Ministry - Moral Hygiene

ΗΘΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΕ INDUSTRIAL ΗΧΟΥΣ

Το industrial είναι ένα μέρος της μουσικής, του σκληρού ήχου που όλοι μας αγαπάμε, που δεν είναι μέσα στα τρελά μου γούστα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σχήματα, που έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικούς δίσκους. Και το εξαιρετικό στην μουσική το εκτιμάω ακόμα και στους πιο ξένους για μένα ήχους. Οι Ministry είναι ένα τέτοιο σχήμα με δίσκους σαν τους ‘’ΚΕΦΑΛΗΞΘ’’(1992), την αντι Bush τριλογία ‘’Houses of the Molé’’ (2004), ‘’Rio Grande Blood’’ (2006) και The Last Sucker (2007). Ο Al Jourgensen ιθύνων νους των Ministry, είτε τους κρατάει ζεστούς είτε τους έχει στον πάγο, ξέρει να εκφράζει με τον κατάλληλο μουσικό τρόπο αυτά πουν θέλει να εκφράσει και σε όποιον αρέσει. Εδώ έχουμε τον δέκατο πέμπτο τους δίσκο με τον σπαρταριστά εκφραστικό τίτλο ‘’Moral Hygiene’’ aka Ηθική Υγιεινή. Που κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast.

Με ένα εξώφυλλο, σαν διαφήμιση από τα 60ς για αποφλοιωμένα ντοματάκια, οι Ministry με βάζουν άμεσα σε ένα κλίμα ακράτητου σαρκασμού – αυτοσαρκασμού. Τα κομμάτια, κυρίως οι τίτλοι τους και τα λόγια το υπηρετούν άψογα όλο αυτό. Μουσικά δεν είναι από τους ήχους που με τρελαίνουν, αλλά εδώ κάτι έχουν οι τύποι να μας πουν και το κάνουν πιο σωστά, κάτι που έχει να συμβεί από την προαναφερόμενη τριλογία. Και κάτι στην ‘’Moral Hygiene’’ φέρνει στο νου αυτήν την καλή Ministry εποχή. Τότε τα έχωναν, ξέρεται σε ποιον και τώρα τα χώνουν στην σκατό κατάσταση με covid 19 και άλλα ‘’καλά’’. Και το κάνουν χώνοντας riffs αλλά και μελωδίες. Το "Alert Level" είναι από τα riffάτα κομμάτια. Ενώ το ’’Desinformation’’ μέσα στα βαριά industrial βήματα του, το ‘’Believe Me’’ και το ‘’Broken Systems’’, με ανατολίτικες κλίμακες, το πάνε στα πιο μελωδικά. Βάλτε και το official clip ‘’Good Trouble’’ και την διασκευή στον Iggy Pop και τους Stogees ‘’Search And Destroy’’.

Δεν είναι ο δίσκος που θα μου αλλάξει θεώρηση στην ζωή και θα αρχίσω να ακούω φανατικά industrial αλλά το ‘’Moral Hygiene’’ είναι και θα μείνει από τους καλούς δίσκους αυτού του ήχου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.