Black Crown Initiate - Violent Portraits of Doomed Escape

BLACK CROWN INITIATE - Holy Silence (OFFICIAL VIDEO)

ΝΤΑΜΑ ΚΟΥΠΑ DEATH METAL

Από την Pennsylvania USA μας έρχονται οι Black Crown Initiate. Μέσα σε τούτη την δεκαετία δημιουργήθηκαν, στα 10ς δηλαδή και επιδίδονται στο αρκετά ενδιαφέρον και άκρως δημιουργικό ιδίωμα του progressive death metal. To ‘’Violent Portraits of Doomed Escape’’ είναι ο τρίτος τους ολοκληρωμένος δίσκος, καθώς έχουν και ep και πολλές singles κυκλοφορίες και κυκλοφορεί μέσω της Century Media Records.

Ο ήχος και το στυλ παιξίματος των Black Crown Initiate έχει διάφορα ηχοχρώματα. Από ακουστικές κιθάρες, σε μελωδικό, Σουηδικής τεχνοτροπίας, death metal ως και death/black περάσματα, αλλά Behemoth κυρίως όταν αγριεύουν οι κιθάρες και ακόμα πιο πολύ όταν τα φωνητικά μοιάζουν με των Πολωνών. Έτσι μετά από μια μελωδική πρόσκληση, ‘’Invitation’’ έρχεται η σκληράδα και η τραχύτητα του ‘’Son Of War’’ διανθισμένη με προοδευτικές ιδέες και τρομερές κιθάρες που του προσθέτουν μπόλικο ενδιαφέρουν και δίνουν ωραία πάσα σε Opeth ομορφιές σαν τα ‘’Trauma Bonds’’ και σε death/black ξεσπάσματα όπως το ‘’Years In Frigid Light’’ και η black κραυγή του ‘’Below’’. Παντού όμως παρεμβάλλονται μελωδικά – ακουστικά μέρη και μια καθαρή φωνή. Έτσι έρχεται με μια διαφορετική progressive φορεσιά το ‘’Death Come In Reverse’’ που πιάνει μέχρι ακόμα και το death ‘n’ roll και προσθέτει στην ακρόαση ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ενώ το ‘’Sun Of War’’ μπαίνει με μια νανουριστική διάθεση, πριν την death/black έκρηξη, βάζοντας μια αντίθεση με το προαναφερθέν ‘’Son Of War’’. Τα περισσότερα κομμάτια εδώ έχουν μια μεσαία διάρκεια από έξι ως κάτι λιγότερο από οκτώ λεπτά, έτσι και το ‘’Holy Silence’’ που συνεχίζει την τακτική της μπερδεμένης, μουσικά, τράπουλας και δίνει την σκυτάλη στον επίλογο ‘’He Is The Path’’.

Με όλα αυτά που άκουσα και ξανά άκουσα στα πενήντα και κάτι λεπτά και κάτι που διαρκεί το ‘’Violent Portraits of Doomed Escape’’, κοιτάω και ξανά κοιτά αυτό το Pennsylvania USA της καταγωγής των Black Crown Initiate. Θα ορκιζόμουν ότι είναι Σουηδοί, όσο αναφορά το melodic death με μακρινή σχέση με την Γαλλία, όσο αναφορά το progressive death/black της μουσικής τους. Και δεν θα έπεφτα και πολύ έξω. Ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο ηχητική πρόταση. Άρα τσεκάρετε και βγάλετε τα γούστα σας.

Copyright 2024. All Right Reserved.