Grotesque - In the Embrace of Evil

Grotesque - In The Embrace Of Evil (1997) [Full Album]

Grotesque - In the Embrace of Evil

~~            Σεπτέμβριος 1988. Διαλύονται οι death/thrash metal Conquest,η μπάντα που είχε ο  κιθαρίστας/συνθέτης Necrolord (Kristian Wahlin) και από τις στάχτες τους γεννιούνται οι Grotesque. Μέχρι τότε δεν ήταν και τόσο άγριοι οι Conquest παρά μόνο  με τον ερχομό του Goatspell (Tomas Lindberg). Μιλάμε για μια εποχή που δεν υπήρχε άλλη death metal μπάντα στο Gothenburg και λίγοι ήταν αυτοί που ακούγανε τέτοια μουσική. Έτσι γρήγορα απόκτησαν φήμη για τις μουσικές και μη ακραιότητες. Η μπάντα κυκλοφόρησε θρυλικά demos στα τέλη των 80ς και ένα ep, το ‘’Incantation’’ τον Αύγουστο του  1990. Τον ίδιο μήνα  έδωσαν και την τελευταία τους συναυλία και διαλύσανε. Το 1996 οι Necrolord, Goatspell και  Offensor μπαίνουν στο στούντιο και ηχογραφούν 2 τραγούδια για την συλλογή ‘’In The Embrace Of Evil’’. Τελευταία σημάδια ζωής σαν μπάντα για μια σύντομη επανασύνδεση το 2007 για το release party του βιβλίου ‘’Swedish Death Metal’’ και κάποιες επιπλέον συναυλίες και τέλος. Βέβαια ο δυο μεγάλοι της μπάντας δεν χάθηκαν. Ο Goatspell τραγούδησε (και τραγουδά) στους At The Gates ενώ ο Necrolord εκτός από τις μπάντες που είχε (Liers In Wait, Diabolique) είναι γνωστός καλλιτέχνης εξωφύλλων και artworks.
\r\n                 Μια αβυσσαλέα εισαγωγή και καπάκι στα αχανή και άβαθα του φρικαλέου ήχου τους. Πέντε από τα τραγούδια της συλλογής είναι από το ep ‘’Incantation’’ του 1990 και μέσα σου εμπεριέχει όλη την δόξα των πρώιμων death metal δίσκων. Διεστραμμένες εικόνες παρουσιάζονται στο μυαλό αποκωδικοποιώντας τους ήχους που ακούς. Βοθρώδη φωνητικά, το ίδιο και η παραγωγή χωρίς όμως να χωλαίνει κάποιο όργανο. Ρυθμοί που σφυροκοπούν και κιθάρες μου αιμορραγούν μαυρίλα και χυδαιότητα. Οι συνθέσεις είναι γρήγορες και ξυραφένιες, έχοντας και μια πρώιμη blackίλα μέσα τους. Λίγο οι στίχοι, λίγο το εικαστικό κομμάτι, εννοείται και οι βλάσφημες κιθάρες και έχεις και το μαυρομεταλλικό στοιχείο που σε αρπάζει από το λαιμό. Μακρυμαλλούσες σκιές που παίζουν σκατόψυχα και θανατηφόρα, έχοντας έντονη μυρωδιά σάπιου. Θα έγραφα ότι πιθανότατα θα αγγελοσκιαζόσουνα ακούγοντας το αλλά κανένα άγγελος δεν έχει θέση σε αυτό το κείμενο και άκουσμα. Φαντάσου να το άκουγες και στην εποχή του, ο Απόλυτος Τρόμος.
\r\n                    Στην συλλογή επίσης θα ακούσεις τέσσερα  τραγούδια από το ακυκλοφόρητα demo ‘’The Embrace Of Evil’’ που πήρε το όνομα και η συλλογή. Έχουν πειραχτεί ώστε να ακούγονται καλύτερα αλλά είναι ξεκάθαρα η αγουρότητα αλλά και η αγριότητα που είναι διάχυτη μέσα τους. Οκ, τα α δυο από αυτά είναι ορχηστρικά, με ακουστικές κιθάρες και γενικότερα παίζουν το σημαντικό ρόλο της ατμόσφαιρας. Εξάλλου επικίνδυνες δεν είναι μόνο οι ταχύτητες αλλά και άλλοι, πιο έμμεσοι και οδυνηροί τρόποι. Πάντως τα ‘’Fall Into Decay’’ και ‘’ Angels Blood’’ βρίθουν θηριωδίας και πνιγηρότητας. Ειδικά το δεύτερο, είναι από τα καλύτερα τραγούδια της συλλογής.
\r\n                  Και στο τέλος, δυο τραγούδια που ηχογραφήθηκαν καθαρά για αυτή τη συλλογή το 1996 και δείχνει ότι το ‘’είχαν’’ ακόμα έτσι και συνεχίζανε. Για να είμαστε πιο ακριβείς δεν είναι και τα δυο ολοκαίνουρια μιας και το ‘’Ripped From The Cross’’ είναι το πρώτο τραγούδι που γράψανε ως Grotesque. Το άλλο τους (Church Of The Pentagram) είναι ένα ηχητικό αλύχτισμα με το καλύτερο σόλο στην ιστορία των Grotesque. Επιτακτικά βιαίοι αλλά πιο έμπειροι και καλύτεροι ως παίκτες. Δεν φαίνεται ίχνος διάθεσης για πιο μαλακό ή μεστό παίξιμο. Τα πάντα εις την Δευτέρα και όποιον πάρει το ΚΑΚΟ στην αγκαλιά ΤΟΥ.
\r\n 

\r\n\r\n

e

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.