Hades - ...Again Shall Be

Hades - ...Again Shall Be

                                 Οι Bathory άφησαν τεράστια επιρροή στους μεταγενέστερους τους, είτε στο χώρο του black metal είτε στον επικό χώρο. Οι Νορβηγοί Hades είναι μια τέλεια μίξη αυτών των δύο ειδών με συνθέσεις που αγγίζουν την τελειότητα. Αυτός ο επιτυχής συγκερασμός απέδωσε για δύο υπέροχους δίσκους προ εικοσαετίας, πριν αλλάξουν όνομα (Hades Almighty πλέον) εξαιτίας των γνωστών Αμερικανών Powerάδων και μουσικό ύφος (πιο προοδευτικό ήχο). Πάντοτε όμως δημιουργούσαν Τέχνη και αξίζουν και οι τέσσερις συνολικά κυκλοφορίες τους με την τελευταία τους όμως να βρίσκεται πίσω στο μακρινό πλέον 2001. Χθές όμως (23/10/2015) κυκλοφόρησε ένα νέο ep και αυτός είναι κάτι παραπάνω από σοβαρός λόγος να ξαναγυρίσω στον λατρεμένο μου ήχο τους για μια ακόμα φορά, ξανά από την αρχή…

\r\n\r\n

                            Όσοι λατρέψαν την τριλογία ‘’Blood Fire Death’’ , ‘’Hammerheart’’ και ‘’Twilight Of The Gods’’, τους περιμένει αλληλουχία συγκινήσεων. Τα φωνητικά μπορεί να είναι ακραία αλλά η μουσική είναι τόσο επική που νιώθεις λες και την ακούς σε πεδίο μάχης. Και χωρίς να χάνουν την αιχμηρότητα του black metal. Τίποτα ψέυτικο ή προσποιητό. Ο κιθαρίστας τους μπήκε φυλακή επειδή έκαψε την Asane εκκλησία το 1992, λίγο πριν δημιουργησει τους Hades. Παγανιστής μέχρι το κόκκαλο. Και το νιώθεις στην μουσική τους. Θριαμβευτικά κρωξίματα παρελάυνουν με λιονταρίσια ριφς που λαμπαδιάζουν την ατμόσφαιρα.

\r\n\r\n

                        Νικηφόρες νότες σχίζουν τον αέρα στα πιο επικά τους κομμάτια σαν το ‘’The Ecstasy Of An Astral Journey’’. Το πριμαριστό ξύσιμο της κιθάρας κεντρίζει τα αυτιά σε αντίθεση με την ατμόσφαιρα των πλήκτρων σε καταβυθίζει σε άλλες εποχές. Το Bathorικό αίσθημα κρατάται αγνό και η φαρέτρα του ‘’..Again Shall Be’’ περιέχει 10 QuorthronΙκά βέλη κατασκευασμένα από τα δέντρα του μαυσωλείου του.Θα ξεχάσετε στιγμιαία την συμφορά του χαμού των Bathory ζώντας την έκσταση του ‘’Be-Witched’’ που αποδίδει όσο πιο κοντά μπορεί στον ήχο και το συναίσθημα του Πρωτομάστορα. Η ματζουράνα του ομώνυμου τραγουδιού θα σας κάνει να νοσταλγήσετε τον ψηλό γίγαντα. Μην απατάσθε όμως. Οι συνθέσεις των Hades δεν έχουν καμμιά σχέση με στυγνές αντιγραφές. Απλά δημιουργήθηκαν πίνοντας από το ίδιο κέρας που μεθούσε ο Ψηλός. Το ‘’Glorious Again The Northland Shall Become’’ με ακουστικές κιθάρες και πιο επικοί από ποτέ. Η κεραυνοβολή του ‘’The Spirit Of An Ancient Past’’ κηρύσσει μεγαλοπρέπεια και ηρωισμό χωρίς να διαβάσεις ή ακούσεις ούτε λέξη από τους στίχους του. Το βροχερό βούτηγμα από την βραχνάδα που χαρακτήριζε και τον Quorthron είναι χαρακτηριστική. Όπως και το άρρητο έπος που μεταφέρεται μέσα από τις νότες τους. Βικινγκς που αντί για τσεκούρια, βαστούν μπακέτες και έγχορδα όργανα αλλά είναι πιο αιματοβαμμένοι. Αγαπημένo τραγούδι τo ‘’Unholy Congregation’’ με το επαναλαμβανόμενο βραδύπορο riff του με ξορκίζει από οτιδήποτε παροντικό και ανούσιο.

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.