Vauxdvihl - To Dimension Logic

Vauxdvihl-Separate ends

Vauxdvihl - To Dimension Logic

~~                             Αν θέλεις την μουσική σου γεμάτη ρυθμούς, ένταση και πώρωση, σταμάτα να διαβάζεις το συγκεκριμένο κείμενο και άκου κάτι άλλο. Εδώ έχουμε συγκέντρωση των περισσοτέρων από τις εννιά Μούσες με σκοπό ένα ηχητικό αριστούργημα που παίζει με τις χορδές της ανθρώπινης ψυχής. Οι Αυστραλοί Vauxdville παρέδωσαν  ένα θαύμα πριν εξαφανιστούν από τον Μεταλλικό κόσμο. Όχι ότι ποτέ άνηκαν σε αυτόν, αλλά ότι μας αρέσει, το νιώθουμε πιο δικό μας. Δημιουργήθηκαν το 1992 και το μοναδικό τους ολοκληρωμένο άλμπουμ, ‘’To Dimension Logic’’  κυκλοφόρησε το 1994 μέσω της Advent. Σύντομα επανακυκλοφόρησε με διαφορετικό όνομα, ως Vauxdvihl πλέον. Το Progressive Metal είχε ακόμα ένα επιχείρημα για κάθε συζήτηση. Η μικρή Αυστραλέζικη εταιρία δεν τα κατάφερε καλά στην διανομή με αποτέλεσμα να μαθευτεί από πολύ κόσμο ενώ η σπανιότητα του cd τον απομάκρυνε από πολλούς πιθανούς ακροατές/αγοραστές. Το 2014 βγήκε σε ευρεία αγορά μέσω της Century Media που το έβγαλε σε διπλό cd, περιλαμβάνοντας και τα eps ‘’Vog’’και ‘’Siberian Church Recordings’’ που είχαν αρχικά κυκλοφορήσει το 1998 και 2001 αντίστοιχα, και σταδιακά απομακρυνθεί από το prog metal αλλά όχι από την ποιότητα.
\r\n                     Ξεχάστε οποιουδήποτε όρους ξέρετε για να περιγράψετε μουσική. Εδώ έχουμε εσωτερικούς ήχους και ιδέες που απλώς μπορούμε να τους μοιραστούμε με τους αρχικούς εκθέτες. Από την ατμοσφαιρική εισαγωγή, την ψυλλιάζεσαι ότι δεν πρόκειται να ακούσεις κάτι συνηθισμένο, κάτι παρωχημένο. Και όσο και να πονηρεύεσαι, όσο και να υποπτεύεσαι, με τίποτε δεν μένεις απτόητος με αυτό που ακούς.  Η μουσική τους μπορεί να περιγράφεται ως Progressive metal, αλλά για αυτό δεν ευθύνεται απλά η τεχνική τους , δεν φταίει μόνος ο μόχθος τους. Είναι η συνθετική αστρονομία που τα χαρακτηρίζει, το οργανωμένο χάος που τα συγκεντρώνει, η  ουτοπική ατμόσφαιρα που τα αγκαλιάζει, η συναισθηματική διέγερση που τα ξεσηκώνει. Αυτά το κάνουν Προοδευτικό. Και το ότι δεν έχει αρχή, μέση και τέλος με την στενή έννοια. Οι συνθέσεις τους λειτουργούν σαν σκέψεις, σε επισκέπτονται όποτε και για όσο θέλουν και ξαφνικά σε παρατάνε για να έρθει η επόμενη και ούτω καθεξής.
\r\n                             Η ψεύτικη πραγματικότητα σκύβει το κεφάλι μπροστά στην απρόβλεπτη τελετή που ονομάστηκε  ‘’To Dimension Logic’’.  Αυτή η διάσταση δεν υπάρχει για τους Vauxdvihl. Όλα πηγάζουν από μέσα τους, ακαριαία και αγνά.  Δεν έχει υπάρξει ούτε μια φορά που να ακούσω το ‘’Separate Ends’’ και να μην νιώσω ένα μυρμήγκιασμα σε όλο το πλάτος του κορμιού μου. Ένα πλήθος άυλων ηχητικών εντόμων ρουφάει αδυσώπητα την ενέργεια μου. Η σκοτεινή ατμόσφαιρα, οι μελαγχολικοί στίχοι φαίνεται να τα προσελκύουν. Μια ευφορία είναι έκλυτη ανάμεσα στις γραμμές κάθε σύνθεσης, κάθε τραγούδι και μια προσωπική συζήτηση με τον εαυτό σου.  Το ‘’To Dimension Logic’’ δεν έχει ανάγκη από ανούσια χρονοτριβή και τελειώνει γρήγορα, σχεδόν ανεπαίσθητα. Ίσως επειδή υπνωτίζει και χάνει τον έλεγχο του Χρόνου. Η ψυχοαιμαρραγούσα πεντάδα παίζει εξωπραγματικά πράγματα γεμάτο αλλαγές και ξαφνιάσματα και δεν έχουν καμιά είδους εξωτερική βοήθεια. Παρ’ όλα αυτά, το τσέλο του Mark Van Nooter σιγοντάρει άψογα το μπάσο και δίνει κάτι το επιπρόσθετο. Ακουστικές κιθάρες, πλήκτρα, ομιλούμενες εκφωνήσεις συνυπολογίζονται στην ηχητική τους τελειότητα. Ένας χαμένος μουσικός ψίθυρος από την Ποιότητα. Από μια εκπληκτική φωνή γεμάτη συναίσθημα, από διαστημικά riffs, από εξωγήινους βαρύτονους παλμούς και ένα νευριασμένο τιραμόλα και υψηλό IQ. Γνωρίστε τους.
\r\n 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.