Motorhead - Orgasmatron

Motorhead - Orgasmatron

Με την προσθήκη των Campbell, Burston και Gill το 1984, οι Motorhead ήταν τετράδα πια. Με τρία νέα μέλη και με την αυτοπεποίθηση που τους έδινε η εμπορική επιτυχία του single "Killed by death", η μπάντα μπήκε στο studio και ηχογράφησε το κλασικό "Orgasmatron", που προσωπικά θεωρώ ως την πιο ποιοτική δουλειά της για τη δεκαετία του ’80. Το εξώφυλλο απεικονίζει ένα τρένο που απειλεί να σαρώσει ό,τι βρει μπροστά του, ενώ οι τίτλοι πολλών συνθέσεων παραπέμπουν ομοίως στην ταχύτητα (βλ. "Built for speed", Ridin’ with the driver", "Mean machine"). Πράγματι, το "Orgasmatron" είναι ένας άκρως ενεργητικός και ζωντανός δίσκος, γεμάτος εξαιρετικό heavy metal (τα punk στοιχεία έχουν σαφώς υποβαθμιστεί, χωρίς να λείπουν).

\r\n\r\n

Συνθετικά, το "Orgasmatron" περιέχει εννέα καταπληκτικά κομμάτια (no filler!), από τα οποία ξεχωρίζουν τα "Deaf forever", "Ridin’ with the driver", "Claw", "Mean machine" και "Doctor Rock", ενώ οπωσδήποτε ξεχωριστή μνεία αρμόζει στο ομώνυμο τραγούδι, ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και επιβλητικά που έχει ποτέ γράψει η μπάντα - κι ας μην ξεχνάμε και τη μοναδική διασκευή που έκαναν οι Sepultura το 1991.

\r\n\r\n

Δεν έχω να πω περισσότερα, αφού οι καλοί δίσκοι μιλάνε από μόνοι τους. Μόνο μία σύνοψη: Φοβερό εξώφυλλο, φοβερός ήχος, φοβερά τραγούδια... Ε, τι άλλο θέλετε;

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Κων/νος Χρυσόγελος
\r\n 

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.