Cannibal Corpse - Eaten Back to Life

Cannibal Corpse: A Skull Full of Maggots

Cannibal Corpse - Eaten Back to Life

~~                  Γενιές και γενιές έχουν χωθεί στο χώρο του Death Metal χάρη στους Αμερικανούς Cannibal Corpse. Πασίγνωστοι, σίγουρα θα έχεις ακούσει κάποιο κομμάτι τους ακόμα και αν είσαι πολέμιος του είδους που υπηρετούν. Ξεκίνησαν το 1988 και μετά από το ομώνυμο demo τους γεμάτο προκλητικά μεν αλλά εξαίσια τραγούδια (που συμπεριλήφθηκαν και στο ντεμπούτο τους), κέρδισαν με τα πτώματα τους ένα συμβόλαιο με την Metal Blade. Το ‘’Eaten Back To Life’’ βγαίνει το 1990 και φτάνει σε όλες τις γωνιές του πλανήτη και όλοι μαθαίνουν γι αυτούς του κανίβαλους. Τότε ήταν ακόμα στην μπάντα ο Chris Barnes όπως και στους επόμενους τρεις δίσκους) και εκτός από την τρομακτική του φωνή, έγραφε απαίσιους (με την καλή έννοια) και λεπτομερείς στίχους και αυτό ταίριαζε γάντι στην ακραία μουσική τους. Το σερί συνεχίστηκε για πολλούς δίσκους, αποχωρήσεις με τα χρόνια πολλές αλλά ακόμα και τώρα η μπάντα βαστά δυνατά, σοκάροντας νέους οπαδούς.
\r\n                        Με Alex Webster και Bob Rusay τότε στις κιθάρες, δεν υπήρχε σωτηρία. Μια αιματηρή επιδρομή από riffs, ένα ρυθμικό ντουέτο που συνεχίζει μέχρι σήμερα και ισοπεδώνει με μανία.  Και ένας άρρωστος κάφρος που ουρλιάζει ακονόνιστες λέξεις και το διάβασμα αυτών τρομοκρατεί με τους μη ηθικούς φραγμούς. Ο ένας φτύνει σιχαμερές λέξεις, ο άλλος κόβει με τα λεπίδια που κρατά στο χέρι και τα τροχίζει χτυπώντας τα πάνω σε μεταλλικούς κύκλους. Ο ένας τεντώνει έντερα πάνω στην ταστιέρα του και ο άλλος φλέβες. Αυτοί είναι οι κανίβαλοι που σαν μοναδική ψυχοθεραπεία είναι ο βασανισμός μουσικών οργάνων. Το θέμα είναι ότι οι μουσικές τους κτηνωδίες έγιναν αγαπητές και θεμιτές σε χιλιάδες από εμάς άρα όλοι μας πάσχουμε λιγάκι από την ίδια αρρώστια. Πιθανότατα να φταίει το πάθος, η ένταση, η βαρβαρότητα που τους διακρίνει. Δεν χτυπάνε/γρατσουνάνε άτσαλα, υπάρχουν ρυθμοί, αρμονίες, κοψίματα, σολαρίσματα, ρεφραιν. Τίποτα δεν είναι άναρχο και σε κανέναν δεν λείπει η τεχνική κατάρτιση. Απλά λατρεύουν να πονούν και να πονάνε. Τους αρέσει να βάφουν το χρώμα κάτω από τα πόδια τους κόκκινο.
\r\n                           Το ‘’Eaten Back To Life’’ περιέχει έντεκα ιστορίες και έντεκα επιθανάτιες μουσικούς Βίβλους. Μικρά σε διάρκεια τραγούδια, μεστά και ολοκληρωμένα, με τον Θάνατο να παρελαύνει ηχητικά. Όγκος, κινητικότητα, εχθρότητα, παλαβοσύνη. Εκταφιασμένοι ηχητικοί τρόμοι. Σε ότι θεματολογία, βαναυσότητα, ταχύτητα προτιμάτε εσείς. Υπάρχει παρουσία όλων στον υπερθετικό βαθμό. Υπάρχουν τραγούδια που θα σας συντροφεύουν για πάντα όπως τα  ‘’Mangled’’, ‘’Shredded Humans’’ ‘’A Skull Full Of Maggots’’ κ.α. Μην εμπιστεύεστε άτομα που φοράνε t-shirts από Corrosion Of Conformity και Malevolent Creation στην ίδια μπάντα και παίρνουν riffs των Slayer για την εισαγωγή τραγουδιού τους (‘’Scattered Remains, Splattered Brains’’) και εκτός από το αίμα πάνω τους, προσθέτουν και διάφορα άλλα υγρά. Οι Cannibal Corpse είναι πεινασμένοι στα πρώτα τους βήματα, θέλουν να δημιουργήσουν ένα κακόβουλο μουσικό όν που θα τρομάζει γενεές και γενεές και το καταφέρνουν.
\r\n 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.