ARKONA ΩΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ARKONA - Liki Bessmertnykh Bogov (Official)

Φτάσαμε αισιώς παραμονή του πιο folk live της χρονιάς και όπως κάθε φορά η διοργάνωση που φροντίζει όχι μόνο να μας ενημερώνει για το πρόγραμμα αλλα και να το τηρεί μας έστειλε τις ώρες εμφάνισεις των συγκροτήματων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη! 

Για την Αθήνα λοιπόν αύριο Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στο Κύτταρο οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30! Οι δικοί μας AHERUSIA ανεβαίνουν στη σκηνή στις 21:00 μέχρι τις 22:00. Οι Ρώσοι ARKONA θα καταλάβουν την σκηνή στις 22:15 μέχρι τις 23:45. Θυμίζουμε ότι οι ARKONA πήραν το όνομά τους από ένα εκ των τελευταίων προ-χριστιανικών Σλάβικων πόλεων-κάστρων και από το 2002 που ιδρύθηκαν, παρουσιάζουν αξιοπρόσεχτη πρόοδο κι εξέλιξη στο μουσικό τους ύφος.

Βασικός πυλώνας είναι η συνθέτης/τραγουδίστρια Masha "Scream" Arkhipova, που αν κάποιοι πιστεύουν ότι μόνο η Angela Gossow ή η Alissa White-Gluz κάνουν γυναικεία brutal φωνητικά, θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Το συγκρότημα, που έχει στίχους στα ρώσικα, όπως και όλους τους τίτλους των δίσκων τους, έχει καταφέρει με τον καιρό και την επιτυχία που έχει, να αντικαταστήσει τους midi ήχους των folk οργάνων, με πραγματικά όργανα και ορχήστρες. Οι folk μελωδίες, εδώ και κάποια χρόνια προέρχονται από αυθεντικά μεσαιωνικά και παραδοσιακά ρώσικα όργανα, που συνδυάζονται με metal riffs, δίκασες, μέχρι και blastbeat!!! Σε ότι αφορά τα φωνητικά, υπάρχουν από καθαρά, μέχρι black metal σημεία!

Οι ARKONA, εδώ και χρόνια συμπεριλαμβάνονται στην ελίτ των pagan/folk συγκροτημάτων παγκοσμίως, με πολλές και μεγάλες headline περιοδείες και πολλά εκατομμύρια views σε κάθε video clip τους στο YouTube. Τον Ιανουάριο του 2018, κυκλοφορούν τον όγδοο στούντιο δίσκο τους, με τίτλο “Khram”, που στα ρώσικα σημαίνει «τέμπλο». Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το εξώφυλλο του δίσκου έχει το αίμα της Masha “Scream”, το αίμα με το οποίο γράφτηκαν και οι στίχοι του. Για μια ακόμα φορά, υπάρχουν φυσικά όργανα με τα οποία ηχογραφήθηκε ο δίσκος, από τα χάλκινα συμφωνικής ορχήστρας, μέχρι τα πνευστά και τα cello, σε συνδυασμό, πάντα, με extreme pagan metal συνθέσεις κι επικά κομμάτια που έχουν καθαρές μελωδίες και περάσματα με πιάνο.

Αν είστε λάτρης συγκροτημάτων όπως οι ELUVEITIE, ALESTORM, KORPIKLAANI, ENSIFERUM κι όλων των μεγάλων σχημάτων του folk metal, η συναυλία των ARKONA θα είναι ένα ξεχωριστό event για εσάς. Μαζί με τους ARKONA, θα εμφανιστεί κι ένα ακόμη σχήμα από το εξωτερικό, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Προπώληση εισιτηρίων

Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores - Cinema Libre - Uncle Chronis Tattoo - Monsterville
ON-LINE: www.ticketpro.gr - www.123tickets.gr

Αντίστοιχα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30. Οι δικοί μας CHRONOMANCY ανεβαίνουν στη σκηνή στις 21:00 και οι ARKONA στις 22:15. 

Copyright 2024. All Right Reserved.