Limbonic Art - In Abhorrence Dementia

Limbonic Art - In Abhorrence Dementia - Full Album

Limbonic Art - In Abhorrence Dementia

Limbonic Art-In Abhorrence Dementia (1997)
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n                        Οι Limbonic Art υπήρξαν ένα από τα καλύτερα ατμοσφαιρικά, majestic black metal συγκροτήματα που άκουσα ποτέ στην ζωή μου. Και χρησιμοποιώ παρελθοντικό λόγο, όχι γιατί έχουν διαλυθεί αλλά επειδή αποφάσισαν στα 00ς να περιορίσουν/εξαφανίσουν τα συμφωνικά και πισσοσκόταδα στοιχεία που τους ξεχώρισαν και να μετατραπούν σε ακόμα μια black metal της σειράς, διόλου άσχημη αλλά υπάρχουν πολλές καλύτερες εκεί έξω. Στα demo τους στο ’’Epitome Of Illusions’’ (ή τρίτο δίσκο αν προτιμάτε) αλλά και στα ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ θεικά δυο πρώτα τους άλμπουμ, το ντουέτο των Deamon και Morfeus παραδίδουν χειροπιαστό ζόφος μετατρεπόμενο σε νότες. Πιο σκοτεινοί, διαβολικοί και κακοί από τους περισσότερους με εξεζητημένο λεξιλόγιο και εσωτερική ποίηση. Πρώτη επαφή μαζί τους το 1997 με το ’’In Abhorrence Dementi’’ και οι ψυχικές ουλές δεν έκλεισαν ποτέ. Σπάνια σιγοτραγουδούσα στίχους από Black Metal μπάντες και η μια περίπτωση από αυτές ήταν από τους Limbonic Art. Τι να λέμε τώρα, μόνο από το όνομα τους (πιο ταιριαστό...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ) προιδεάζεσαι για το τι θα ακολουθήσει. Κρίμα που η δυαδική τους πολικότητα και δύναμη χωρίστηκε πρόσφατα με τον Daemon να συνεχίζει μοναχικά πλέον το ταξίδι, αρκετά κουρασμένα και κοινότυπα πλέον.
\r\n
\r\n
\r\n                        Οκτώ ξόρκια (+ ένα ορχηστρικό) που σε καταβροχίζουν. Απόλυτο σκοτάδι. Ένα drum machine τόσο καλά προγραμμασμένο που όχι μόνο δεν ενοχλεί αλλά φυσάει επιπλέον κρύο από αυτό. Βέβαια η ατμόσφαιρα που δημιουργούν με τα συνθεσάιζερ και τις κιθάρες είναι κάτι πραγματικά εκπληκτικό. Παθιασμένα φωνητικά, είτε τα κολασμένα τους είτε πιο καθαρά, καλούν τους εσωτερικούς μας δαίμονες. Παγωμένοι ρυθμοί βουτηγμένοι μέσα σε μωβ αστρικές αποχρώσεις σε πνίγουν μέσα στον ασφυκτικό κλοιό τους. Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να μην χάσετε κάθε επαφή με τον ρεαλιστικό περίγυρο σας όσο βουτάτε στο αβυσαλλέο τους κόσμο. Ανίεροι και βέβηλοι, όχι όμως εξυμνώντας τραγοπόδαρα κόκκινα πλασματάκια αλλά το Κακό σαν ουσία. Από την μια οι Σκιές θα σας κοροιδεύουν με τις  παρανοικές πληκτροφόρες  αμαρτίες που θα σας ευχαριστούν και από την άλλη θα προετοιμάζουν την κατακερμάτιση της ψυχής σας με τους σκοτεινούς κιθαριστικούς ανέμους τους.
\r\n
\r\n         
\r\n                      Απορώ γιατί εγκατέλειψαν τον θρόνο τους. Ακόμα πιο μοχθηροί από τους δασκάλους τους (Emperor) , κυλούσε μόνο παχύ μάυρο μουσικό αίμα στις καλλιτεχνικές τους φλέβες. Θα ξαφνιαστείτε με το πόσα βαθιά θα σκάψουν μέσα σας και ποιές εγκαταλειμένες σκοτεινές πτυχές του εγκεφάλου σας θα επισκεπτούνε.  Εμβατηριακοί ρυθμοί, πολεμικές ιαχές, αβυσσαλές διαλυμένα πλήκτρα, κερατόμορφες οπτασίες να σου ψέλνουν ’’I have seen in my darkest dream, Throught the astral gate in a vortex fate, Death coldening the warrior`s fire’’ και συ να νιώθεις έτοιμος να εκραγείς σαν αυτοπυρόμενο σκεύος. Σου προκαλούν πόνο. Όχι όμως σαν τις doom/death μπάντες. Όχι αλάτι στην πληγή αλλά ΘΕΙΑΦΙ. Και οι κραυγές των πρωταγωνιστών να καταριούνται, να ειρωνέυονται, να σε πολιορκούν με την Σοφία που τις διαρρεέι. Ολοκληρωτική υποδούλωση σε βαπτισμένα σε κατάμαυρα πηχτά υγρά ριφφς που συντονίζουν και  λειτουργούν σαν πύλες εισόδου των μυστικών δυνάμεων στο δικό μας κόσμο. Κάθε σύνθεση, μια φύτρα του κακού, θερίζει οτιδήποτε θετικό παρασιτεί γύρω από την ψυχή σου. Το ντουέτο των Deamon και Morfeus περιφρονούσαν τότε το ότι η μοχθηρία δεν είναι κάποιο ποσοστό ταχύτητας, χαμηλοκουρδισμένων ριφς ή βαμμένων προσώπων. Μπορούσε να δείξει το χειρότερο της πρόσωπο και με διαβολικά μαγευτικές συμφωνικές  μελωδίες και εξωτερίκευση σκοτεινών σκέψεων. Ακόμα και τα γυναικεία φωνητικά που θα ακούσεις στο ’’Behind the Mask Obscure’’ και ’’Misanthropic Spectrum’’  θα παραδεχτείς ότι ακούγονται επιβλητικά και χαρίζουν ακόμα περισσότερο στην μεγαλοπρέπεια του δίσκου. Υποχρεωτική ανάγνωση στίχων όσο διαρκεί η ακρόαση και ...ακόμα μια ψυχή θα χαθεί...

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.