The Preacher - Burn My Soul

The Preacher - Awakening (Official Video)

Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ METALΟ ΠΡΑΜΜΑ

Ο ιεροκήρυκας, The Preacher, από την Κολομβία, ήρθε με το ντεμπούτο full length να σώσει την ψυχή μας. ‘’Burn My Soul’’. Ντεμπούτο full length  που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Lethal Loudness Records. Οι The Preacher πάντως υπάρχουν από το 2014 και τώρα πια με τον εν λόγω δίσκο μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε το κλασικότροπο heavy metal τους. Και λέω πρώτα να δούμε καθώς το Powerwolf τεχνοτροπίας εξώφυλλο, και πιο συγκεκριμένα επηρεασμένο από το art work του  ‘’Blood Of The Saints’’ δίσκο, μας βάζει με την μία στο νόημα της μουσικής των The Preacher.

Και μιλάμε για το παραδοσιακό heavy metal δοσμένο με την φρέσκια ματιά, όπως το κάνουν και οι Powerwolf, που σε ένα σημαντικό βαθμό είναι μια από τις βασικές επιρροές τους. Και την διάθεση για το αιμοβόρο χιούμορ έχουν και την τάση να σκαρώνουν συνθέσεις, μελωδίες και λόγια που βγάζουν Μεσαιωνικό τρόμο με λυκανθρώπους και τάφους και την ανάλογη ατμόσφαιρα, με τρόπο διασκεδαστικό και metalοκαυλιάρικο.

Και τα οκτώ κομμάτια, στα τριάντα δύο και κάτι λεπτά, του ‘’Burn My Soul’’ βάζουν αυτήν την metalική πώρωση – διασκέδαση με κάποιες αυξομειώσεις στον ρυθμό και με τις μελωδίες, ειδικά στα ρεφρέν, να φιλοδοξούν να μείνουν ανεξίτηλα σε μυαλά, καρδιές και βασική αρχή στα ξελαρυγγιάσματα.

Η ζόρικια εισαγωγούλα ‘’From Decadence To The Grave’’ βγάζει σε δυναμικές κιθάρες, γρήγορο rhythm section και φωνητικά που φέρνουν στο νου φωνές N.W.O.B.H.M., στο ανυψωτικό και κάργα Powerwolf, ‘’Awakening’’. Το ‘’Burn My Soul’’ βάζει και λίγο τους Maiden, ειδικά με το βασικό του riff. ‘’Temptation’’ και τα τύμπανα και η κιθάρα βάζουν τρόμο, λαγνεία σε πιο αργό ρυθμό, με την φωνή να ολοκληρώνει μια ιδιαίτερα καλή στιγμή. ‘’Let's Rock’’ και τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό, τι άλλο μπορεί να συμβαίνει εδώ από απλά ένα rock ‘n’ roll πάρτι. ‘’Dark Side’’ και πάμε καλπάζοντας στο metalικό άλογο για κυνήγι μαγισσών, μέσα σε σκοτεινά τοπία. ‘’The Lord Falls Again΄΄ και άλλο ένα αλλά Powerwolf κομμάτι. ‘’Fucking Preacher’’, τς τς τς πιπέρι, και τα τύμπανα και εδώ έχουν τον κύριο λόγο, αλλά και το απίστευτο solo, βάζουν τον καλύτερο επίλογο για το ‘’Burn My Soul’’.

Οι The Preacher με το ντεμπούτο τους ‘’Burn My Soul’’ τιμούν την βασική τους επιρροή, τους Powerwolf, αλλά βάζουν και τις δικές τους πινελιές, δείχνοντας πως μπορούν να βρουν την δική τους metalική ταυτότητα. Τους αναμένουμε για την ανάλογα πολύ καλή συνέχεια.

Copyright 2024. All Right Reserved.