Uncanny - Splenium for Nyktophobia

Uncanny- Screaming In Phobia

Uncanny - Splenium for Nyktophobia

                     Το ’’Splenium For Nyktophobia’’ θα είναι το δεύτερο Μνημείο που γράφω και κυκλοφορεί από Ελληνική εταιρία, την Unisound Records. Και αν η άλλη περίπτωση ήταν για Έλληνες (Rotting Christ-Non Serviam:http://www.metalzone.gr/reviews.php?action=details&id=3695&lang=en),  αυτή τη φορά είναι για Σουηδούς, τους Uncanny.Οι Kenneth Englund (drums) και Fredrik Norrman (κιθάρες), παρεάκι από το 1987, παίζαν μαζί διασκευές σε Sodom, Napalm Death και σε άλλες punk/grindcore μπάντες. Δανεικό προβάδικο στο χώρο του αδερφού του Kenneth, σταδιακή προσθήκη και άλλων μελών ,δημιουργία του πρώτου,πρώιμου υλικού που θα καταλήξει στην κασετοσυλλογή ’’Avesta Mangel I’’ το 1991. Κάποια demos στην συνέχεια και το 1993 ένα split με τους καταπληκτικούς Ancient Rites. Τα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στο τέλος του 1993 ήταν και αυτά που συμπεριλήφθηκαν στο πρώτο και μοναδικό δίσκο τους (μέχρι τώρα), το ’’Splenium For Nyktophobia’’ του 1994. Death Metal, the Swedish Way. To καλό είναι ότι το 2008 επανασυνδέθηκε η μπάντα των 2 καλών φίλων έχοντας μαζί και το αυθεντικό τραγουδιστή και πήραμε ήδη μια γεύση του τι μας επιφυλάσσουν για το μέλλον από το 7’’ βινύλιο ’’The Path Of Flesh’’ το 2012. Αναμένουμε...

\r\n\r\n

                      Η επιτομή του Σουηδικού Death Metal ακούγεται ανάμεσα στα ηχοκύματα που στέλνουν τέτοιες συνθέσεις. Γρήγορα τραγούδια, γεμάτα κιθαριστικές μελωδίες και υποβόσκουσα ατμόσφαιρα.  Αν έχετε ακούσει Edge Of Sanity της μεσαίας περιόδου, καταλαβαίνετε για τι ήχο μιλάμε. Ναι, έτσι ακριβώς. Περίπλοκες αρμονίες συμπλέκονται με μοναδικό σκοπό να μεγαλουργήσουν ανάμεσα στο ηχητικό πανδαιμόνιο έγχορδων , κρουστικών και φωνητικών οργάνων. Διπλές κιθάρες ματώνουν και χύνουν μακάβριες μελωδίες . Τεχνίτες και συνθέτες, σε ένα ακουστικό ολοκαύτωμα, που συνωμοτεί για τον παντοτινό σου εθισμό στους ήχους του. Ενσωμάτωση του σωστού ποσοστού μελωδικών leads για να γίνει το αποτέλεσμα όσο πιο εκπληκτικό γίνεται χωρίς να μοιάζει ούτε μια στιγμή  ’’εύκολο’’ ή ’’πιασάρικο’’. Μην ξεχνάτε, ότι ο βασικός κιθαρίστας και συνθέτης, Fredrik Norrman, μετά τους Uncanny συνέχισε με τους Katatonia και τους October Tide, άρα εάν νιώθετε από αυτές τις μπάντες, καταλαβαίνετε πόσο εσωστρεφείς αλλά με σκληρό καβούκι μελωδίες θα ακούσετε.

\r\n\r\n

                        Η μια τραγουδάρα παίρνει την σκυτάλη από την άλλη, είτε δοκιμάζοντας να σε σοδομίσουν ευχάριστα με ορχηστρικά οπιούχα ή να σε ξεσκίσουν τα σωθικά με θανατηφόρα επιθετικά όρνια. Δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω για να σας προτείνω σαν πρώτη επαφή. Μάλλον ΟΛΟ. Έτσι και αλλιώς, ούτε 40 λεπτά δεν είναι.  Και παραγωγή από Dan Swano, σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές του δουλειές, δίνοντας τον ήχο που ζητήθηκε κατά πολύ στο μέλλον από μεταγενέστερες μπάντες. Ακούστε και αγνώριστη διασκευή σε G-ANX (crust punk) όπως και τέτοιες επιρροές στο άλλο τραγουδισμένο στην μητρική τους γλώσσα. Ακούστε και το πειραματικό, ορχηστρικό ’’Lepra’’ που η μπάντα χωρίς αναστολές και φόβους συμπερίλαβε στον δίσκο (1994, έτσι;). Ακούστε  μελωδίες που επικαλούνται σκοτεινές αρμονίες ,τις φοβούνται και τις τάζουν αντίδωρα με ψυχές. Ακούστε, ακούστε και η Νύχτα δεν θα είναι ποτέ ίδια.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

g

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.