Borealis - Illusions

ΜΙΑ ΜΕΛΩΔΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ...ΕΚΠΛΗΞΗ???

Η μουσική σε βρίσκει. Δεν μπορείς να της κρυφτείς. Καμιά φορά αυτή η συνάντηση με την μουσική κρύβει εκπλήξεις. Κρύβει κάτι που κάνει την ζωή μας καλύτερη. Για να γίνω πιο συναισθηματικός, κάνει και τον εαυτό μας καλύτερο. Για να γίνω τίγκα υπερβολικός και γραφικός, κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Οι Borealis από τον πάντα metalοεκπληκτικό Καναδά και το ‘’Illusions’’, έκτο τους στην σειρά ολοκληρωμένο άλμπουμ ήταν μια τέτοια ευτυχισμένη συνάντηση. Το κυκλοφορούν μέσω της AFM Records, σε cd, 12’’ vynil και ψηφιακά μέσω του bandcamp της μπάντας.

Οι Καναδοί συνδυάζουν την σκοτεινιά των Evergrey με τις prog power αρετές των Symphony X μαζί με την φινετσάτη Καναδέζικη metalοσύνη και διαφορετική δημιουργικότητα τους. Ακούστε, δείτε καθώς είναι official video clip το αριστουργηματικό, με κοληματικό ρεφρέν, ‘’Pray For Water’’ και βάλτε δίπλα του το ‘’Light Of The Sun’’. Ακούστε το ανδρικό/γυναικείο ντουέτο στην θλιμμένη μπαλάντα ‘’Burning Tears’’, καθώς εδώ συμμετέχει η Lynsey Ward. Ακούστε τις τρομερές ενορχηστρώσεις και χορωδίες των "Believer", "Face of Reality" και την ενδεκάλεπτη πανδαισία, που περιλαμβάνει τα πάντα, του "The Phantom Silence". Οι Matt Marinelli κιθάρα και φωνή, Ken Fobert κιθάρα και μπάσο και ο τυμπανιστής Sean Dowell έχουν κάνει καταπληκτική δημιουργική και παικτική δουλειά. Σε ολάκερο το ‘’Illusions’’ δημιουργείται μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα από τον πολυοργανίστα Vikram Shankar (Gravity, Meridian, Threads of Fate) που βάζει με την συμμετοχή του ατμόσφαιρα και συναισθήματα. Και αυτά μαζί με τις μελωδίες και τα λόγια, αλλά φυσικά και τις ερμηνείες. Θεματικά το ‘’Illusions’’ είναι μια συνέχεια του πολύ καλού ‘’The Offering’’ και είναι μια πολύ καλή συνέχεια.

Για πολλούς από εσάς οι Borealis και το ‘’Illusions’’, τα δυο ‘’World Of Silence’’ 2008 και ‘’World of Silence MMXVII’’ 2017, ή και το ‘’The Offering’’, δεν είναι έκπληξη. Ίσως γιατί τα ‘’Fall From Grace’’ και ‘’Purgatory’’, σας έχουν εκπλήξει από την προηγούμενη δεκαετία. Οι Borealis είναι ένα μουσικό σχήμα που αξίζει να ασχοληθείς και με το τελευταίο τους, αλλά και με τα προηγούμενα πέντε άλμπουμς τους. Καλά ψαξίματα και καλές ακροάσεις!!!

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.