Zions Abyss - T.A.L.E.S.

Zions Abyss - Scarred For Life

Zions Abyss - T.A.L.E.S.

~~                        Είμαι σίγουρος ότι είναι αμέτρητες οι Αμερικάνικες μπάντες στο χώρο του Power Metal  που αξίζουν,  που δεν πρόκειται ποτέ να ακούσουμε. Χάθηκαν στην λήθη κυκλοφορώντας μόνο κάποια ντέμος ή και ολοκληρωμένους δίσκους μόνο σε κασέτες που ήτο και η επίσημη και κοινόχρηστη μορφή ( format ) μουσικής αποθήκευσης της εποχής (80ς και αρχές 90ς). Ελάχιστες από αυτές τις μπάντες κατάφεραν να μείνουν ζωντανές στα επόμενα χρόνια. Κάποιες τυχερές είδαν επιτέλους το υλικό τους να δημοσιεύεται και να γίνεται ευρύτερα (πάντα σχετικό αυτό)  γνωστό μέσω εταιριών που ξεθάβουν τέτοιους θησαυρούς και τους κυκλοφορούν ξανά για τις νέες γενιές. Μια τέτοια εταιρία είναι η δική μας  Steel Gallery και μια τέτοια μπάντα είναι οι Καναδοί Zions Abyss. Όπως θα περίμενε κανείς, ο σύντομος βίος τους δεν τους επέτρεψε να παραδώσουν πολλούς καρπούς. Κυκλοφόρησαν  το μοναδικό τους δίσκο σε κασέτα, ‘’T.A.L.E.S.’’ , ένα χρόνο μετά την δημιουργία της μπάντας  και ξεκίνησαν να χτίζουν πάνω στο όνομα τους μέχρι που το 1996 σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ο κιθαρίστας τους, Andy Waitkus, και όλα έλαβαν τέλος.
\r\n                       Αν κάνεις μια συγκεντρωτική λίστα με ποια πράγματα σε εξιτάρουν και θα ήθελες να έχει ένα U.S. Power Metal δίσκο, οι Zions Abyss έχουν την λύση για σένα. Τον ακούς, καταγράφεις ότι σου αρέσει και συμπληρώνεις τα κενά. Δεν υπάρχει κάτι να συμπληρώσεις, κάτι να αλλάξεις.  Οποιαδήποτε λαχτάρα για μελωδικές συγχορδίες θα κορεστεί. Τα δάκτυλα πάνω στις ταστιέρες των εγχόρδων μετατρέπουν τις νότες σε ηχητικό μάννα. Δίψα για παλιομοδίτικα σολαρίσματα που αποσπούν την προσοχή σου και γνέφεις καταφατικά από την ευχαρίστηση θα κορεστεί και αυτή.  Γλυκό νέκταρ θα δημιουργηθεί στα εγκεφαλικά σου κύτταρα και θα σε ξεδιψάσει. Και κάπου εκεί ενεδρεύει και μια χαρισματική φωνή που πυροσφραγίζει τις μουσικές εκτελέσεις των συνθέσεων με τα υψηλής ποιότητας και συχνότητας φωνητικά του.
\r\n                     Δεν υπάρχει διαφυγή. Όλο και κάποια τραγουδάρα θα σε στριμώξει. Και είναι πολλές αυτές που έχουν τέτοια δυνατότητα, δηλαδή να σε γεμίσουν με αδιαπέραστα από τον χρόνο λυρικά ριφς  και σφοδρές φωνητικές εκλάμψεις και ξεσπάσματα που θα σε βοηθήσουν να ταυτιστείς με την ηχητική του μεγαλειότητα. Πόσες είναι; Όσα και τα τραγούδια του ‘’T.A.L.E.S.’’. Χωρίς ίχνος υπερβολής. Ποιο να πρωτοδιαλέξεις;  Το ‘’Scarred For Life’’,  το ‘’The Final Command’’, το ‘’Forever Alive’’ και το ‘’Changing Sands’’ αν έπρεπε να τους δω ζωντανά την εποχή τους να ανοίγουν για μια γνωστότερη μπάντα . Κάθε ένα τους σου κλείνει το μάτι και σου υπόσχεται εγκεφαλικές ακολασίες, καρδιακά σκιρτήματα σε όσους αγαπούν εκ βαθέως την Μουσική. Μεγάλη υπόθεση η εκρίζωση οποιαδήποτε αρνητικής σκέψης του ακορατή όσο απολαμβάνει την ποιητική έκφραση άγνωστων σε εαυτών  συνανθρώπων μουσικών. Οι Zions Abyss  δεν σταματούν να με προκαλούν να χτυπάω τις φτέρνες μου στο πάτωμα με δύναμη, να παίζω την φασματική μου κιθάρα με τέτοιο σθένος που θα με ζήλευαν  και τα φαντάσματα νεκρών ιστορικών κιθαρίστων της μουσικής μας, να ουρλιάζω σαν γυναίκα και να ακούγομαι και πάλι πέντε σκάλες  πιο βαθύφωνος.  Τα έχουμε ξαναπεί/ξαναγράψει. Βλέπεις Καναδά, είναι γαμάτο. Βλέπεις σκακιέρα στο εξώφυλλο, είναι γαμάτο. Βλέπεις σκακιέρα από Καναδούς παιχταράδες, είναι καραγαμάτο.
\r\n                    

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.