LACUNA COIL - Black Anima

LACUNA COIL - Layers Of Time (OFFICIAL VIDEO)

Η CHRISTINA ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ

Μέσα στην ροή του χρόνου και λίγων ευχάριστων και πολλών δυσάρεστων γεγονότων, φτάσαμε στον ένατο δίσκο των Ιταλών Lacuna Coil, της Ιταλικής αυτής αρμάδας που ηγείται η γοητευτική, αλλά και δυναμική front woman Cristina Scabbia, όπως είναι το πλήρες όνομά της. Τίτλος του δίσκου ‘’Black Anima’’, το οποίο διαδέχεται το προ τριετίας μετριότατο ‘’Delirium’’ και κυκλοφορεί από την Century Media Records.

Και στο ‘’Black Anima’’ οι Lacuna Coil κινούνται στα ίδια μοντέρνα - Αμερικανοποιημένα μοτίβο, όμως με πιο heavy αφετηρία και με πιο metal προσανατολισμούς, όχι τόσο στο songwriting αλλά στον τρόπο παιξίματος και παρουσίασης της δουλειάς τους. Η Cristina, με την όλο και πιο βελτιωμένη παρουσία της, μαζί με τον φέροντα τα γεμάτα βαρβατίλα ανδρικά φωνητικά Andrea Ferro είναι τα δυο έμβολα και κατά κύριο λόγω τα οικόσημα των Ιταλών modern metallers. Τα φωνητικά του Ferro παραμένουν με αυτό το άγριο - άσχημο, τερατώδες προσωπείο, θα έλεγα, ακολουθώντας τους μοντέρνους καιρούς, που πολλά υπόσχονται, αλλά δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα στον σκληρό μας ήχο

Σαν οικόσημο είναι και το εξώφυλλο, σε κόκκινο φόντο, του‘’Black Anima’’ κάτι που μου κάνει κάπως σαν έκπληξη και βάζει μια προσμονή για κάτι ευχάριστο σε μένα που δεν είμαι κανένας οπαδός τους. Και  έτσι στο πρώτο κομμάτι, ‘’Anima Nera’’  η Cristina μπαίνει μες το νάζι, κάτι που επαναλαμβάνει σε πολλά σημεία του δίσκου, καθώς ακούγεται σαν την όμορφη νεαρά που άδει και ο Ferro σιμά της να βγάζει την άγρια φωνή και να μοιάζει το τέρας. Καλά όλα αυτά. Το θέμα είναι όμως τι κομμάτια φτιάχνεις και φυσικά και το πώς τα παρουσιάζει και το πως τα ερμηνεύεις. Όλα φαντάζουν μάταια αν δεν έχεις συνθέσει καμώσει δηλαδή ικανά κομμάτια να σταθούν στον καθένα μας και να μας κάνουν να τα θυμόμαστε, να τα αγαπήσουμε και να τα τραγουδάμε σε κάθε ευκαιρία. Οφείλω σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι εδώ έχουμε μια αισθητή βελτίωση στο songwriting και μια ακόμα Slipknot, Disturbed αναμεμειγμένη με Ιταλική φινέτσα και μια μεγαλύτερη heavy αίσθηση από ότι στο ‘’Delirium’’. Και το όλο αυτό είναι διάχυτο σε κομμάτια όπως τα ‘’Reckless’’ και ‘’Layers Of Time’’.

Φυσικά υπάρχει εκεί έξω, και καλά κάνει, που γουστάρει τρελά αυτά που κάνουν οι Ιταλοί modern  metallers. Κάτι η εξαιρετική επικοινωνία που έχει η Cristina με το κοινό της, κάτι ο αρκετά δυναμικός, φαντασιακός και ωραίος τρόπος που τα δίνουν όλα αυτά στις συναυλίες τους, έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό fan base, που ότι και να λέω, τώρα απολαμβάνουν το ‘’Black Anima’’ των Lacuna Coil.

Copyright 2024. All Right Reserved.