Whisper Killers - Hard As Rock

ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΨΙΘΥΡΟΣ ΠΟΥ... ΣΚΟΤΩΝΕΙ

Όταν τρείς φίλοι ενώνουν το πάθος και το μεράκι τους για το heavy metal, φέρνοντας ταυτόχρονα στο «τραπέζι» και όλες τις διαφορετικές τους επιρροές, τότε σίγουρα έχουμε μια μπάντα σαν τους Whisper Killers. O Χρήστος Κάππας (φωνητικά, Achelous), ο Αποστόλης Μανάος (κιθάρες, Oath Of Hermon) και ο Γιώργος Κασαπίδης (κιθάρες, μπάσο, φωνητικά, programming, Tapeworm Electric) έχοντας ήδη χρόνια εμπειρίας στον σκληρό ήχο αποφάσισαν εδώ και 2 χρόνια να κάνουν επιτέλους πράξη την πάγια επιθυμία τους να συνεργαστούν σε μία μπάντα και το αποτέλεσμα ακούει στο όνομα Hard As Rock.

Ηχογραφημένος σε διάστημα περίπου 1,5 χρόνου, ο δίσκος αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα κυκλοφορίας η οποία, αν και στοχευμένη στον ήχο της, δεν διστάζει να «ανοιχτεί», εξυπηρετώντας πάνω από όλα την δημιουργική διάθεση της μπάντας, η οποία δεν δείχνει διάθεση να αυτοπεριοριστεί, επιτρέποντας στον εαυτό της ακόμα και κάποιους μικρούς πειραματισμούς. Το hardrockίζον ομώνυμο κομμάτι του δίσκου κάνει ιδανικό μπάσιμο στο σύμπαν των Whisper Killers, με το κολλητικό του καλπάζον riff και την κλασσική του θεματολογία στους στίχους, για τη συνέχεια ωστόσο οι Whisper Killers δίνουν βάρος σε πιο mid tempo φόρμες, με τις κιθάρες να δοξάζουν την Metallica meets Accept riffολογία και το βαρύ μπάσο να βγαίνει σε πρώτο πλάνο, με κομμάτια όπως το Shadow Killer και το Into The Cage (για τους φίλους των MMA αυτό!) να είναι ιδανικά παραδείγματα. Κάπου εκεί βρίσκονται και τα Ghost Of Sparta και Angel Of Death, τα οποία φλερτάρουν λίγο περισσότερο με τον epic/doom ήχο ενώ από τον δίσκο δεν λείπει και η μπαλάντα, το υπέροχο Lizzie, στο οποίο κάνουν ντουέτο ο Γιώργος Κασαπίδης με την Αργυρώ Ιγκιλιζιάν (Tapeworm Electric). Ο δίσκος κλείνει ιδανικά με το δυναμικό Motordeath, το οποίο προσωπικά μου θύμισε αρκετά Armored Saint, με το τσαμπουκαλεμένο του riff, το στακάτο rhythm section και ιδανικό συμπλήρωμα τους στίχους για μηχανές.

Αν θέλαμε να περιγράψουμε συνολικά τι μουσική παίζουν οι Whisper Killers στο Hard As Rock, νομίζω η πιο ασφαλής περιγραφή είναι σύγχρονο και ακομπλεξάριστο heavy metal. Η μπάντα κρατάει τις βασικές φόρμες και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μουσικής αυτής και πάνω σε αυτό τον καμβά απλώνει χωρίς φόβο και πάθος την έμπνευση, το όραμα και αν θέλετε και τα απωθημένα της. Αν μη τι άλλο ένας δίσκος ο οποίος απέχει πολύ από το να είναι πληκτικός, καθώς εδώ μέσα υπάρχει πολλή μουσική και πολλά πράγματα για να ανακαλύψει ο ακροατής. Όχι, ο δίσκος δεν διεκδικεί κάποιο βραβείο πρωτοτυπίας αλλά εδώ εξ ορισμού το ζητούμενο δεν είναι αυτό αλλά πολύ απλά η δημιουργία καλής μουσικής και σε αυτό οι Whisper Killers τα καταφέρνουν μια χαρά. Μοναδική (ας την πούμε) ένσταση η σχετικά μικρή διάρκεια του δίσκου, καθώς με 34 λεπτά προσωπικά δεν θα έλεγα όχι έστω σε ένα ακόμα κομμάτι αλλά οψόμεθα, άλλωστε ο δεύτερος δίσκος είναι ήδη στα σκαριά! Μέχρι τότε, το Hard As Rock θα σας κρατήσει καλή παρέα γιατί πιστέψτε με, είναι ένας δίσκος που ακούγεται ξανά και ξανά!

 

Λάμπρος “Metalshock” Πανέτας

 

Copyright 2024. All Right Reserved.