SLANDER: EΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΒΙΝΥΛΙΟ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ "CARELESS TALK COSTS LIVES"

Μέχρι το 1992, τα περισσότερα metal περιοδικά (της Ευρώπης κυρίως) παρουσίαζαν στις σελίδες τους μερικά εξαίσια συγκροτήματα, ακολουθώντας το πνεύμα της προηγούμενης δεκαετίας. Μετά δυστυχώς άρχισαν να το παίζουν μοντέρνα και να "εκσυγχονίζονται" γράφοντας για το  ̶g̶r̶u̶n̶g̶e̶  ως δήδεν εναλλακτική μουσική. Όποιος πήγαινε στα μεγάλα περίπτερα της Ομόνοιας και του Συντάγματος, και αγόραζε ξένα περιοδικά, ίσως να θυμάται σε κάποια από αυτά να παρουσιάζονται οι Βρετανοί Slander, και το φοβερό ντεμπούτο του 1991 με τον καταπληκτικό τίτλο "Careless Talk Costs Lives" .

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό άλμπουμ, πολύ μεστό, προσγειωμένο, με 12 πάρα πολύ καλά κομμάτια καθαρού σχεδόν NWOBHM, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, κόντρα στους κουτσαβάκηδες του heavy metal της εποχής. Γνώρισε αρκετές επανεκδόσεις με πιο γνωστές αυτές του 2011 σε διπλό CD (το άλμπουμ και ένα live CD περιόδου 2009-2011) από την Stormspell Records.

Στις 31 Ιουλίου η Lost Realm Records θα επανακυκλοφορήσει το διπλό αυτό CD για πρώτη φορά σε διπλό βινύλιο, δίνοντας την ευκαιρία και σε νεότερους ακροατές να απολαύσουν τα κλασικά αυτά κομμάτια της μπάντας. Να πούμε για την ιστορία, ότι το συγκρότημα διέλυσε το 1993, αλλά επανασυνδέθηκε το 2009, κυκλοφορώντας το 2017 το δεύτερο -όχι αδιάφορο- άλμπουμ "Resolution Defiance".

Παραθέτουμε μερικά υπέροχα κομμάτια από το ιστορικό εκείνο ντεμπούτο.

Tracklist/Δυο LP με τα ίδια κομμάτια- το ένα LIVE:

01. Fighting Talk
02. On the Run
03. Scheno
04. Colour of Your Money
05. Lonely Nights
06. No Road Back
07. In Your World
08. Passion Crimes
09. Shadow in the Night
10. Built to Destroy
11. Lay Down the Law
12. Cry of the Wolf

Copyright 2024. All Right Reserved.