Ο HERMAN LI ΤΩΝ DRAGONFORCE ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ SOLO ΔΙΣΚΟ

Στο περιθώριο της εμφάνισης των Dragonforce στο φετινό Download Festival που λαμβάνει χώρα στο Donington Park στο Leicestershire της Αγγλίας, ο κιθαρίστας της βρετανικής μπάντας Herman Li έδωσε μια συνέντευξη στο Mike James Rock Show.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τα σχέδια της μπάντας για τους επόμενους μήνες. Όπως είπε: «Θα εμφανιστούμε σε πάρα πολλά φεστιβάλ. Θα γράψουμε και κάποια νέα τραγούδια για να κυκλοφορήσουν μέσα στην επόμενη χρονιά. Επίσης ετοιμάζω υλικό για μια solo κιθαριστική δουλειά. Πάντα ήθελα να το κάνω αλλά δεν είχα τον χρόνο. Θα είναι πολύ καλό, θα είναι διαφορετικό. Στην πραγματικότητα πρόκειται να είναι… πιο αργό. Ο ρυθμός τουλάχιστον θα είναι πιο αργός, η κιθάρα μάλλον όχι. Θα έχει πλάκα. Θα είναι ωραίο να κάνω κάτι διαφορετικό μουσικά από τους Dragonforce και να το ηχογραφήσω.».

Ο Li, που γεννήθηκε στο Hong Kong και μετακόμισε στην Αγγλία κατά την εφηβεία του, αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει να μαθαίνει να μιλάει Μανδαρίνικα: «Μιλάω Καντονέζικα ούτως ή άλλως αλλά προσπαθώ να μάθω καλά άλλη μια κινέζικη γλώσσα. Είναι σίγουρα πιο εύκολο από το να μαθαίνεις μια ολοκαίνουργια γλώσσα, γιατί πολλές λέξεις είναι κοινές. Πλέον περιοδεύουμε πολύ στην Κίνα, πηγαίνω και εγώ πολλές φορές εκεί, οπότε είναι σημαντικό να μιλάω την γλώσσα που καταλαβαίνουν όλοι στην Κίνα».

Ο Li είπε επίσης ότι κατά τις επισκέψεις της μπάντας στην Κίνα, ο ίδιος μετατρέπεται ουσιαστικά και στον frontman της μπάντας: «Οι Κινέζοι έχουν και αυτοί τα δικά τους αστεία, όπως και οι Βρετανοί, οπότε πρέπει να παίξω με αυτό, να πάρω το μικρόφωνο και να κάνω στους συνεργάτες μου στην μπάντα προσβολές που δεν καταλαβαίνουν ούτως ή άλλως. Φυσικά όλοι γελάνε, σε όλους αρέσει».

Ο τελευταίος δίσκος των Dragonforce ήταν το Reaching Into Infinity του 2017 που κυκλοφόρησε μέσω της earMUSIC.

Copyright 2024. All Right Reserved.