Dream Theater - Distant Memories - Live in London

ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Το ‘’Distand Memories - Live In London’’ είναι η, δεν έχει σημασία πια σε αύξοντα αριθμό, νέα live κυκλοφορία των Dream Theater. Βίντεο κασσέτες, βυνύλια, cds, dvd, bluerays. Όλα καλά είναι. Και κάνουν την ζωή των οπαδών και είναι και πάρα πολλοί πιο όμορφη. Σε βάζουν, είτε ακουστική ή και με εικόνα, ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο καθένας, μέσα στον ζωντανό τους μεγαλόκοσμο. Έχουν πολλές τέτοιες κυκλοφορίες. Αυτό δείχνει σε πολλούς ως αρνητικό, λόγω της ποσότητας τέτοιων κυκλοφοριών. Νέος δίσκος, περιοδεία για αυτόν τον δίσκο και μετά live κυκλοφορία αυτής της περιοδείας. Αυτό είναι θετικό γιατί τους βλέπουμε και θυμόμαστε διάφορες φάσεις της καλλιτεχνικής τους φύσης. Γιατί έχουμε μια πλήρη εικόνα της δημιουργίας τους. Κατά κανόνα με εξαιρέσεις, κάθε τους live cd και dvd έχει διαφορετικό σετ λιστ σε σχέση με τα άλλα. Έχει και ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στα όποια κοινά κομμάτια. Αυτό λίγες μπάντες το κατορθώνουν. Συνήθως το σετ λιστ έχει πολλά κομμάτια από τον τότε τελευταίο τους δίσκο. Τιμούν με αποδείξεις κάθε νέα στούντιο δουλειά. Συν κάποια που μπαίνουν ως επετοιακά. Αυτό λοιπόν είναι το ‘’Distand Memories - Live In London’’. Που κυκλοφορεί από InsideOut Music ψηφιακά και σε 2o bluray ή dvd μαζί με 3ο cd.

Κομμάτια από το “Distance over time”, αλλά και μια επετειακή εκτέλεση του αριστουργήματος Metropolis Pt II – Scenes From A Memory’’. Η απόδοση είναι όπως πάντα άψογη από όλους. Δεν χρειάζεται περισσότερο ανάλυση για αυτό. Και δείχνει να είναι πραγματικά ζωντανή χωρίς μακιγιάζ και φτιασιδόματα. Τα κομμάτια του “Distance over time”,’’Untethered Angel’’, ‘’Paralyzed’’, ‘’Fall into the Light’’, ‘’Barstool Warrior’’, ‘’At Wit's End’’ και ΄΄Pale Blue Dot’’ μου ακούγονται πιο όμορφα από ότι στις στούντιο εκτελέσεις. Το θυμάμαι αυτό και από την εδώ μίνι παρουσία τους στις 2 του Ιουλίου του 2019. Η παρουσίαση του ‘’Metropolis Pt II – Scenes From A Memory’’ δείχνει διαφορετική, άρτια παιγμένη, από το live του 2000 στην Νέα Υόρκη. Λιγότερο θεατρική, αλλά πιο πλούσια και δυναμική μουσικά. Το ‘’A Nightmare To Remember’’ από το “Black Clouds And Silver Linings” κάπου με ξένισε και σαν επιλογή και παρουσίαση. Το ‘’In The Presence Of Enemies Part 1’’ από το αδικημένο ‘’Systematic Chaos’’ μια πιο ευχάριστη έκπληξη.
Μια κυκλοφορία που μπορείς να απολαύσεις με την φραπεδιά σου, με μπυρόνια ή ότι άλλο ξύδι γουστάρεις ή και τρώγοντας τα ντολαμαδάκια της μαμάς, μαζί με την μαμά ή με τον άνθρωπο σου. Εντελώς απενεχοποιημένα αυτό. Οι θείοι - Θεοί, Πετρούκιος, Λαμπρούκος, Μάυανγκ, Σαβανομούσιας και ο παίζω ότι θέλω ΧΑ ΧΑ ΧΑ Μανσίνι, εγγυούνται όλα αυτά τα όμορφα.
Τσεκάρετε! Ακούστε! Δείτε! Νιώστε!

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.