Ηaunt - Flashback

Ηaunt: Mερικά Ακόμη Καλά Τραγούδια

Haunt από το Fresno της California του Trevor William Church, έφτασαν αισίως στο τέταρτο άλμπουμ τους και το δεύτερο για το 2020 – συνολικά (LPs, EPs, συλλογές, κτλ.) έχουν φτάσει τις 10 κυκλοφορίες από το 2017 που υπάρχουν. Όποιος έχει ακούσει τις προηγούμενες δουλειές δε θα απογοητευτεί, αλλά και δε θα ξαφνιαστεί από αυτό που θα ακούσει στη νέα δουλειά των Αμερικάνων.

Οι Ηaunt έχουν πια φτιάξει τον δικό τους ήχο, και το “Flashback” έρχεται να το επιβεβαιώσει αυτό με τον πιο εμφατικό τρόπο. Τα “ψιλά”-δραματικά φωνητικά του Trevor Church, οι πιασάρικες mid-tempo κιθαριστικές μελωδίες που παραπέμπουν στο απλό riff-άτο heavy metal του ’80, είναι όλα εδώ. Κάποια πλήκτρα που υπήρχαν στο προηγούμενο άλμπουμ εδώ έχουν ελαχιστοποιηθεί, και ίσως για αυτό το λόγο ο νέος δίσκος κυκλοφόρησε τόσο γρήγορα – σαν μια επιστροφή στον πιο κιθαριστικό ήχο τoυ συγκροτήματος.

Όσο και να υπάρχει εμφανής επανάληψη στα μοτίβα του συγκροτήματος, τα περισσότερα τραγούδια για μια ακόμα φορά σε κερδίζουν. Η απλότητα, το πάθος, οι μελωδίες και τα ευκολομνημόνευτα ρεφρέν δεν είναι κάτι που συναντάς εύκολα στις μέρες μας, άσχετα αν πολλοί προσπαθούν να ακουστούν ως “κλασικό” ή “παραδοσιακό” heavy metal. Δεν είναι βέβαια όλα ικανά να σε κάνουν να πατήσεις το “repeat”, αλλά τα πιο πολλά σε ωθούν για μπόλικες επαναλήψεις. Ξεχωρίζoυν τα υπέροχα “Sweet Embrace”, “Flashback”, και “Electrified” αλλά πολύ καλά είναι και τα ”Winter's Breath” και “One with the Universe”.

Στα αρνητικά, τα τραγούδια δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, ούτε στη μουσική ούτε στον τρόπο ερμηνείας των φωνητικών, και αυτό ίσως κάπου κουράσει αν ακούς και τα 8 κομμάτια του άλμπουμ συνεχόμενα. Επίσης οι μελωδίες πια θυμίζουν και τις αντίστοιχες των προηγούμενων δίσκων.

Είναι τιμή του Trevor William Church που ακολουθεί το δρόμο του και τον τρόπο του, και δε μπλέκει με κάθε είδους κλίκες που προωθούν δικά τους συγκροτήματα για τους δικούς τους σκοπούς, αλλά πέρα από τη τιμιότητα, φαίνεται να έχει πεισμώσει σε ένα ύφος που ελάχιστα το έχει εμπλουτίσει και εξελίξει για αρκετές κυκλοφορίες τώρα. Όμως καταφέρνει για μία ακόμη δουλειά να γράψει 3-4 τραγούδια που εγγυώνται καλό και ποιοτικό σημερινό heavy metal.

Copyright 2024. All Right Reserved.