Miasma Theory - Miasma Theory

ΘΕΩΡΙΑ ΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

Άλλη μια φρέσκια μπάντα έρχεται στα αυτιά μου μέσω των γραφείων του Metal Zone. Πάντα είναι μια καινούρια γνωριμία, μια ακόμη μουσική εμπειρία και ακρόαση και πάντα είναι ευχάριστο σαν συγκυρία. Εδώ έχουμε τους Miasma Theory και το πρώτο τους δημιούργημα, φέρον το όνομα τους, ‘’Miasma Theory’’ το οποίο κυκλοφορεί ψηφιακά μέσω της Shadowlit Music.

Οι Αμερικάνοι, αυτό το κουιντέτο από την Florida, με το ‘’Miasma Theory’’ ανακατεύουν την Black Sabbath θεωρία με την Candlemass και κυρίως την Krux πράξη με μπόλικια τοπική heavy doom γαρνιτούρα. Και το κάνουν πειστικά, στο ότι δεν πάνε να αντιγράψουν τα παραπάνω συγκροτήματα, ή απλά να συνεχίσουν τον Αμερικάνικο heavy doom ήχο, αλλά να δείξουν σε αυτόν τον ήχο την ύπαρξη τους και τρόπον τινά την μουσική τους ταυτότητα. Τι κατορθώνουν τώρα. Δεν τα πάνε και άσχημα και με κομμάτια σαν το ‘’Forever Ends Today’’ που προσθέτει και nwobhm αναφορές μέσα σε όλα, το βαρύ και ασήκωτο ‘’Together as One’’, το κλασικά Sabbathικό που δεν τιμά τόσο τις ρίζες του‘’Next Time, Last Time’’ και το ‘’Vector’’ που είναι η καλύτερη στιγμή εδώ, έχουν ήδη βάλει κάποιες αμυδρές βάσεις για να πετύχουν να φτάσουν τις φιλοδοξίες τους. Έχουμε και το Candlemass cover ‘’Under The Oak’’ που κάπου δεν λειτουργεί εδώ και τόσο καλά.

Καλή προσπάθεια πάντως, από τους Φλοριδιανούς, που δίνει σε μας αλλά κυρίως στους Miasma Theory προσδοκίες για καλύτερη συνέχεια.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.