ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ... BLIZARD, ARTILLERY, VELVET VIPER, TROUBLE, BLIND GUARDIAN, CRYSTAL VIPER, DARK QUARTERER, IRON SAVIOR

Σαν σήμερα το 1986 οι Blizard από το Τόκυο κυκλοφόρησαν το τέταρτο τους LP, Hard Times.
Το συγκρότημα είναι από τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις της Ιαπωνικής σκηνής, αν και δεν είναι ευρύτερα γνωστοί. Η δισκογραφία των Blizard αποτελείται από 7 LP που κυκλοφόρησαν από το 1984 μέχρι το 1990

Σαν σήμερα το 1987 οι Δανοί Artillery κυκλοφόρησαν το δεύτερο τους άλμπουμ με τίτλο Terror Squad.
Το συγκρότημα είχε κάνει ντεμπούτο με το Fear Of Tomorrow το 1985. Η πορεία των Artillery χωρίζεται σε τρεις περιόδους, καθώς η μπάντας είχε εγκαταλείψει την σκηνή αλλά τελικά επανήλθε.
Η δισκογραφία των Δανών καταγράφει 9 άλμπουμ.

24 Απριλίου του 1992 οι Velvet Viper κυκλοφορούν το δεύτερο τους άλμπουμ, The 4th Quest For Fantasy. Το συγκρότημα της Jutta Weinhold που προέκυψε μετά την παρουσία της στους Zed Yago στα δύο πρώτα LP αλλά και το EP Black Bone Song. Την Jutta ακολούθησε ο ντράμερ των Zed Yago, Bubi The Schmied. Η πρώτη κυκλοφορία της μπάντας ήταν ένα χρόνο νωρίτερα με το ομότιτλο άλμπουμ.
Η μπάντα διαλύθηκε το 1993, επανήλθε το 2017 κυκλοφορόντας δύο πολύ δυνατά άλμπουμ Respice Finem 2018 και The Pale Man Is Holding A Broken Heart. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Jutta Weinhold διανύει το 72ο χρόνο της ηλικίας της.

Σαν σήμερα το 1995 οι θρυλικοί Trouble κυκλοφόρησαν το Plastic Green Head. Το άλμπουμ ήταν το έκτο στην δισκογραφία της μπάντας που είχε ξεκινήσει με το ομότιτλο LP το 1984. Οι Trouble κυκλοφόρησαν μόνο δύο άλμπουμ στην δεκαετία του 90. Σε ότι αφορά το Plastic Green Head, ήταν μία έξυπνη κυκλοφορία της μπάντας σε μία εποχή που είχαν ήδη αλλάξει πολλά στον σκληρό ήχο. Το δισκάκι είναι και Trouble και μοντέρνο για την εποχή του, ένας δύσκολος συνδυασμός ο οποίος πέτυχε.

24 Απριλίου 1998 οι Blind Guardian κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό Nightfall In Middle Earth. Το άλμπουμ ήταν το έκτο στην δισκογραφία των Blind Guardian, και ένα μεταβατικό άλμπουμ στην πορεία τους όπως εξελίχθηκε.

Οι Πολωνοί Crystal Viper σαν σήμερα το 2012 κυκλοφόρησαν το Crimen Excepta. Το άλμπουμ είναι το τέταρτο που κυκλοφόρησε το συγκρότημα, από το 2007 που πρωτοεμφανίστηκε δισκογραφικά με το The Curse Of Crystal Viper, στα επτά LP που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα με τελευταία κυκλοφορία το Tales OF Fire And Ice του 2019.

Σαν σήμερα οι θρυλικοί Ιταλοί Dark Quarterer από την Τοσκάνη κυκλοφόρησαν το μέχρι σήμερα τελευταίο τους LP με τίτλο Ithaca το 2015. Το Ithaca είναι το έβδομο άλμπουμ των Ιταλών, από το 1987 που κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό ομώνυμο άλμπουμ.  

24 Απριλίου του 2015 οι Γερμανοί Iron Savior κυκλοφόρησαν το Megatropolis 2.0. Στην ουσία το άλμπουμ περιείχε καινούργιες ενορχηστρώσεις των συνθέσεων του Megatropolis που είχε κυκλοφορήσει το 2007.

Copyright 2024. All Right Reserved.