BADD KHARMA – “On fire” (ΠΡΟΑΚΡΟΑΣΗ)

Το ραντεβού ήταν στις 4:00 το απόγευμα της Κυριακής στα Soundflakes Studios του Ελληνικού. Εκει μας περίμεναν οι Badd Kharma που το 2013 ξεκινησαν σαν side project αλλα στην πορεία και για καλή μας τύχη, άλλαξαν ρότα και πλέον δηλώνουν main band. 

Οσο για την σύσταση της συμμορίας είναι η εξής : Νικος Συράκος (φωνή, Streamroller Assault), Γρηγορης  Γιαρέλης (κιθάρα), Γιώργος Παπάζογλου (ντραμς, ex-King Dragon), Τάσος Ιωαννίδης (μπάσο, ex-Phase Reverse), Μανώλης Τσίγκος (κιθάρα, Innerwish) και ο Δημήτρης Μαρίνης (πλήκτρα, Airged L’Amh)

“Λίγο hard rock, λίγο metal, λίγο AOR ακομα και λίγο 70s” δήλωσε ο κύριος Τσίγκος που είχε αναλάβει τις επεξηγήσεις της παρουσίασης. 

Δεκατρείς (συν δυο) συνθέσεις με εμφανέστατη ποικιλομορφία και “ψυχή"  απο τα έξι μέλη της μπάντας, που καλύπτει και τον πιο δύσκολο ακροατή του είδους. Αν πρεπει να παραθέσω επιρροές, γιατι ως γνωστόν παρθενογένεση δεν υπάρχει πουθενά και ειδικά στην μουσική, θα πω  Riot, Praying Mantis, Gary Moore, Lion, Spitfire, Dio,  και φυσικά Innerwish.

 Ενα ακόμα inside clue που μπορώ να δώσω ειναι ότι και τα 68:53 λεπτά του μουσικού ταξιδιού, κανείς μα κανείς δεν κατάφερε να μείνει σταθερός στην θέση του. Μπορείτε  να διαπιστώσετε  τι εννοώ πατώντας τον σύνδεσμο απο κάτω. 

Απο την 6η σύνθεση του δίσκου και μετά, ο ήχος μαλακώνει αρκετά με έντονα vibes απο την Αγγλική ΑΟR σκηνή με μια άκρως ομαλή μετάβαση και ένα αρμονικό πάντρεμα ανάμεσα στα είδη. 

To artwork του δίσκου είναι του Γιώργου Ζαχαρογλου ο οποίος έχει δουλέψει και σε πολλά artwork των Innerwish. Αξιζει να αναφέρω ότι ο τιλος του δίσκου “On Fire” δεν υπάρχει σαν σύνθεση και απλά ήταν μια ήταν η πρώτη σκέψη της μπάντας αφου είδαν το cover. 

Τα backing vocals της Μαργαρίτας Παπαδημητρίου, του Μιχάλη Καρασούλη και του Μάνου Γαβαλά ειναι κάτι που επίσης πρεπει να αναφερθεί. 

Θα κλείσω με την κλεμμένη φράση "Nothing in life comes by chance. What you give is what you take… And no matter where you go, Karma will find you!” 

Το νου σας …στις 13 Μαρτίου απο  ROARRock of Angels Records

877047_0.jpg

TRACK LIST: Jewel Case CD

1. Never Surrender 

2. Land Of The Free 

3. Devil In You 

4. Still Our Man 

5. Rise Or Fall 

6. On The Edge 

7. Light In The Dark 

8. Break Free 

9. Fool’s Parade 

10. Burning Heart 

11. Lost In Her Eyes

12. Still Unbroken 

13. L.E.A.

934926_0.jpg

2LP Red/Yellow Splatter Vinyl: 

SIDE A: 1. Never Surrender 

2. Land Of The Free 

3. Devil In You 

4. Still Our Man 

SIDE B: 

1. Rise Or Fall 

2. On The Edge 

3. Light In The Dark 

SIDE C: 

1. Break Free 

2. Fool’s Parade 

3. Burning Heart 

SIDE D: 

1. Lost In Her Eyes 

2. Still Unbroken 

3. L.E.A.

 

FB: www.facebook.com/baddkharma
Instagram: https://www.instagram.com/baddkharma_band/ 

Copyright 2024. All Right Reserved.