Behemoth - Thelema.6

Behemoth - Thelema.6 (Full Album)

ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Πολωνία, Behemoth, black metal earlier, death black later. Όλα αυτά απλά ακούγονται και είναι μια ταμπέλα. Μέχρι την στιγμή που θα κατανοήσουμε για τον Nergal (κιθάρα, φωνή, songwriting, βλασφημία) με την τέχνη του, δηλαδή με την ζωή του την έπεσε άγρια στο κατεστημένο.

Κατεστημένο: Στην αστική και άκρως ταξική τάξη της Μ. Βρετανίας το κατεστημένο ήταν η άρχουσα τάξη, η θρησκεία και ο ανώτερος κλήρος. Αυτό μέσω της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορικής διάθεσης πήγε τότε στο μεγαλύτερο μέρος του γνωστού κόσμου. Και έγινε κάτι σάπιο και καταπιεστικό. Κυρίως το θρησκευτικό που έχει μπερδέψει κατά δοκούν το δοκούν το σέβας στην πίστη του καθενός με την απαγόρευση στις κάθε ελευθερία στην σκέψη, στην τέχνη και κατά ουσία στην ίδια την ζωή. Εκεί εναντιώνεται ο Nergal με την ζωή του την τέχνη του και φυσικά με το βασικό του καλλιτεχνικό του όραμα – όχημα τους Behemoth.

Μετά την εξαιρετικά δημιουργική black metal φάση (‘’Sventevith (Storming Near the Baltic’’, ‘’Grom’’, ‘’Pandemonic Incantations’’, ‘’Satanica’’) μετά πάμε σε πιο black/death metal καταστάσεις με το ‘’Thelema 6’’ και το ‘’Zios Kia Cultus (Here And Beyond)’’. Με το σπουδαίο ‘’Thelema 6’’ θα ασχοληθούμε σήμερα. Κυκλοφόρησε στις 27 του Νοέμβρη του 2000 μέσω της Avantgarde Music.  Μαζί με τον Nergal εδώ είναι ο Havoc στην κιθάρα και ο Inferno στα τύμπανα, ως βασικά μέλη των Behemoth. Ο Novy στο μπάσο και ο
Maciej Niedzielski στα πλήκτρα συμμετέχουν εδώ. Αντίσταση στο κατεστημένο λοιπόν και στο ταξικό αλλά κυρίως στο θρησκευτικό, με τα ‘’Antichristian Phenomenon’’,  ‘’Παν Σάτυρος’’, ‘’Christians to the Lions’’, ‘’VINVM SABBATI’’ και γενικά όλα τα κομμάτια να είναι τα βέλη που φλογίζουν μέσα στην κόλαση και καίνε γη και παράδεισο. Εδώ τα κομμάτια καμώθηκαν και παρουσιάζονται με μια συνοχή αλλά με μια αλληλουχία ακόμα πιο έντονη από ότι στο ‘’Satanica’’. Ο Nergal συνθέτει, γράφει και βρυχάται ενάντια και στους προσωπικούς του δαίμονες,  ‘’In The Garden Of Dispersion’’, ‘’The Universe Illumination (Say 'Hello' To My Demons)’’. Οι συνθέσεις είναι πιο σφιχτοδεμένες και το death metal βασιλεύει μέσα στο back metal τοπίο των Πολωνών. Τα ‘’In flame With Rage’’, ‘’The Act of Rebellion’’, ‘’Inflamed with Rage’’, ‘’Inauguration Of Scorpio Dome ‘’, ‘’23(The Youth Manifesto)’’ βάζουν στα όργανα φωτιά και καίνε τα πάντα. 

Από εδώ αρχίζει μια εξαιρετικά επικίνδυνη, για τον κόσμο, το κατεστημένο που λέγαμε, τα παγωμένα σκατόμυαλα αλλά κυρίως και για τους ίδιους τους Behemoth και τον ίδιο τον Nergal. Με άκρως επικίνδυνους δίσκους, όλοι σε υψηλό επίπεδο και περιοδείες με εξαιρετικά εντυπωσιακή παρουσίαση των Behemoth, των κομματιών αλλά και των ιδεών τους. Και αυτή η αίσθηση ελευθερίας τους (τον) οδήγησε σε δικαστήρια και νοσοκομεία. Και την έχει βγάλει παλικάρι, ή αν θέλετε λιοντάρι.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.