Napalm Death - Harmony Corruption

Napalm Death - suffer the children - Music Video

Napalm Death - Harmony Corruption

~~                 Οι Napalm Death των 80ς δεν έχουν καμιά σχέση με την μπάντα που γνωρίσαμε οι περισσότεροι, ούτε με την μπάντα του σήμερα. Ξεκίνησαν σαν grindcore με εντελώς διαφορετική σύνθεση, με μόνο τον Mick Harris στα drums να είναι μέλος μέχρι σήμερα. Τότε τραγουδούσε ο Lee Dorian των Cathedral και έπαιζε κιθάρα ο Bill Steer των Carcass μεταξύ άλλων. Κάπως έτσι κυκλοφόρησαν τους δυο πρώτους Grindcore δίσκους. Το 1989 ήταν η χρονιά των αλλαγών για τους Napalm Death. Πλήρης shapelifting στην σύνθεση και στην μουσική κατεύθυνση. Όλα τα μέλη αλλάζουν πλην του Mick και του μπασίστα Embury που είχε καταφθάσει στην μπάντα πριν το δεύτερο δίσκο. Νέος τραγουδιστής ο Barney και δυο κιθαρίστες που θα μείνουν για πάντα (σε λίγες μέρες κλείνουν 10 χρόνια από τον χαμό του Pintado). Πλέον η μουσική των Άγγλων γίνεται πιο death metal, οι συνθέσεις μεγαλώνουν σε διάρκεια και ουσία και το ‘’Harmony Corruption’’ του 1990 κατακτά πολλές νέες καρδιές (μαζί και την δικιά μου). Από τότε κυκλοφόρησαν πολλούς δίσκους, πάντοτε death metal, άλλοτε πιο αργό άλλοτε πιο γρήγορο, μερικές φορές με μεγάλες δόσεις punk και hardcore και μερικές φορές με μικρές. Οι Napalm Death μοιάζουν με τις μπάντες που θα βρίσκονται κοντά μας για πάντα, είτε μας αρέσει είτε όχι.
\r\n                  Ο χορτοφάγος Greenway βγάζει τα σωθικά του με μια φρικαλέα χροιά ενώ οι κιθάρες στέλνουν τα αρπακτικά ριφς τους για κυνήγι. Μια σύνθεση του Embury που δεν ξεχνά τις grincore καταβολές του από τον προηγούμενο δίσκο. Και η επόμενη σύνθεση είναι του ιδίου και θυμίζει Celtic Frost,τουλάχιστον στην αρχή, μιας και μετά σε ποδοπατούν με μαεστρία και βάρος μεγατόνων. Οι ταχύτητες πάνε να συναγωνιστούν αυτές του φωτός και συ νιώθεις σαν φοβισμένο ζώο που προσπαθεί να περάσει απέναντι ενώ διερχόμενα λεωφορεία και φορτηγά έρχονται κατά πάνω σου. Ο αείμνηστος Pintado δεν ήρθε στην μπάντα μόνο για να παίξει κιθάρα. Η πορεία του στους Terrorizer έκανε πολλούς να μην πιστεύουν στα αυτιά του και στο ‘’Inner Incineration’’ συνεχίζει αυτή την επιδρομική του συνήθεια με τις χορδές. Τα τραγούδια έρχονται για λίγο, σπέρνουν την καταστροφή και συνεχίζουν τα επόμενα νοσηρά πνευματικά κακουργήματα να παίρνουν ηχητική σάρκα.
\r\n                       Αγαπημένο τραγούδι το ‘’Unfit Earth’’ για πολλούς λόγους. Η στιχουργική ακραιότητα με την εκδίκηση της Φύσης στην ανθρώπινη πανούκλα, για την μουσική βαναυσότητα που επιχειρεί να έχει μέσα στην απέχθεια του ρυθμούς και μελωδικές γραμμές, για την φωνητική ανίερη τριάδα (Greenway, Benton, Tardy) που τρομοκρατεί με την γλίτσα ανάμεσα στις κραυγές τους. Από το Unfit Earth και για όλα τα υπόλοιπα τραγούδια (εκτός του Mindsnare), όλα τα τραγούδια είναι δημιουργίες του Mick Harris και η φυγή του στον επόμενο δίσκο στοίχισε πολύ στην μπάντα κατά την γνώμη. Παθιασμένα τραγούδια, κυνηγόσκυλα θανάτου, χωρίς να τους λείπει η τεχνική κατάρτιση απλά να θέλουν να το τερματίσουν στην αγριότητα. Τίποτα δεν τους συγκρατεί, τίποτα δεν τους περιορίζει. Και λίγο πριν το τέλος, σου πετούν και ένα ‘’Suffer The Children’’, το τραγούδι που έγινε βίντεο και σινγκλάκι, το τραγούδι με σαφή κριτική σκέψη προς την οργανωμένη θρησκεία που μόνο κακό κάνει, το τραγούδι που τα riffs του θα γίνουν οδηγός για πολλές μεταγενέστερες death metal μπάντες, το τραγούδι που ξυπνάει κάθε επιθετικό σου ένστικτο. Το ‘’Harmony Corruption’’ τα χει όλα.  Με μια punk νοοτροπία χωρίς φραγμούς, με μια γκρουβάτη, hardcore   βαναυσότητα και με την death metal δύναμη και αναστάτωση που εκθέτει ο μεταλλικός ήχος, το κράμα είναι πολύ συμπαγές και αδύνατο να λιώσει ή να φθαρεί με τα χρόνια.
\r\n 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.