τους απάρτιζαν και κυρίως ο James Rivera είναι ακόμα εδώ προσθέτοντας πόντους σε αυτόν τον Αμερικάνικο metal ήχο.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.