SEPTICFLESH - Modern Primitive

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Οι Septicflesh, μια από τις μπάντες που καμαρώνουμε για την πορεία της και την αποδοχή της, συνεχίζει ακάθεκτη την μουσική της αρτιότητα με το νέο τους καλλιτεχνικό τους πόνημα με τον τίτλο ‘’Modern Primitive’’. Μετά το τεράστιο βήμα τους με την εμφάνιση στο Μεξικό με την συμφωνική ορχήστρα και την κυκλοφορία του ζωντανού και εκπληκτικού ‘’Infernus Sinfonica MMXIX’’, η οποία αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα τους με την Season Of Mist, τώρα το άλλο βήμα στην σπουδαιότητα είναι η μετακίνηση τους στην τεράστια Nuclear Blast. Και το ‘’Modern Primitive’’ είναι η πρώτη τους εκεί κυκλοφορία σε δυο εκδόσεις cds, σε άλλες δυο 12’’ βυνυλιακές εκδόσεις αλλά και ψηφιακά.

Το συμφωνικό death metal είναι το πεδίο των Septicflesh και εδώ έχουν φροντίσει να το τονίσουν με εμφατικό τρόπο αυτό. Από την λαϊκότροπη σχεδόν ρεμπέτικη εισαγωγή του ‘’The Collector’’ και την συμφωνική πανδαισία του ήδη γνωστού ‘’Hierophant’’. Πάνω από τριάντα χρόνια πορεία, ένδεκα δίσκοι με τον παρόντα και όμως οι Septic Flesh έχουν ωριμάσει και καλυτερεύσει σαν το κρασί που παλιώνει. Εδώ στο ‘’Modern Primitive’’ πέρα από τις πολύ καλές συνθέσεις, παρατηρούμε περισσότερο. Ακούστε την κομματάρα ‘’Self-Eater’’. Βοηθούν απίστευτα σε αυτό, με τον τρόπο τους η κάθε μία, η χορωδία Libro Coro καθώς και η The City of Prague Philharmonic Orchestra. Θα μπορούσε να ξενίσει το πόσο το συμφωνικό στοιχείο υπερτερεί, αλλά αυτό δεν γίνεται. Εδώ η ανάμιξη τους είναι απόλυτα ταιριαστή και προσαρμοσμένη στα κομμάτια του ‘’Modern Primitive’’. Έτσι περνούν το επίσης ήδη γνωστό ‘’Neuromancer’’ και το τρίτο στην σειρά official clip ‘’Coming Storm’’. Στα πιο ήρεμα μέρη των κομματιών υποβόσκει μια Αρχαίο Ελληνική ατμόσφαιρα, που φτάνει και ως τον Χατζηδάκη και που δίνει μια ακόμη πιο εντυπωσιακή, αλλά και ακόμα πιο folk εντύπωση στο όλο σύνολο. Ακούστε και το ‘’A Desert Throne’’ για αυτό. Το ομώνυμο ‘’Modern Primitive’’ και το ‘’Psychohistory’’ φέρνουν στο νου παλιότερους Septic Flesh, με τις νέες τους μουσικές φορεσιές και το ‘’A Dreadful Muse’’ κλείνει το δίσκο με ένα πιο κλασικό Septic Flesh τρόπο.

Δίσκος που σου φανερώνεται με την μία, αλλά όσες πιο πολλές προσεκτικές ακροάσεις κάνει κανείς τότσο πιο πολλά θα κερδίσει και θα απολαύσει από το ‘’Modern Primitive’’ των Ελλήνων Θεών Septicflesh.

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.