DOUG ALDRICH: ΔΟΥΛΕΨΑ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ WHITESNAKE

Δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από τους Whitesnake, ο κιθαρίστας Doug Aldrich ένιωσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει ότι δεν ήταν απλά ένας πληρωμένος μουσικός αλλά είχε δαπανήσει πολύ χρόνο και προσπάθεια για να συνεισφέρει δημιουργικά στην μπάντα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Aldrich είχε διατελέσει μέλος των Whitesnake από το  2002 ως το 2014, ηχογραφώντας μαζί τους τα Good To Be Bad του 2008 και Forevermore του 2011, ενώ εμφανίζεται και σε πολλές ζωντανές ηχογραφήσεις, όπως το Made In Japan και το Made In Britain/The World Records. Ο ίδιος επέλεξε να αποχωρήσει από τους Whitesnake τόσο λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων όσο και γιατί ήθελε να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του.

Μιλώντας σε μια συνέντευξη στο Mulatschag TV, ο Aldrich περιέγραψε την συνεργασία του με τον David Coverdale σαν μια παρτίδα σκάκι, εξηγώντας πως «ο David με ήθελε στους Whitesnake αλλά του είπα ότι δεν ήθελα απλά να παίζω τα παλιά του τραγούδια, ήθελα να δημιουργήσω νέα μουσική. Κάποια στιγμή χρειάστηκε να αντικαταστήσω τον Craig Goldy σε μια περιοδεία του Dio και ο Ronnie μου είπε: “Φίλε μου, σε θέλω πίσω στην μπάντα” και μετά για κάποιο λόγο αυτό βγήκε σαν είδηση στο Blabbermouth, ότι δηλαδή γυρνάω στους DΙΟ. Με κάλεσε τότε ο David και με ρώτησε, “Douglas, τι συμβαίνει;” Και του απάντησα “κοίτα, ο Ronnie με θέλει πίσω. Είμαι μαζί σου φίλε, είμαι μαζί σου αλλά πρέπει να κάνουμε καινούργια μουσική. Πρέπει να γράψουμε μαζί και να δούμε αν μπορούμε όλο αυτό να το προχωρήσουμε”. Οπότε δούλεψα πραγματικά σκληρά μέσα σε αυτά τα χρόνια για να του φέρω μουσική που θα τον εμπνεύσει. Αντίστοιχα και αυτός μου έδινε κάποιες ιδέες του στις οποίες δούλευα εξίσου σκληρά για να τις κάνω να ακούγονται όπως πίστευα ότι θα έπρεπε να ακούγονται. Δούλεψα πολύ σκληρά σε αυτό και για αυτό το λόγο σήμερα αντιδρώ αν κάποιος πει “α ναι, ο Coverdale απλά σου είπε τι να παίξεις”. Σε καμία περίπτωση φίλε. Δούλεψα πολύ σκληρά για να κρατήσω ζωντανούς τους Whitesnake. Έτσι το βλέπω εγώ».

Έχοντας προσχωρήσει από το 2016 στο rock supergroup The Dead Daisies, ο Aldrich επισημαίνει ότι  η δημιουργική διαδικασία στους Whitesnake ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με την τωρινή του μπάντα.

«Η διαφορά είναι ότι στους Whitesnake το κάναμε μόνο εγώ και ο David μαζί. Με τους Daisies το κάνουμε όλοι μαζί, σαν μπάντα, με τον παλιομοδίτικο τρόπο, όπως θα έπρεπε να είναι. Αλλά πρέπει όλοι να το θέλουν αυτό, όχι απλά να περιμένουν να πάρουν την πληρωμή τους. Οπότε δουλεύουμε πραγματικά σκληρά μαζί».

Τον Aldrich αντικατέστησε στους Whitesnake o πρώην Night Ranger Joel Hoekstra, ενώ η τωρινή του μπάντα, οι The Dead Daisies,αποτελούμενοι επίσης από τους John Corabi (φωνητικά), David Lowy (κιθάρα), Marco Mendoza (μπάσο) και Dean Castronovo (τύμπανα) , κυκλοφόρησε στις 6 Απριλίου το Burn it Down μέσω της Spitfire Music/SPV.

Copyright 2024. All Right Reserved.