Ulthar - Providence

ULTHAR - Through Downward Dynasties (From 'Providence' LP, 2020)

IN DEATH METAL WE LOVE

Από το Oakland της California είναι οι deathsters Ulthar και με το ‘’Providence’’, το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την 20 Spin Records, είναι το δεύτερο αποφασιστικό τους βήμα για την καταξίωση στην Αμερικάνικη και Παγκόσμια death metal σκηνή. Είχε προηγηθεί, πριν δυο χρόνια, το πολύ καλό ‘’Cosmovore’’.

Ο ήχος τους είναι brutal death metal έχοντας black προεκτάσεις κυρίως με σκοτεινές μελωδικές στιγμές μέσα στην death metal καφρίλα. Μετά τον μικρό δυναμίτη ‘’Churn’’ έρχονται τα ‘’Undying Spear’’ και το ομώνυμο ‘’Providence’’ και δείχνουν τις άγριες διαθέσεις των Καλιφορνέζων death κάφρων. Και τα φωνητικά του Shelby Lermo που είναι στην κιθάρα ακόμα αλλά και στην δημιουργία samples που βάζουν την έκπληξη στον ήχο των Ulthar, και η συμβολή του Steve Peacock στο μπάσο στα φωνητικά αλλά και στα πλήκτρα, δίνουν την διαφορά και την δυναμική τους. Στα τύμπανα κάνει άριστη δουλειά ο Justin Ennis, προθέτοντας και αυτός ηλεκτρονικούς ήχους. Έτσι τα ΄΄Through Downward Dynasties’’, ‘’Cudgel’’, ‘’Furnace Hibernation’’, ‘’Narcissus Drowning’’, ‘’Humanoid Knot’’ έχουν μια ακολουθία που κάνει την ακρόαση στους λάτρεις του ακραίου αυτού ήχου, απλά μία εθιστική τριάντα πεντάλεπτη απόλαυση. Καθώς ακολουθούν πολλές ακόμα απολαυστικές τριάντα πεντάλεπτες ακροάσεις.

Οι Ulthar δείχνουν αποφασισμένοι να μείνουν στην σκηνή και στην συνείδηση των οπαδών. Το έδειξαν αυτό με το προ διετίας ‘’Cosmovore’’, το δείχνουν και φέτος με το εξαιρετικό ‘’Providence’’. Μπάντα που αξίζει να ακολουθείς από την αρχή της μέχρι την μεγάλη συνέχεια της.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.