Testament - The Formation of Damnation

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ

Πάμε πίσω στο 2008. Και μετά από την μελαγχολική διαπίστωση, έλααα, πέρασαν δεκαπέντε χρόνια και κάτι ψιλά σε μέρες, από την κυκλοφορία του ‘’The Formation Of Damnation’’ των Testament. Και το κυκλοφόρησαν στις 25 του Απρίλη του 2015 μέσω της Nuclear Blast. Εγώ γράφω αυτές τις γραμμές ακούγοντας τον δίσκο από το ντιβιντι αούντιο χαχαχα και βλέπω στην οθόνη τους στίχους, σε μια από τις πιο ωραίες από τις κάμποσες εκδόσεις που είχε ο εν λόγω δίσκος. Το ‘’The Formation Of Damnation’’ ήταν Η επιστροφή. Μετά από ένα γενικά αποδεκτό, όχι τόσο από τον γράφοντα, ‘’The Gathering’’ του 1999 μια αμφιλεγόμενη επανηχογράφηση των ‘’The Legacy’’ και ‘’The New Order’’ υπό τον τίτλο ‘’First Strike Still Deadly’’ και του μετρίου αλλά αγαπητού σε πολλούς ‘’Demonic’’ του 2002.

Το ‘’The Formation Of Damnation’’ είναι κυρίως δήλωση. Μια δήλωση ότι οι Testament είναι μια ξεχωριστή οντότητα στο heavy, στο thrash στο metal δεν μασάν με μιγκ φορ και τέτοια, δεν μοιάζουν με κανένα και κυρίως απαρτίζονται απο μουσικάρες. Πέρα από τον ΜΑΓΚΑ Chuck Billy στην φωνή και την ψυχάρα, το φλογοβόλο κιθαριστικό δίδυμο Alex Skolnick και Eric Peterson, τον μπασίστα Greg Christian και τον τυμπανιστή Paul Bostaph. Όλοι αυτοί μαζί έβαλαν φωτιά στα όργανα και δημιουργήθηκαν πενήντα περίπου λεπτά και δέκα κομμάτια, συν μια ορχηστρική εισαγωγή ‘’For The Glory Of…’’ που προηγήθηκε. Το "More Than Meets the Eye" μπαίνει όπως του και τους πρέπει, οργισμένο με πολύ δυνατά riffs και δίνει πάσα στο ιστορικά θυμωμένο και πληγωμένο από τα γεγονότα της 11ης του Σεπτέμβρη που στιγματίζουν το "The Evil Has Landed". Και μόνο αυτό το δεκαλεπτο της αρχής του ‘’The Formation Of Damnation’’ αρκεί για βάλει φωτιά στα ηχεία, στον χώρο, στα αυτιά και τις καρδιές και να μας δείξει ένα αυθεντικό, ανόθευτο και εντελώς προσωπικό μεγαλείο των Testament. Μετά η συνέχεια με το ομώνυμο ‘’The Formation Of Damnation’’, το ‘’Dangers of the Faithless’’ με τις prog ανησυχίες και ‘’The Persecuted Won't Forget’’ έχει μια αντίστοιχη riff δυναμική και χωρίς να εντυπωσιάζει ικανοποιεί τους οπαδούς. Ενώ το “Henchmen Ride” ξεχωρίζει για το ιδιαίτερα σφιχτό του drumming και ένα άλλο αξέχαστο ρεφρέν, σαν αυτά που συνηθούν να βάζουν οι Testament κάτι που κάνουν και εδώ. ‘’Killing Season’’ και ‘’Afterlife’’ μπαίνουν και βγαίνουν όμορφα αλλά χωρίς να αλλάξουν και πολλά και έρχεται το ‘’F.E.A.R.’’ aka False Evidence Appearing Real με μια υποβόσκουσα επική διάθεση και το ‘’Leave Me Forever’’ να δείξει ότι η συναισθηματική πλευρά που έτσι και αλλιώς έχουν μπορεί να πλημμυρίσει τα τεσσεράμιση λεπτά ενός thrash κομματιού. Με το μπάσο να ακούγεται πολύ δυαναμικά σε αυτό το κομμάτι.

Το ‘’The Formation of Damnation’’ βρίσκεται εύκολα στο επίπεδο των καλύτερων thrash metal επιστροφών των 00ς και είναι εξαιρετικό που είδαμε τότε, δεκαπέντε χρόνια πριν, τους Testament να λειτουργούν αποτελεσματικά στο songwritting και καταιγιστικά στο παίξιμο τους. Κάτι που συνεχίζουν ως και τις μέρες μας και στα στούντιο με πολύ καλούς δίσκους και στις σκηνές που τις σαρώνουν, καθώς είναι όλοι τους και αυτοί που συνεχίζουν πολλά χρόνια και αυτοί που μπήκαν πιο πρόσφατα, τεράστιοι παικταράδες.

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.