ENEMY OF REALITY - Where Truth May Lie

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΑ ΑΠΑΤΗΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το κείμενο αυτό ξεκινάω να το γράφω βλέποντας το official video clip ‘’Downfall’’ από το ‘’Where Truth May Lie’’ νέο δίσκο των δικών μας Enemy Of Reality. Λέω δικοί μας και γεμίζω θετικές σκέψεις και όμορφα συναισθήματα. Έτσι είναι όταν έχει μουσικά σχήματα σαν τους Enemy Of Reality. Και λέω ότι όλη αυτή την σπουδαία δουλειά με αυτόν τον ήχο με αυτήν την παραγωγή τον έχει μια μπάντα από την Αθήνα. Αυτήν την ταξιδιάρικη κλιπάρα την έχουν κάνει εδώ στα μέρη μας. Άστοχες ίσως ερωτήσεις γιατί η σκηνή εδώ στα μέρη μας έχει προχωρήσει, μεγαλώσει, γιγαντώσει, ότι θέτε βάλτε. Και το ‘’Where Truth May Lie’’ είναι ο τρίτος δίσκος των Αθηναίων κυκλοφορεί μέσω της Θεσσαλονικιώτικης Vinylstore.gr, σε cd, vinyl και digital μέσω του bandcamp της μπάντας.

Πέρα από την ουσιαστική αλλά και φαντασμαγορική φωνή της liana Tsakiraki που δίνει τις αποκρίσεις σε μουσικές προσευχές, τις καλοδουλεμένες συνθέσεις, τις υπέροχες μελωδίες, όργανα σαν την Κρητική και Ποντιακή Λύρα και τον αυλό, στέλνουν τον ακροατή σε μία μουσική ανάβαση με τα απάτητα σκαλοπάτια της μουσικής, αλλά και στα βαθιά κύματα της Αρχαίο Ελληνικής ιστορίας υπηρετώντας πιστά το concept του δίσκου. Και αν η έναρξη έχει το ορχηστρικό ‘’Final Prayer’’, συνεχίζει με το προαναφερθέν ‘’Downfall’’, τα ‘’At the Edge of Madness’’ και ‘’The Vineyard Song’’ φτάνοντας στο εξαιρετικό ‘’Serenade Of Death’’. Με πλήκτρα ξεκινάει η ‘’Ever Lusting’’ αναζήτηση και το πιο heavy και συμφωνικό συνάμα ‘’Tears Of Echo’’ μας οδηγεί στο ‘’Long-forgotten’’ με μια Nightwish χροιά να διαχέεται στην ατμόσφαιρα. Για να πάμε στην κιθαριστική έκρηξη του ‘’Deliverance’’ και στην ανάλογη συνέχεια του ‘’Goat-Legged Deceiver’’. Το ‘’Baptised in Fire’’ με όπλο τα τύμπανα που ηχούν στην αρχή και την δυνατή του μελωδία κλείνει όμορφα το ‘’Where Truth May Lie’’.

Έχουμε μια ακόμα υψηλής ποιότητας κυκλοφορία από την Ελληνική σκηνή και τους Enemy Of Reality. Αλλά το ‘’Where Truth May Lie’’ είναι πέρα από αυτό, ένας δίσκος που βάζει με τον πιο συναισθηματικό τρόπο τους Enemy Of Reality στην καρδιά μας και δύναται να τους καθιερώσει ακόμη πιο πολύ σε οπαδούς από όλο τον κόσμο.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.