Inner Strength - Shallow Reflections

Inner Strength - Empathy

Inner Strength - Shallow Reflections

~~                     Στα 90ς μακρυμάλληδες με πουκάμισα μπορούσε να σημαίνει μόνο ένα και μοναδικό πράγμα. Progressive Metal. Μια ματιά στο εξώφυλλο (μια ιδέα του Frank Todarello, ντράμμερ της μπάντας) είναι αρκετή για να σε πείσει για το αληθές του πράγματος. Πόσο μάλλον αν ακούσεις και κάποιο τραγούδι. Όπως και να χει, οι Inner Strength, η Αμερικάνικη μπάντα για την οποία μιλάμε, ήταν κορυφαία στο είδος της και δυστυχώς δεν άφησαν παρά μόνο ένα δίσκο ως διαθήκη.  Πιτσιρικάδες, μια παρέα  σχολαρόπαιδα δημιουργούν την μπάντα το 1989 και αρχίζει μια σειρά demos, τέσσερα στον αριθμό πριν κυκλοφορήσει  ο ένας και μοναδικός τους δίσκος το 1993, το  ‘’Shallow Reflections’’.  Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την μικρή Γερμανική εταιρία, Institute  Of Art Records του Siggi Blasey (End Amen,Dark Star) και εκτός από τις δικές του μπάντες κυκλοφόρησε ένα πολύ μικρό αριθμό από Tech/Prog κυκλοφορίες όπως Watchtower, Psychotic Waltz κτλ. Ελπίζω να συνειδητοποιείτε τον υψηλό πήχη που είχε αυτή η εταιρία και κυκλοφόρησε τους Inner Strength. Όπως και να χει, η κακή διανομή δεν βοήθησε να φτάσουν σε πολλά αυτιά και το 1997 το διαλύσανε. Μόνο ο Scott Oliva (φωνή) συνέχισε και συνεχίζει μέχρι σήμερα, πιστός στα prog ηχοτόπια.
\r\n                                 Η μουσική των Inner Strength αντλεί όντως εσωτερική δύναμη και την μετατρέπει σε ήχους. Μπορεί να είναι απίστευτα τεχνική και δύσκολη αλλά δεν παύει να προκαλεί ένα σαματά στα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Δεν φοβούνται να αφήσουν τις νότες να πετάξουν, είτε βγαίνουν από το μπάσο είτε από τις κιθάρες. Οι συνθέσεις είναι συναισθηματοντυμένες και αλλάζουν όσο συχνά αλλάζουν και οι ρυθμοί που παίζουν. Η παλέτα των μουσικών χρωμάτων τους έχει άπειρους συνδυασμούς και δεν φοβούνται να τους χρησιμοποιήσουν ακόμα και όταν γνωρίζουν ότι κάποιοι δεν είναι και τόσο ευχάριστοι (από θέμα ευκολίας πάντα). Η φωνή του Scott ακούγεται νευρική, δίνει βάση σε κάθε λέξη και ανεβαίνει οκτάβες με ευκολία όποτε θελήσει. Ο δωδεκαδάκτυλος (σε κάθε χέρι) κιθαρίστας έχει απόλυτη σιγουριά στις ικανότητες του και μια επιτηδευμένη αναποφασιστικότητα στις επιλογές του, προκαλώντας έτσι μια μη αναμενόμενη εξέλιξη σε κάθε σύνθεση.
\r\n               Παλιότερα τραγούδια σαν το ‘’ Sunrise Dreamer’’ από το πρώτο demo του συγκροτήματος δένουν άψογα με ολόφρεσκες ιδέες.  Εκπύρωση τους σε πρώτο χρόνο, με παικτικά στολίδια που εξωραίζουν το ηχητικό γλυπτό που πλάθει η τετράδα που αποτελεί τους Inner Strength. Το ρυθμικό μοντέλο επικυρώνει την εσωτερική δύναμη κάθε τραγουδιού. Ένα όπλο χωρίς διαθέσιμη επιλογή άμυνας. Οπιούχες ενορχηστρώσεις, όσο δυσνόητες και να είναι. Η επιδρομή των riffs είναι τόσο σφοδρή που είναι πιθανό να εγκαταλείψεις να παίζεις ο ίδιος. Καλά τα λέω και τα γράφω, αλλά για να είμαστε και πιο υπεύθυνοι, όλα τα παραπάνω απευθύνονται μόνο σε ακτιβιστές του Prog Metal και όχι στον μέσο οπαδό που αρέσκεται στους ήχους των Fates Warning και Enchant (θεικές μπάντες αμφότερες). Γι αυτούς υπάρχει το ‘’Threshold’’….
\r\n 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2021. All Right Reserved.