ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΠΑΝΙΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ GEOFF NICHOLLS

Μπορεί ο Geoff Nicholls να έχει φύγει από την ζωή εδώ και 4 χρόνια, ωστόσο το προσωπικό του αρχείο το οποίο διαχειρίζεται ο θετός γιος του Gary Rees διατηρεί ζωντανή την μνήμη του σπουδαίου αυτού μουσικού ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τους Black Sabbath από το 1980 έως το 1995, καθώς συμμετείχε σε όλες τις κυκλοφορίες τους την περίοδο αυτή, αναλαμβάνοντας τα πλήκτρα αλλά και βοηθώντας στις ενορχηστρώσεις και τις πρόβες.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Rees έδωσε στην δημοσιότητα μέσα από κανάλι του αρχείου στο Youtube μία demo ηχογράφηση του κομματιού Heaven And Hell, στην οποία το μπάσο παίζει ο Nicholls ενώ τώρα επιστρέφει με άλλη μια σπάνια ηχογράφηση για ένα κομμάτι το οποίο δεν έχει ακουστεί ποτέ και το οποίο μπορείτε να ακούσετε πιο κάτω. Το τραγούδι αυτό κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στους Black Sabbath, χωρίς και πάλι αν είναι ξεκάθαρο αν όντως πρόκειται για αυτούς και αν στο μπάσο είναι ξανά ο Nicholls ή ο Ronnie James Dio (υπενθυμίζεται ότι την περίοδο της δημιουργίας του Heaven And Hell στο Los Angeles, o μπασίστας των Sabbath Geezer Butler απουσίαζε προσωρινά στην Αγγλία).

Ο Rees αναφέρει για το κομμάτι: «Αυτό το τελευταίο upload από το αρχείο του Geoff Nicholls πιστεύω ονομάζεται Slapback αν κρίνω από τα δυσδιάκριτα γράμματα πάνω στην κασέτα και από το ρεφραίν. Είναι από την ίδια κασέτα από την οποία ανέβασα το Heaven And Hell. Δεν ακούγεται σαν ένα τυπικό τραγούδι των Black Sabbath αν είναι όντως αυτοί αλλά ακούγεται σαν να είναι ο Dio. Πιθανόν να είναι μια διασκευή; Έχετε κάποια ιδέα; Δεν γνωρίζω κάτι για αυτό, δεν ήμουν εκεί. Όλα είναι υποθέσεις. Είναι ο Ronnie στο μπάσο ή “ένας φίλος από το Birmingham”;»

Copyright 2024. All Right Reserved.