Gehenna - Seen Through the Veils of Darkness (The Second Spell)

Gehenna - Seen Through The Veils of Darkness (Full Album)

Gehenna - Seen Through the Veils of Darkness (The Second Spell)

~~                    Νορβηγία.Black Metal. Αναβρασμός σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δάσος. Σχηματίστηκαν το 1993 και γρήγορα έγιναν μέρος της τρίτης γενιάς black metal, αυτή που χαρακτηρίζεται από την ατμόσφαιρα. Το πρώτο τους υλικό είναι αρκετά πρώιμο αλλά με τον ερχομό της Sarcana στα πλήκτρα το 1994, αρχίζουν να εκτοξεύονται τα ατμοσφαιρικά ξόρκια γεμάτα πίσσα και φωτιά. Το πρώτο Ξόρκι, μικρής χρονικής διάρκειας, αρκετά μεγάλο για να ταρακουνήσει την μαυρομεταλλική κοινότητα. Το δεύτερο Ξόρκι, ‘’Seen Through The Veils Of Darkness’’ ήταν η πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Κυκλοφόρησε το 1995 από την Αγγλική Cacophonous, εταιρία είχε ανακαλύψει τους Cradle Of Filth αλλά και που θα κυκλοφορούσε και το τρίτο τους Ξόρκι (Malice, για πολλούς και ο καλύτερος τους δίσκος) ένα χρόνο αργότερα. Δυστυχώς για κάποιο λόγο, οι Gehenna άρχισαν να προσθέτουν πολλά death metal στοιχεία στην συνέχεια (διόλου άσχημοι δίσκοι) και κάπου έχασαν τον δρόμο τους και τους οπαδούς τους. Το 2005 και με το ‘’WW’’ έδειξαν ένα πισωγύρισμα στον ήχο αλλά νομίζω ότι το τραίνο γι αυτούς έχει προ πολλού φύγει. Άσε που μόνο ο Sanrabb έχει μείνει.
\r\n                        Sanrabb, ο οποίος ήταν και ο βασικός συνθέτης του δεύτερου ξορκιού. Με την βοήθεια του Dolgar ή της Sarcana. Οι συνθέσεις είναι όσο πιο μαυρομεταλλικές γίνεται, απλά είναι διανθισμένες με ατμοσφαιρικά πέταλα, μαραμένα τις περισσότερες φορές. Πνιγηρή, ζοφερή ατμόσφαιρα από πλήκτρα που ελέγχει τον φόβο που σου προκαλεί. Το ‘’Shairak Kinnummh’’ είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για να ζήσετε πως μπορεί κάποιος να βουτήξει ομίχλη μέσα σε μια άναστρη κατασκότεινη και αφώτιστη περιοχή. Με μοναδικό οδηγό ένα ρυθμό που σε οδηγεί στην καταστροφή. Μαύροι ουρανοί ανακοινώνουν τον ερχομό μιας ηχητικής σκοτεινής παρουσίας. Στο ‘’Vinterriket’’ προτιμούν την μητρική τους γλώσσα και εδώ τα φωνητικά ακούγονται πιο θανάσιμα και επιθετικά από όλα τα τραγούδια. Σαν πυρετός που προσβάλλει το νευρικό σου σύστημα. Και από κάτω θανατηφόρος συνδυασμός εγχόρδων, κρουστών και πλήκτρων.
\r\n                           Η εξοχότητα αυτού του δίσκου είναι ότι μπορεί να προκαλέσει Χάος, Πόνο, Θλίψη, να σε κάνει να υποστείς το μισανθρωπικό τους ταξίδι, και πάντα σε ρυθμικό τόνο. Το λατρεύουν οι ακραίοι του black metal αλλά και αυτοί που το θέλουν μελωδικό μιας και καταφέρνουν να τα συνδυάσουν σε μια ισόποση καρβουνιασμένη αλχημεία. Θριαμβευτική μουσική που κάθε μια από τις 9 λεπίδες της χώνεται βαθιά χωρίς να σε πονάει εκείνη την στιγμή μιας και κάνουν τοπική αναισθησία με τις μελωδίες και τις αρμονίες τους αλλά μετά πονάει ακόμα πιο πολύ με βαθιές πληγές που αργούν πολύ να κλείσουν και αφήνουν άσχημες ουλές. Καταιγίδες πόνου από αβυσσαλέη βάθη σε επισκέπτονται και μια παγωμένη ανάσα μοναξιάς που αναδύεται φλεγόμενη στο ‘’A Myth…’’. Η μια πλευρά του Black Metal βρίσκεται σε δίσκους σαν και αυόν.
\r\n 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.