Bolt Thrower - ...for Victory

Bolt Thrower - For Victory Live ( Holland )

Bolt Thrower - ...for Victory

~~                     Bolt Thrower. Ότι και να πεις γι αυτή τη μπάντα είναι λίγο και άδικο. Κρίμα να έχουν πέσει σε συνθετική παρακμή και να μην έχουν κάτι εξαίσιο να μας παρουσιάσουν εδώ και δέκα χρόνια. Από την άλλη, καλά κάνουν, αν αυτό που είναι να βγάλουν θα είναι κατώτερο των προηγούμενων κυκλοφοριών. Και μιλάμε για ποσοστό επιτυχίας 100%. Και  οκτώ ολοκληρωμένους δίσκους να περηφανεύονται. Βουτιά στο 1994 και στο ‘’For Victory’’, τον πέμπτο δίσκο τους και τελευταίο με τον ντράμερ Andrew Whale. Επί της ευκαιρίας να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση μου από τον άνθρωπο που τον αντικατέστησε και να εκφράσω την βαθιά λύπη μου για τον θάνατο του πριν λίγους μήνες. Rest In Peace Kiddie (Martin Kearns). Το Αγγλικό Πυροβολικό έχει τους Bolt Thrower πρώτη γραμμή και εκτελεί πυρά σε Mid Tempo ογκώδη Death Metal.
\r\n               Έχετε ακούσει μπουλτοζέ death metal; Όγκος και καταστροφή. Το μπάσο το κρατάει το αδύνατο φύλο. Κούνια που με κούναγε. Χωρίς αναστολές, σε συνθλίβει κάτω από το βάρος του ήχου του. Εγκλείει δύναμη και ένταση και την εξαπολύει. Τα ριφς λειτουργούν σαν σφαίρες από αυτόματα όπλα που εξοστρακίζονται σε κάθε κατεύθυνση. Απορροφούν κάθε σημείο τεχνικής και καφρίλας, τα φιλτράρουν με το Χάος και παραδίδουν επικό, πολεμορυθμικό death metal.  Οι εσωτερικές-προσωπικές σχέσεις των μελών των Bolt Thrower είναι άψογες και ακούγονται και στην ηχητική τους μετάφραση. Έντονη διάθεση για βιαία δράση, λύσσα για μάχη. Το ίδιο συναίσθημα για 10 απανωτά τραγούδια. Μένος. Σαν τους 9 Άγγλους Στρατιώτες (και μια εισαγωγή) στο εξώφυλλο  που κατευθύνονται για την μάχη του Falkland. Μόνο ερείπια μετά το πέρας του ακούσματος του ‘’…For Victory’’. Ερείπιο το σώμα του ακροατή από το πολεμικό κοπάνημα αλλά και ερείπια ότι υλικό αγαθό υπήρχε τριγύρω σου τόση ώρα.
\r\n                      Ο ορυμαγδός αυτού του χειμάρρου, αυτής της μαχητικής θύελλας δεν οφείλεται μόνο στους μουσικούς που κρατάνε κάποιου είδους όπλα στα χέρια τους. Κιθάρες, μπάσο, μπαγκέτες. Τα βασικά όπλα αλλά και τα πιο λειτουργικά και αποτελεσματικά. Οφείλεται και στην πυροβολαρχία κραυγών του Karl Willetts. Ο άνθρωπος δίνει επιπλέον διάσταση στην τρομακτική του φωνή, σαν ιαχές επιτιθέμενου ζώου που μπορεί να μιλήσει με ημιανθρώπινη γλώσσα. Ένας θλιμμένος άνεμος φυσά ανάμεσα στις λέξεις μιας και συχνά υπογραμμίζεται το πόσα κακά φέρνει ο πόλεμος. Τρόμος και δέος για 40 λεπτά που οι Bolt Thrower σε μετατρέπουν στην βόρα τους. Και συ τρέχεις να γλυτώσεις, μάταια.
\r\nΥ.Γ. Όποιοι τους έχουν δει ζωντανά, δεν χρειάζεται να διαβάσουν το παραπάνω κείμενο. Ξέρουν, νιώθουν.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2021. All Right Reserved.