Kreator - Violent Revolution

ΜΙΑ ΖΩΗ, VIOLENT REVOLUTION

Το ‘’Violent Revolution’’ δεν είναι απλά ο δέκατος δίσκος των Kreator. Δεν είναι απλά ο πρώτος τους αυτόν τον αιώνα, αυτήν την χιλιετία. Είναι μια επιστροφή σε έναν εαυτό που είχαν αφήσει για κάποια χρόνια. Μάλλον από τον επίλογο το αρχίνησα, αλλά δεν πειράζει. Το ‘’Violent Revolution’’ κυκλοφόρησε στις 25 του Σεπτέμβρη του 2001 μέσω της Steamhammer. Δυο εβδομάδες μετά τα γνωστά ιστορικά γεγονότα στην Ν. Υόρκη. Για τους Kreator το πιο σημαντικό ήταν ότι το ‘’Violent Revolution’’ διαδέχτηκε το αρκετά καλό, αλλά τόσο για την φύση τους διαφορετικό, ‘’Endorama’’.

Πίσω στα παλιά για τους Mille Petrozza, Ventor, Christian Giesler και τον τότε νέο κιθαρίστα Sami Yli-Sirniö (Baren Earth). Εξώφυλλο, που επαναφέρει γλυκά στο νου το ‘’Coma Of Souls’’ με το γνωστό κεφάλι που έγινε μετά μια λατρεμένη συνήθεια και έτσι όλα θυμίζουν κάτι από τα παλαιότερα. Έτσι ξεκινάμε την ‘’Violent Revolution’’ περιπέτεια. Με το εναρκτήριο ‘’Reconquering the Throne’’ να μπαίνει φουριόζικο και τσαμπουκαλεμένο έτοιμα να αλλάξει τα πάντα. Πολύ καλό ξεκίνημα του δίσκου. Έτσι πάμε στο intro ‘’The Patriarch’’ που είναι άρρητα δεμένο με το ομώνυμο ύμνο ‘’Violent Revolution’’. Ύμνος για όσα πρεσβεύει. Ύμνος για το άναρχο και αναρχικό μπάσιμο. Ύμνος για την ρεφρενάρα. Και φυσικά αποτελεί ένα ακόμα γηπεδικό ύμνο, για όποτε, σχεδόν πάντα, μας το δίνουν σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση. Μέσα σε όλα τα επιτεύγματα του, είναι και βίντεο κλιπάρα. Έτσι και αλλιώς όλοι πια μαζί τους είμαστε και το τραγουδάμε και κοπανιόμαστε στον ρυθμό του ‘’All Of The Same Blood’’, Thrash από τα παλιά, thrash πιο νέο και φρέσκο από έφηβο τίγκα στην ακμή. Σώμα, κόκαλα, φωνητικές χορδές έχουν πια συντονιστεί μαζί τους και πια το λέμε και το ευνοούμε ‘’Servant in Heaven - King in Hell’’. Μέχρι και την ‘’Second Awakening’’ και το ‘’Ghetto War’’. Τα κομμάτια περνούν με καταιγιστικό ρυθμό από πάνω μας και έχουμε να ευχαριστούμε τους rhythm section Ventor και Christian Giesler. Ο Mile φτύνει, κραυγάζει τις λέξεις κατορθώνοντας να έχει ένα μελωδικό τόνο μέσα σε αυτό. Και με την κιθάρα του, μαζί με τον νέο τους τότε κιθαρίστα Sami Yli-Sirniö κατορθώνουν να παντρέψουν την τραχύτητα με την μελωδία. Έτσι μελωδικά κινάει το ‘’Replicas of Life’’ πριν η τραχύτητα σε όργανα και φωνή ξεπροβάλλουν πάλι και απλώσουν μέσα στην για Kreator μεγάλη του διάρκεια. Πρέπει να μνημονεύσουμε και να εξάρουμε την παραγωγή του πολύ και εν πολλές τιτάνιες παρουσίες Andy Sneap. Μια συνεργασία που τότε ξεκίνησε και συνεχίστηκε για κάποια χρόνια ακόμη. Μια Ventor εισαγωγή, στο όνομα και ήχος ‘’Slave Machinery’’, αλλά και στο επόμενο ‘’Bitter Sweet Revenge’’ βάζουν και άλλες ομορφιές για τα αυτιά μας και δύσκολα για τα κόκαλα μας. Για να έρθουν τα ‘’Mind On Fire’’ και το καταιγιστικό ‘’System Decay’’ να τελειώσουν αυτό το γαμηστερό και εθιστικό μαρτύριο μας.

Δεν ξέρω πόσοι από εμάς θεωρούμε το ‘’Violent Revolution’’ το καλύτερο ή το πιο αγαπημένο Kreator δίσκο. Εγώ στανταρουήτα τον έχω μέσα στους αγαπημένους. Μέσα στους αρκετούς αγαπημένους ΚΑΣΑΤΟΡ δίσκος. Δίσκος που σε γυρνάει στα τέλη των 80ς ως την αρχή των 90ς έχοντας όμως την επίγνωση και την θέληση για κυριαρχεία στην εποχή που βγήκε. Και τα κατάφερε. Οι Kreator τα κατάφεραν. Καθώς με το ‘’Violent Revolution’’ ξεκίνησαν ένα πολύ δυνατό σερί από δισκάρες. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και το ‘’Bootleg Revolution’’ με ζωντανές ηχογραφήσεις της εποχής.

Εμείς έχουμε ΜΙΑ ΖΩΗ, VIOLENT REVOLUTION!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.