MIA AKOMH ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ WACKEN OPEN AIR

Wacken Open Air 2018 - Outro & Festival Credits

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ολοκληρώθηκε η 29η διοργάνωση του Wacken Open Air. Για ακόμη μια χρονιά μεταλλάδες από περισσότερα από 80 έθνη ήρθαν στο μεγαλύτερο metal φεστιβαλ του κόσμου και η διοργάνωση απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ο καύσωνας καλά κρατούσε σε όλη τη Βόρεια Γερμανία. Κι ενώ εδώ και 3 χρόνια το WOA ήταν μια βροχερή υπόθεση φέτος ο ήλιο έλαμψε με θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 30 βαθμούς.

HIGHLIGHTS ΤΟΥ 2018

Οι πόρτες άνοιξαν την Τετάρτη 01 Αυγούστου με το πρώτο κύμα των Metal Battle bands που έδειξαν τη στόφα τους ενώ στην Wasted Wednesday, η thrash βραδιά στο Wasteland Stage, δόνησε για τα καλά το κοινό για πρώτη φορά.  Επιπλέον η ESL Arena Wacken που συνδυάζει eSports και Heavy Metal άνοιξε τις πύλες της και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Την Πέμπτη άνοιξε το infield και το Night To Remember εκτυλίχθηκε για πρώτη φορά και στις 3 σκηνές. Συγκροτήματα όπως οι  Danzig, Dirkschneider, Judas Priest ή Behemoth στις FASTER & HARDER αλλά και οι Tremonti, Oomph! και Hatebreed στην LOUDER STAGE!

Ταυτόχρονα στην  Bullhead City Tent κατά τη διάρκεια της Night to Dismember εμφανίστηκαν συγκροτήματα όπως οι Converge, Watain και Dying Fetus!

ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΤΟΥ 2018

Φέτος εγκαινιάστηκαν οι ηλεκτρονικές Cashless πληρωμές και έτσι μπορούσαν όλοι αντί για μετρητά να χρησιμοποιοπύν της W:O:A κάρτες τους ως εναλλακτική στα μετρητά.

Η ESL Arena Wacken άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της. Σε αυτή την περιοχή οι gamers μπορούσαν να δοκιμάσουν games όπως το PUBG, League of Legends, Streetfighter, Tower Tag και πολλά ακόμη αλλά και να συμμετέχουν σε τουρνουά. Επιπλέον υπήρχαν κάποια show tournaments με pro-teams και συγκροτήματα όπως οι Enslaved, Epica και Feuerschwanz (για να ονοματίσουμε μερικά) να εμφανίζονται για να παίξουν κάποια παιχνίδια. Κάποιες από τις συναυλίες συνοδεύτηκαν από την πρώτη μεταφράστρια στην νοηματική (Laura M. Schwengberger). Και τελως, χτίστηκε στο Campground A το World Metal Camp με 666 άτομα από 40 χώρες.

Πολύ σημαντικό είναι ότι οι διοργανωτές του φεστιβάλ έχουν πάντα τα αυτιά τους ανοιχτά για σχόλια και προτροπές μέσω του forum,  του Facebook αλλά και την online survey (που θα είναι online σύντομα).

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2019

Sabaton

Parkway Drive

Demons & Wizards

Powerwolf

Airbourne

Rose Tattoo

Within Temptation

Meshuggah

Krokus

Dark Funeral

Avatar

Τα εισιτήρια για το Wacken Open Air 2019 βγαίνουν σήμερα σε προπώληση (6 Αυγούστου) 12 AM CET στο Metaltix, ξεκινώντας με τα 10.000 limited X-Mas-Tickets (με t-shirt). Βρείτε εδώ όλες τις πληροφορίες

Copyright 2024. All Right Reserved.