BLIND GUARDIAN: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ LIVE VIDEOCLIP

Το κλασσικό πλέον Imaginations From the Other Side των Blind Guardian κλείνει φέτος τα 25 του χρόνια και για να το γιορτάσει η μπάντα κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες μέσω της Nuclear Blast μία νέα έκδοση του δίσκου που τιτλοφορείται απλά Imaginations From The Other Side (25th anniversary edition) και η οποία περιέχει όλα τα κομμάτια του δίσκου σε ζωντανές εκτελέσεις. Μάλιστα κυκλοφόρησε και το πρώτο video από εκεί το οποίο είναι για το Another Holy War, το οποίο μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

Ο τραγουδιστής της μπάντας Hansi Kursch είπε σχετικά: «Υπάρχουν κομμάτια τα οποία κουβαλάνε μόνα τους ολόκληρους δίσκους και άλλα τα οποία είναι πιο πολύ “γεμίσματα”. Για τις περισσότερες μπάντες τουλάχιστον αυτό ισχύει. Αλλά υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις στον κανόνα. Mία από αυτές είναι οι Blind Guardian και το Imaginations From The Other Side είναι η απόλυτη εξαίρεση. Μόνο καλά κομμάτια, κανένα μέτριο. Αυτό που μπορώ να πω για το Another Holy War μπορώ να το πω για όλα τα κομμάτια του δίσκου, ότι δηλαδή είναι άψογα. Τελεία».

Ο Kursch δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην περίοδο των ηχογραφήσεων του Imaginations… και τις τεχνικές προκλήσεις που αντιμετώπισαν τα νεαρά ακόμα τότε μέλη της μπάντας: «Είναι αστείο το πώς κατά τις ηχογραφήσεις του Imaginations… όλα τα μέλη της μπάντας υποτίμησαν το Another Holy War όσον αφορά την πολυπλοκότητά του, το υποτίμησαν σοβαρά! Θεωρήσαμε το κομμάτι σαν ένα μάλλον απλό τραγούδι, κάτι που ήταν ένα τυπικό λάθος κρίσης. Ταυτόχρονα, θεωρούσαμε τους εαυτούς μας άψογους. Άλλο ένα λάθος κρίσης, τουλάχιστον έως κάποιο σημείο. Το τίμημα που έπρεπε να πληρώσουμε για την νεανική μας αλαζονεία ήταν φουσκάλες στα χέρια μας, στραμπουληγμένα δάχτυλα και καταπονημένες φωνητικές χορδές. Και πάλι, στο τέλος τα καταφέραμε και χάρις τον Flemming Rasmussen δεν μπορείτε να ακούσετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στο τελικό αποτέλεσμα. Επαναλαμβάνομαι αλλά το Another Holy War είναι άψογο. Σοβαρά. Το κομμάτι δεν είναι δύσκολο μόνο λόγω της ταχύτητά του και 25 χρόνια μετά δεν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με αυτό. Αλλά μεγαλώνεις μαζί με τις προκλήσεις σου. Δώστε μας άλλα 25 χρόνια και θα το τελειοποιήσουμε. Το υπόσχομαι».

Το tracklisting του Imaginations From The Other Side (25th anniversary edition):

1 - Imaginations from the Other Side (Live)    

2 - I’m Alive (Live)         

3 - A Past and Future Secret (Live)       

4 - The Script for My Requiem (Live)   

5 - Mordred’s Song (Live)         

6 - Born in a Mourning Hall (Live)        

7 - Bright Eyes (Live)     

8 - Another Holy War (Live)      

9 - And The Story Ends (Live)

immaginations25-cover_0.jpg

Copyright 2024. All Right Reserved.