Possession - Eternally Haunt

Possession - Eternally Haunt [Full Album]

Possession - Eternally Haunt

~~                    Οι Possession πιθανότατα να είναι ένα άγνωστο όνομα στους περισσότερους. Αμερικάνικη thrash/death metal με χριστιανικό στιχουργικό περιεχόμενο. Ξεκίνησαν το 1991 και το πρώτο τους υλικό ήταν μια demo κασέτα των πέντε τραγουδιών (το ‘’Mastery’’ κατάφερε να μπει και στο ολοκληρωμένο δίσκο τους) το 1993. Την ίδια χρονιά, κυκλοφορούν και ένα cd τριών τραγουδιών, δυο που υπήρξαν και στο demo αλλά και ένα ολοκαίνουριο τραγούδι, το ‘’Sounds Of Sorrow’’.  Τελικά υπογράφουν συμβόλαιο με την Metal Merchant Records για την κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου δίσκου τους που βγαίνει το 1995 και με τίτλο ‘’Eternally Haunt’’. Άγριος και τραχύς δίσκος, γεμάτος πάθος, θα αρέσει σε πάρα πολλούς, το υπογράφω. Πιθανότατα δεν πήγε καλά το συμβόλαιο με την Metal Merchant όπως θα διαβάσετε στο Υ.Γ. μου και το ep που θα ακολουθήσει 2 χρόνια αργότερα είναι και πάλι αυτοχρηματοδοτούμενο. Το τέλος ήρθε το 2000 μόνο και μόνο για να γεννηθούν οι Frost Like Ashes από τρία μέλη των Possession.Ο ήχος σκλήρυνε, πρόσωπα βαφτήκανε αλλά η πίστη και η θεματολογία έμεινε. Αλλά αυτοί είναι μια άλλη ιστορία…
\r\n                       Ήχοι δαιμονισμένων ανθρώπων σε καλωσορίζουν στην ηχητική τους οντότητα. Thrash/death ήχοι που σχίζουν τον αέρα, με τσιριχτά φωνητικά αλλά και powerίζοντα σε στιγμές. Αποφασιστικοί ρυθμοί καθορίζουν την ένταση όσο οι κιθάρες συντρίβουν τα πάντα με την καταστροφική τους ορμή. Τα ηχητικά δεινά μπορούν να ξεκινήσουν και με ακουστικές κιθάρες από τα χέρια του Vinson, κιθαρίστα και βασικού συνθέτη της μπάντας για να καταλήξει σε καταδικασμένες μελωδίες γεμάτο ακιδωτές άκρες. Βασικά όλα τα μέλη βοηθούν σε διάφορες συνθέσεις ενώ οι στίχοι είναι γραμμένοι από τον τραγουδιστή. Η ιδιομορφία της μουσικής του έγκειται ότι ταλαντεύονται ανάμεσα στην ακραιότητα χωρίς να παραμερίζει όμορφες αρμονίες που χτίζουν πολύ δυνατές συνθέσεις. Εκεί που ακούς κάποιον να φτύνει τα σωθικά του σαν δαιμονισμένος, εκεί που ακούς riffs να ποδοπατάνε κάθε τι γλυκανάλατο, εκεί που οι ρυθμοί συσσωρεύουν και άμεσα απελευθερώνουν παγιδευμένη ένταση, τότε είναι που σκάνε ονειρικές ακουστικές μελωδίες, καθαρά και δυναμικά φωνητικά (α λα US POWER METAL), αργόσυρτοι ρυθμοί που έχουν ως πεπρωμένο να κάνουν τα τραγούδια να  αποθηκεύονται στον σκληρό του εγκεφάλου σου.
\r\n                     Ταχύτητα και οξύτητα δυναστεύουν τα αυτιά μας. 100% μεταλλική επίθεση με ενδιαφέροντες στίχους. Έξυπνους, θετικούς και γραμμένους έτσι που να μην σε πιάνουν τα γέλια όπως δυστυχώς κάποιων άλλως συναδέλφων τους που ανήκουν στο ‘’ΦΩΣ΄΄. Η εκστρατεία των Possession περνά μέσα από κατάμαυρες σκιές, ατσάλινες νότες, τυραννισμένα κορμιά από πρόβες και παίξιμο και μια εσωτερική αλήθεια (που συνεχίζεται μέχρι σήμερα). Δίψα για ηχητικά χτυπήματα, όρεξη για αρμονικούς βασανισμούς. Λεηλατούν κάθε δευτερόλεπτο που τους δίνεται σε κάθε τραγούδι και χαρίζουν μουσικά λάφυρα από τις βιαιοπραγίες τους. Πενήντα λεπτά που θα ευχαριστήσει από ακραίους thrashers μέχρι κλασσικούς U.S. Powerάδες.

\r\n\r\n

 Υ.Γ.  Χαρτάκι που εβρέθη ανάμεσα στις σελίδες του booklet αναγράφει:
\r\n            !! ATTENTION !!
\r\nDue to Metal Merchant Records not fulfilling its part of the recording contract, POSSESSION has released Eternally Haunt independently. Therefore, all correspondence should be made with POSSESSION directly, through the P.O. Box listed here and in this cd. Thank you, Nyk Edinger,Possession.
\r\n                  

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.