Yngwie J. Malmsteen's Rising Force - Marching Out

Yngwie J. Malmsteen's Rising Force - Marching Out

Το ονομα Lars Johan Yngve Lannerbäck σας λεει τίποτα; Το ÏŒνομα Yngwie John Malmsteen; Πολλά φαντάζομαι…  Ίσως η πιο παρεξηγημένη φιγούρα του metal (για τους γνωστούς λÏŒγους) πριν χαλάσουν την μουσική του οι προσμίξεις με τον Joe Lee Turner και λοιπούς, και λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρÏŽτου (σχεδÏŒν instrumental) album της μπάντας του Rising Force, κάπου το 1985 εξαπολύει την βÏŒμβα μεγατÏŒνων σε μορφή βινιλιου, με τον τίτλο “Marching Out”. Συνεργάτες στον υπέρ ηχητική αυτή επίθεση οι κύριοι: Jeff Scott Soto στα φωνητικά (βεβαίως), τα αδέρφια Johansson σε πλήκτρα και τύμπανα και τον Marcel Jacob στο μπάσσο.
\r\nΚαταρχάς να ζητησω συγνÏŽμη γιατί ÏŒταν μπαίνω στην διαδικασία να μιλήσω για το συγκεκριμένο album, δεν μπορÏŽ παρά να υπερβάλω μιας και είναι ένα “υπερβολικά τελειο” ,  δημιούργημα, με τÏŒνους τεχνικής, έμπνευσης, τσαμπουκά, λυρισμού και επικής διάθεσης.
\r\nΟ Yngwie λοιπÏŒν αφού άφησε  πίσω του τους Alcatrazz  και ακÏŒμη πιο πίσω τους Steeler, φορμάρει την μπαντα,  Yngwie Malmsteen ‘s Rising Force και το 1985 κυκλοφορεί τον πρÏŽτο σχεδÏŒν ορχηστικÏŒ του album. Αφού λοιπÏŒν έχει ήδη  το χρίσμα του παιδιού θαύματος το 1986, κυκλοφορεί το επικÏŽν διαστάσεων “Marching Out”, προσφέροντας μας δέκα κομμάτια, που δεν θα σβήσουν ποτέ στον χρÏŒνο.
\r\n Τι να πρωτοπεί κανείς για τον ακρογωνιαίο λίθο του  heavy metal; Και ποια κομμάτια να  σχολιάσει; Την αστραπή που σχίζει τον αέρα και ακούει στον τίτλο “I’ll See The Light Tonight”,  με την riff αρα  του Malmsteen, και τον Soto να ωρύεται “All Alone You ve got to Ruuuun”; η μήπως να κάνω μνεία στο σÏŒλο του κομματιού? Θα ήταν ανÏŽφελο, πιστευτέ με…
\r\nΜήπως να πÏŽ κάτι για το “Don’t Let It End" με την απÏŒκοσμη ερμηνεία του Soto; Και τα ουρλιαχτά του “Don’t let It End…Don’t Let it End” η χρειάζεται να αναφέρω τις μελωδίες του Yngwie προς το τέλος του πρÏŽτου solo, ακÏŒμη και ο κομπάρσος ο Jacob κάνει αίσθηση στο κομμάτι.
\r\nΕπÏŒμενο λοιπÏŒν κομμάτι το “Disciples of Hell” με την εκπληκτική εισαγωγή της ακουστικής του Yngwie ,το απÏŒλυτα epic feeling του Soto ενÏŽ το μπασσο του Jacob και οι κασες του Johansson  σε χτυπάνε στο στήθος!!!
\r\nΚαι τελευταίο κομμάτι της πρÏŽτης πλευράς, ίσως το καλύτερο κομμάτι που γράφτηκε ποτέ απÏŒ τον Malmsteen, το επικά τρισμέγιστο “I’m A Viking”, Ηχος απÏŒ gong, riffara Malmsteen….και Soto “Oh Yeeeeeah….” Τερμα.!
\r\n
\r\n

\r\n“I am a Slayer and you would taste my Steele, I’ve got your life in my hand”
\r\n
\r\n

\r\n
\r\nΑλλάζοντας πλευρά συναντάμε το ορχηστικÏŒ “Overture 1383”, έτσι να χαλαρÏŽσουμε λίγο απÏŒ το αιμοσταγές “I’m A Viking”! ΑυτÏŒ το κομμάτι προσωπικά το αφιερÏŽνω σε ÏŒλους αυτούς που έχουν στο στÏŒμα την καραμέλα πως “O Malmsteen δεν έχει συναίσθημα στα solo του…”
\r\nΑρκετά χαλαρÏŽσαμε, ÏŽρα για το “Anguish and Fear”  και ένα μάτσο μπάντες που υποτίθεται ÏŒτι είναι progressive, και δεν μπορούν να παίξουν νÏŒτα απÏŒ το κομμάτι η και να παιξουν, ποτέ δεν θα ακουστεί έτσι ÏŒπως ο “μάγος” το οραματίσθηκε και το εκτέλεσε.
\r\nΕπÏŒμενο κομμάτι – headbanging to “On The Run Again”, μια σύνθεση και του Malmsteen αλλα και του Soto. Groov –άτο κομμάτι, που σε παρασύρει εύκολα στον ρυθμÏŒ του,  ενÏŽ περιέχει και ένα πιο “mellow” κÏŒψιμο, το οποίο δεν μας πειράζει καθÏŒλου γιατί μετά ο Soto, δίνει… ανεβαίνει και ξεχνάει να κατέβει…
\r\nΑισίως φτάσαμε στο τρίτο κομμάτι πριν το τέλος, “Soldier Without Faith”, και μετα την εισαγωγή απÏŒ τα πλήκτρα του Johansson, μπαίνει ο θείος Yngwie  με την λευκή του Stratocaster και τα ισοπεδÏŽνει ÏŒλα με το σÏŒλο του, ακολουθεί η πραγματικά «θεÏŠκή» φωνή του Soto , τα υπÏŒλοιπα γνωστά πιστεύω…
\r\nΕνÏŽ , ουσιαστικά τελευταίο κομμάτι είναι μια σύνθεση του Soto αποκλειστικά, το “Caught In The Middle”. Αρκετά speed ατο κομμάτι, με τον Soto να ξεδιπλÏŽνει τις φωνητικές του δυνατÏŒτητες, και τον Malmsteen να σολάρει στο μισÏŒ κομμάτι, ενÏŽ για το τέλος, το ομÏŽνυμο κομμάτι “Marching Out” το οποίο είναι το δεύτερο και τελευταίο ορχηστικÏŒ κομμάτι στο Album. (ÏŒχι πραγματικά, υπάρχουν ακÏŒμη άνθρωποι που πιστεύουν ÏŒτι ο Yngwie, δεν έχει συναίσθημα στο παίξιμο του???
\r\nΣαν επίλογο , θέλω να προσθέσω το εξής:
\r\n
\r\n

\r\nΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ! ΤΩΡΑ !\r\n

\r\n

\r\nΥΓ.To 100% ειναι λίγο πιστευω.
\r\n

\r\n
\r\n
\r\nΛάμπρος  Α.  Τεννές
\r\n

Copyright 2021. All Right Reserved.