"ΕΦΥΓΕ" Ο ALEXI LAIHO

Έφυγε από τη ζωή μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, σε ηλικία μόλις 41 ετών, ο Alexi Laiho, ο ταλαντούχος Φινλανδός κιθαρίστας ο οποίος γνώρισε την επιτυχία σαν τραγουδιστής και κιθαρίστας των Children of Bodom των οποίων υπήρξε ιδρυτής, ενώ μετά την διάλυση της μπάντας το 2019 συνέχισε με τους Bodom After Midnight.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε μόλις σήμερα μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook από τον manager των Bodom After Midnight Jouni Markkanen και έχει ως εξής: «Ένας από τους πιο γνωστούς κιθαρίστες στον κόσμο, ο Alexi Laiho, έφυγε από τη ζωή. Ο μουσικός, πιο γνωστός σαν frontman των Children Of Bodom, πέθανε στο σπίτι του στο Ελσίνκι την περασμένη εβδομάδα. Τα τελευταία χρόνια ο Laiho υπέφερε από μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

Ο Alexi Laiho δημιούργησε τους Children Of Bodom το 1993 (αρχικά σαν Inearthed) σε ηλικία μόλις 14 ετών, μαζί με τον ντράμερ Jaska Raatikainen, με την μπάντα να είναι μια από τις πιο επιτυχημένες της Φινλανδίας στο εξωτερικό μέχρι και την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους το 2019. Πέρσι ο Alexi Laiho δημιούργησε τους Bodom After Midnight, η οποίοι πρόλαβαν να ηχογραφήσουν 3 τραγούδια και να γυρίσουν ένα video, τα οποία θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή αργότερα. Πέρα από τους Children Of Bodom, ο Laiho είχε συμμετάσχει στους Warmen, Sinergy, Kylähullut και The Local Band ενώ τιμήθηκε και με το βραβείο Golden Gods του Metal Hammer καθώς και άλλα διεθνή βραβεία».

Μόλις ένα μήνα πριν οι Bodom After Midnight είχαν ανακοινώσει την συμφωνία τους με την Napalm Records για την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους μέσα στο 2021. Τα εναπομείναντα μέλη των Bodom After Midnight Daniel Freyberg, Mitja Toivonen και Waltteri Väyrynen δήλωσαν: «Είμαστε συντετριμμένοι από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου και συνεργάτη μας. Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν το σοκ και την βαθιά λύπη που νιώθουμε».

Τα μέλη των Bodom After Midnight δεν πρόκειται να προβούν σε άλλες δηλώσεις άμεσα ούτε να παραχωρήσουν συνεντεύξεις. Η κηδεία του Laiho θα γίνει σε στενό κύκλο όπως δήλωσε η αδελφή του, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν προς το παρόν ανακοινωθεί.

135401743_1574210252775343_4892409764568247233_o_0.jpg

Copyright 2024. All Right Reserved.