O DENNIS STRATTON ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΗΧΟΓΡΑΦHΣΕΙ ΤΟ “PHANTOM OF THE OPERA”

Ο Dennis Stratton, ένα από τα πιο αγαπητά πρώην μέλη των Iron Maiden, αλλά και των Praying Mantis, μίλησε στο “The Metal Voice” του Καναδά για το επερχόμενο νέο studio άλμπουμ των Lionheart, με τον δοκιμαστικό τίτλο "Reality Of Miracles", που θα βγει στα μέσα του 2020. Ανάμεσα σε άλλα, μίλησε και για την επανεκτέλεση του κλασικού Maiden τραγουδιού Phantom of the Opera” όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, με πολυεπίπεδα back-vocals και αρμονίες στο ύφος των Queen.

Όπως είπε ο κιθαρίστας στη συνέντευξη, όλα ξεκίνησαν στο studio πριν οι Iron Maiden ηχογραφήσουν το ντεμπούτο τους. Η πρώτη εκδοχή του Phantom of the Opera” θύμιζε αρκετά Queen, και έτσι ο θρυλικός manager των Maiden, Rod Smallwood, πρότεινε να μειωθούν οι αρμονίες στα φωνητικά αλλά και οι κιθαριστικές αρμονίες. Όμως η αρχική εκτέλεση άρεσε πολύ στον Dennis και σκέφτεται να το  επανηχογραφίσει για το νέο του άλμπουμ. Όπως είπε θα μιλήσει πρώτα με τον Steve Harris, και αν του δώσει την έγκρισή του, θα προχωρήσει στην επανεκτέλεση.

Καλά όλα αυτά, αλλά γιατί δεν προσπαθεί ο φίλτατος Dennis να κάνει κάτι διαφορετικό, να αλλάξει λίγο το Praying Mantis ύφος που έχουν οι Lionheart που δε συγκινεί και πολλούς,  και στηρίζεται τόσα χρόνια στη σύνδεση του ονόματός του με τους Iron Maiden; Τα ίδια δεν έκανε και με τους The Original Iron Men  με τον Paul Dianno, και απέτυχαν παταγωδώς; Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη λέει ότι έμεινε απλήρωτος από εκείνη τη συνεργασία.

Για την ιστορία, οι Lionheart δημιουργήθηκαν το 1980 από τον Stratton όταν έφυγε από τους Maiden, μαζί με τον κιθαρίστα/keyboardist Steve Mann, και τον μπασίστα Rocky Newton - και οι τρεις είναι ακόμη στην μπάντα. Η τωρινή σύνθεση ολοκληρώνεται με τον αρχικό drummer Clive Edwards (πρώην UFO) και τον Lee Small (πρώην SHY). Μέχρι στιγμής έχουν τρία άλμπουμ, τα “Hot Tonight” (1984), “Unearthed - Raiders of the Lost Archives” (1999), και “Second Nature” (2017). Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, περιόδευαν συνεχώς, και έχουν παίξει δίπλα στους Whitesnake και Def Leppard. Έπαιξαν επίσης στο θρυλικό Φεστιβάλ του Reading το 1981.

Γιώργος Πετρουλάκης

Copyright 2024. All Right Reserved.