Motley Crue - Girls, Girls, Girls

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ HARD ROCK

Στις αρχές του 80ς εκεί στο L.A. το hard rock πήρε μια πιο άγρια, πιο τρελαμένη αλλά και μια πιο glam μορφή. Το λέγαμε poser, glam metal κάποιοι ακόμα και pop metal, υποτιμώντας το. Ένα είδος που δεν ευδοκίμησε μόνο στην L.A. σκηνή αλλά και αλλού στον κόσμο. Ένα είδος που τώρα που το μετράμε με όρους της μουσικής και όχι μόνο της εμφάνισης, παρατηρούμε και θυμόμαστε αρκετές μπαντάρες. Μπαντάρες με αρκετές δισκάρες. Ξεκάθαρα μέσα στα πιο προβεβλημένα, αγαπημένα και αναγνωρίσιμα σχήματα εκείνης της εποχής είσαν οι Mötley Crüe. Nikki Sixx, Mick Mars, Vince Neil και το πατριωτάκι μας ο Tommy Lee. Με τα ‘’Too Fast For Love’’ 1981, ‘’Shout At The Devil’’ 1983 όρισαν αυτήν την σκηνή, ξεχείλωσαν κάθε όριο καθωσπρεπισμού, τρέλαναν κόσμο και μας έδειξαν το αλήτικο hard rock πρόσωπο τους. Με το ‘’Theater Of Pain’’ έδωσαν ένα πιο σκοτεινό, πάντα μέσα στο glam, εαυτό τους, αλλά με το τιμώμενο εδώ δίσκο τους, ‘’Girls Girls Girls’’ έδειξαν ότι μπορούν να φτάσουν καλλιτεχνικά και σαν προσωπικότητες πολύ ψηλά. Το ‘’Girls Girls Girls’’ κυκλοφόρησε πριν τριάντα τέσσερα χρόνια από την πολύ μεγάλη και διάσημη εταιρία Electra Records.

Φωτογραφία ανάλογη της hard rock αλητείας τους στο εξώφυλλο και πάμε να περπατήσουμε, άμα μας παίρνει, στην ‘’Other Side’’, να παίξουμε, αν μπορούμε με ‘’Girls Girls Girls’’ με τα δυο αυτά κομμάτια, να ξεκινούν ένα ξέφρενο πάρτυ με τον ρυθμό τους, με τα λόγια, με το attitude της μπάντας στα video clips αλλά ακόμα περισσότερο πάνω στην σκηνή. Οι Nikki Sixx, Tommy Lee τα εγγυούνται αυτά ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Οι κιθάρα ακούγεται πιο groovy αλλά και heavy συνάμα και αυτό ανάβει ακόμα περισσότερο το χωρίς όρια πάρτυ. Αναζητείστε τον πιο χαμηλών τόνων, υψηλών μουσικών δυνατοτήτων Mick Mars για αυτό. Το ‘’Dancing Of Glass’’ φέρνει αρκετά στην θεατρικότητα του Alice Cooper, ενώ το ‘’Bad Boy Boogie’’ πρέπει να το πήραν τότε σαν μια σοβαρή προειδοποίηση για το πόσο επικίνδυνοι είσαν αυτοί οι τύποι. Ο Vince Neil το δείχνει με την φωνή του και την κίνηση του αυτό. To ‘’Nona’’ πάει με ακουστικές κιθάρες και χορωδιακά φωνητικά να ρίξει στάχτη στα μάτια, αλλά εις μάτην. Στο ‘’Girls Girls Girls’’ οι Mötley Crüe βάζουν διάφορους τραγουδιστές και πετυχαίνουν τα κατάλληλα χορωδιακά φωνητικά για την περίπτωση τους. To ‘’Five Years Dead’’ βάζει φωτιά στα ηχεία και στα μελλοντικά rockόμπαρα, ενώ μετά η φωτιά ξεφεύγει ‘’All in the Name of…’’ of rock. Κομμάτι με κομμάτι η διάθεση ανεβαίνει και αυτό το rock ‘n’ roll πάρτυ φουντώνει. Έτσι απλώνεται απλόχερα και η rockιά ‘’Sumthin' For Nuthin’’ και μετά να δέσει το σορόπι με την απαραίτητη μπαλάντα, έχουν και ευαισθησίες τα άτομα, ‘’You All I Need’’ που είναι μια πολύ οκ σύνθεση και δένει άνετα με το σύνολο. Η, έτσι για την αλητεία διασκευή στο Βασιλιά Elvis Presley ‘’Jailhouse Rock’’ και σε live εκτέλεση κλείνει την αυλαία.

Με το ‘’Girls Girls Girls’’ οι Mötley Crüe μπήκαν για τα καλά στην τροχιά της επιτυχίας τους, που όσο και αν κράτησε ήταν άκρως εντυπωσιακή. Τώρα που ο καπνός έπεσε, μπορούν να πουν με περηφάνια για τον εαυτό τους, ότι έζησαν στο κόκκινο, ότι μας τα έδωσαν όλα στο κόκκινο. Ότι εκτός από μικρές άσχημες περιόδους ήσαν αυτοί οι τέσσερις μαζί ενωμένοι σαν γροθιά. Και ότι κυκλοφόρησαν αρκετούς δίσκους με κάποιους από αυτούς να αξίζουν πολύ. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα και το ‘’Girls Girls Girls’’.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.