Vintersorg - Till fjälls

Vintersorg - Till Fjälls LYRICS (HQ/HD)

Vintersorg - Till fjälls

~~              Μια φορά και ένα καιρό, ο 25χρονος Andreas Hedlund, γνωστός στον δικό μας μουσικό κόσμο ως Vintersorg, είχε ξεκινήσει την δική του, προσωπική μπάντα με το όνομα του. Viking Metal μέχρι το κόκαλο με τον ίδιο τον Vintersorg να τραγουδά, να στιχουργεί, να συνθέτει, να παίζει όλα τα όργανα . Το πρώτο του ep, ’’Hedniskhjartad’’, του 1998 έδειξε αμέσως την ποιότητα του. Τραγουδισμένο στα Σουηδικά, με ένα γνήσιο επικό συναίσθημα, με παραδοσιακά στοιχεία που αρμόζουν τέλεια με την μουσική του υπόσταση. Και την ίδια χρονιά, το ντεμπούτο, στο ίδιο επίπεδο σε όλους τους τομείς. Το ‘’Till Fjalls’’ απέδειξε το πόσο σημαντικός καλλιτέχνης είναι και ο δίσκος είναι από τα ελάχιστα δείγματα one man’s projects που έχει γίνει τόση τρομερή δουλειά. Οι Vintersorg συνεχίζουν μέχρι σήμερα, έχοντας προσθέσει πολλά Prog στοιχεία στην μουσική τους και προσωπικά δεν βρίσκω δίσκο τους που να μην το θεωρώ υψηλού επιπέδου. Τυχαία δεν τον πήραν οι Borknagar τα τελευταία 15 χρόνια για χρέη τραγουδιστή.
\r\n                         Ο τότε μακρυμάλλης Vintersorg είχε μια ιδιαίτερη φωνή. Μπάσα αλλά κρυστάλλινη. Περιείχε μια επική χροιά μέσα της. Βέβαια σε αρκετό μέρος του δίσκου τραγουδά  και σε ακραίους τόνους, θυμίζοντας black metal τραγουδιστή. Μπορεί να μην καταλαβαίνω στίχο, αλλά το artwork γεμάτο χιονισμένες βουνοκορφές, όπως και το εξώφυλλο, με βοηθά να τους φανταστώ. Η μουσική εξιστορεί, αφηγείται από μόνη της. Οι μελωδίες λαξεύουν τους ρυθμούς, ένα περήφανο φούσκωμα δημιουργείται από τις αρμονίες του. Τα πλήκτρα χτίζουν μια αέρινη, παγωμένη ατμόσφαιρα, μόνο και μόνο για την σχίζουν τα ζεστά φωνητικά του Vintersorg.
\r\n                         Το ομώνυμο τραγούδι είναι από τα πιο όμορφα του δίσκου. Ιδανικές μελωδίες, επικές γέφυρες, και τα προγραμματισμένα drums να μην ενοχλούν καθόλου. Τιμούν τον ήχο του Viking Metal με την σημαία να ανεμίζει με έπαρση αλλά και δίκαια.  Με δύναμη, σφυρηλατημένα riffs, που καθοδηγούν την αρετή του ήχου τους σε σύγχρονες παραμορφωμένες οδούς. Και με μια φωνή που έχει καταπιεί φωνή και την έχει μετατρέψει σε λέξεις. Ξεχάστε χαζές μπάντες που καπηλεύονται τον όρο Viking και Epic. Εδώ υπάρχει ουσία, εδώ η πηγή είναι ανόθευτη. Ο Vintersorg παίζει γνήσια, δεν τον ενδιαφέρουν τα καλούπια, δεν προσπαθεί να παίξει πολύ σκληρά ή πολύ ήρεμα. Μεταμορφώνει την άσπιλη αγάπη του σε κάποια θέματα σε στολίδια ηχητικής αντίληψης. Ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του δίσκου, το τελευταίο, ‘’Fangad Utav Nordens Sjal ‘’. Δίνει πνοή σε ένα επικό ταξίδι αναζωογόνησης και λατρείας.
\r\n 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.